Výron kotníku - doba trvání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
42
6.10.20 15:42

Výron kotníku - doba trvání

Dobrý den, v sobotu vecer jsem si podvrkla kotník, v neděli jsem byla na pohotovosti, že mám výron, mám ortézu. Myslíte že do týdne budu fit? Mažu to jak můžu, mám tam furt obvaz a pevnou ortézu, ležím furt, ale chápete, že mě to opravdu nebaví, takže by mě zajímalo, jestli do tydne to bude „dobrý“ a budu moc řídit a chodit do práce :D díky moooc :srdce:

P. S.: Mám 2 ortézy, jednu už mám z minulé a druhou pevnou, do dnes mám tu pevnou, nebude už lepší si vzít druhou tzv. Ponozkovou která se také lepí pruhami.. ( thuasne ortéza na kotník)…
Vím, že tady takový témata jsou, ale moc jsem se toho nedocetla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.10.20 15:55

Ahoj, tak ja som mala prvýkrát výron pred 2 rokmi a to teda riadny. Na pohotovosti som dostala sádru, ktorú mi však môj klasický úrazový doktor dal hneď na prvej kontrole dole (na pohotovosti mi bolo povedané, že ju mám mať tak 3 týždne, druhý doktor mi ju dal dole po 5 dňoch, doteraz stále neviem, že ktorý z nich urobil správne). Vtedy som ešte tak 2-3 týždne chodila na barlách, poprípade skákala na jednej nohe a na tú druhú takmer vôbec nedošľapovala. Potom som začala chodiť ‚normálne‘, ale opuchnutú som ju mala ešte aspoň ďalšie 2-3 týždne (dokopy liečenie cca mesiac a pol). Druhý výron som mala pred rokom a teda ten ma pri zranení bolel viac, skoro som pri tom omdlela. Avšak teraz už viem, že to nebolo do bolesti, ale od toho strachu, že opäť nebudem 6 týždňov schopná poriadne chodiť. A ako sa ukázalo, tak s tým druhým som si poležala pár dní a mohla som začať v podstate normálne fungovať (stále som si ho obväzovala). Takže ono asi záleží od toho aký ‚veľký‘ ten výron je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LvE
435
6.10.20 16:17

Ahoj…je to individuální, ale ty 3 týdny určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
6.10.20 16:43

Je to individualni, ja mela vyron jen na prstech na ruce a mela sem to v orteze 6 tydnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.10.20 17:05

Já měla výron 3.stupně a trvalo to 3 měsíce než jsem mohla chodit, o bolesti ani nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
6.10.20 17:28

Záleží, co jsi si poranila, já měla natržený vazy a půl roku hole. Bolet to přestalo až po 2 letech. Ale dobrý, že ti dali hned ortézu, já s tím chodila 3 týdny bez ortézy, než jsem se dostala k někomu kompetentnímu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.10.20 18:09

Takže za týden to nebude dobrý 😱 😭 😂 😂 já už dnes stoupnu na tu nohu a udělám pár kroků. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
6.10.20 18:11
@Terezzzka píše:
Takže za týden to nebude dobrý 😱 😭 😂 😂 já už dnes stoupnu na tu nohu a udělám pár kroků. :)

Z vlastní zkušenosti doporučuju to neuchvátat, já o tom vím ještě rok poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
6.10.20 19:15

No měla jsem výron několikrát, většinou to bylo na 14 dní, naposled bohužel půl roku ty hole. Je to frustrující. Fakt záleží, co sis pochroumala, za týden to v pořádku nebude, ale 2-3 týdny by mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.20 01:31

Ahoj,
Já jsem si uštědřila zranění kotníku cca před 4 týdny. Byla jsem běhat a kruplo to. Ten den jsem se ještě dobelhala do nemocnice. Tam mi dali pouze ortézu na 3 týdny. Druhý den jsem to měla natekle, ani stoupnout na to nešlo. Cca týden jsem opravdu poctivě ledovala. Po týdnu jsem mi ustoupil otok, tedy částečně, ale už sem na to mohla kulhave došlápnout. Máme stále školu a já dojíždím, proto jsem poté začala nosit už jen obinadlo. Po dalším tydnu se mi to zlepsilo, už měl alespoň normální zbarveni. Třetí týden jsem měla jít na kontrolu. Lékařka mi doporučila další 2 týdny klid, což se musím přiznat že jsem zpočátku nedodrzovala. Cvičila jsem.. Teď po pěti týdnech s tím sice mužů chodit, ale pořád nemůžu kotník ohnout na všechny strany. Bojím se. Není už 5 týdnu trochu moc?
Poslední cca 2 týdny již necitim žádnou změnu. Stále ledu ji, snažím se to rozhýbavat, ale už nevím jestli bych zase měla začít nosit ortézu. Prosím, poraďte, co by mohlo pomoci.
Předem děkuji :) :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák