Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jsem tu nováček, tak nevím jestli se tady tento dotaz už třeba neobjevil, předpokládám že jo.. Tak se omlouvám
Mám jeden problém a chci se poradit… V dubnu jsem vysadila ontikoncepci(Chloe), první cyklus mi trval 47 dní, druhý ještě stále trvá, zítra je to 60 dní. Podle mé doktorky je to všechno v pořádku, dokonce je podle ní normální třeba půl roku. Takže se nijak zvlášť nevzrušuju…ale nerada bych něco zanedbala, s přítelem bychom chtěli miminko. A těhotná nejsem, testů jsem zkusila asi 5 a všechny negativní. Takže by mě spíš zajímal váš názor, kolik dní je ještě normální a kdy už začít jančit
Zatím děkuju
Ahoj hanele,
po HA se musí tělo srovnat. U někoho to jde hned u někoho to trvá dlouho. Ale po 60i dnech si myslím, že by ti DR. měla dát aspoň vyvolávačku.
Já ji teda vždycky dostávala, pokud se MS nedostavila po 14 dnech.
já bych to zas moc neřešila, tělo se s tím musí vyrovnat (i když tě chápu, mě taky napadlo co kdyby pak mohl být nějaký problém s otěhotněním a na pár testíku taky došlo), pravda vyvolávačku bych odmítla (co si cpát do těla další hormony) spíš něco přírodního (já mám to samé - jen jsem si to pak ještě víc zkomplikovala) - holky mi tady poradily zelený ječmen a gynex na srovnání hormonů
S přítelem se chceme snažit o mimi,takže jsem vysadila po letech HA Minisiston, bála jsem se, že mi MS vůbec nepřijde, jak jsem znala případy z okolí, začala jsem brát kapky Gynex - na doporučení, a MS mi přišla sama, sice až 6.den, ale jsem moc ráda, že jsem nemusela na vyvolávačku. Jsou to přírodní kapky,tak to zkus,třeba pomůžou urovnat cyklus.
Ha-ne-le,
ja mela to same a tez se primlouvam za gynex. Je to prirodni zalezitost a je dobra nejen na srovnani cyklu, ale na spoustu dalsi veci.
Me teda mudr. vzdy pichla vyvolavacku, pak mi napsala nejake svinstvo, coz stejne bylo k prdu. Jak pise Mati, dalsi ladovani chemickymi hormony je to same, jako oblbovani tela HA. Ja jsem pro prirodni cestu.
Taky jsem pro přírodní léčbu, mě po vysazení doktor musel píchat vyvolávačky, byla jsem tam třikrát pak jsem to vzdala, nechtěla jsem do sebe cpát ty chemikálie, ustálilo se mi to po půl roce a přesně po roce jsem otěhotněla, brala jsem antikoncepci 15 let.
Zatím se nevzrušuj
být tebou zkusím jen nějaké bylinky a třeba homeopatii.. pokud by se ani trochu nelepšilo, tak i doktorka se už pak stará a pomáhá .. klid a počkej, ono si s tím tělo poradí
Někde jsem vyčetla kontryhel, tak ten jsem pila no zatim teda nějakou změnu nepozoruju. Kouknu po těch kapkách a pak taky asi změnim doktorku
Už v několika názorech mi přišla taková…no jak to říct…jiná
Já se jen bojim, aby to mimi pak šlo už bez problémů. Že to bude chvilku trvat jsem se už smířila, ale nechtěla bych to promarnit nějakou svou chybou…
Jo a děkuji za rady a názory…
Ahoj Ha-ne-le, já vysadila antiko v lednu a první menstruaci bez vyvolávačky nebo prášků jsem dostala v prosinci(a hned otěhulila),takže se zkus na to co nejmíň soustředit a ono to holt někdy dorazí.Kámoška to dostala až po 2 letech po vysazení.Řekla bych,že hodně záleží na tom,jak jsi to měla před braním antiko? Jinak já zkoušela kontryhel(pozor nesmí se pít víc,jak 3 týdny v kuse) gynex,cvičení na odblokování kostrče,kapky od léčitele a nepomohlo nic.Doktorka do mě pořád prala vyvolávačky,ale ty nic neřeší,sice to dostaneš,ale neřeší to příčinu a tu jak jsem tak zjistila neřeší žádný doktor
Jediná rada teda je - zkus to vydržet a čekat a čekat,bude to pak stát za to ![]()
Ahojky já brala cca 4 roky Roselindu. Ve 21 letech jsem jí vynechala,chtěli jsme mimi a doktorka jasně řekla že je rok na očištění .Druhý rok jsem neotěhotněla a tak začala hormonální léčba,ciklus nepravidelný jednou ano potom ne… a 20Kg díky hormónům Provera nahoře.Obrečela jsem to!!
2 roky snažení a nic,další rok testy pohyblivosti spermií a ovulační křivky… výsledek špatný.Čtvrtý rok jsem požádala o úmělé oplodnění a v den nástupu mi paní doktorka oznámila že se můžu radOvat jsem těhotná v 6 tt. PO PORODU JSEM ŽÁDNOU ANTIKONCEPCI NECHTĚLA ANI VIDĚT PROTOŽE JSME CHTĚLI DRUHÝ A TAKY JSEM DÍKY KOJENÍ DOSTALA PRVNÍ MENZES AŽ V 1,5 PŘÍRODA SI ANTIKONCEPCI OBSTARALA SAMA
půl roku po příchodu menstruace než se cca srovnalo jednou ano jednou ne jsem otěhotněla znovu a mám dva krásné kluky od sebe 2 roky .
a na druhou menstruaci díky kojení stále čekáme a už je to 9 měsíců od porodu… řeším tak dylema zda si nějakou pořídit anebo se manžel smíří s kondomem popřípad že by se nám zastesklo jednou po holčičce
Hodně štěstí a hlavně nemyslet na to!!
Zdravím. Co se u vás změnilo po vysazení HA? Já beru před dva roky a docela jsem přibrala a hlavně se ztratila chuť na sex. Vrátí se ta chuť na sex po vysazení? Jsem z toho docela nešťastná..
Pokud si ztratila chuť dík antiko tak by se ti chuť zase měla vrátit. Já teď budu řešit změnu antikoncepce bohužel už potřetí.