Věříte ovulačním testům?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Marry11
24.7.10 15:47

Věříte ovulačním testům?

Mám dotaz věřili byste ovulačním testům?Od 8 dne mně pobolívalo břicho a 9 den se mně večer i dnes ráno 10 den objevila světle růžová až světle hnědá ne uplně růžová jen na toaletním papíře. Celkem 5× jen dnes už jen ráno a ted nic. Četla jsem že to může být ovulančí krvácení. Minuly cyklus jsem měla 24 dnů. Tak si myslím, že ovu bude dříve. A koupila jsem si ovu testy abych to vypozorovala i z nich a plus z hlenu. Dnes tam bylo uz uplny mokro jak lubrikacne a pritom na ovu testu carka nebyla…Tak ja teda nevim casujem to teda denne tak uvidime.Jen bych to rada poznala. BT vůbec neroumím jen rozumím když je po ovulaci :mrgreen: Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
24.7.10 16:05

marry, ahoj :-D

ciarka na ovu teste moze byt aj dva dni pred ovu a v den ovu ziadna.

ale ak si mala ovulacne spinenie, tak ono byva vacsinou po ovu.

mala by si vyskusat tu bt, hned by si v tom mala jasno, lebo takto vlastne len hadas :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
24.7.10 16:09

V lednu jsem testovala kazdy den a merila bazalni teplotu. Na testu se ovulace neobjevila vubec a pritom podle BT vim presne, kdy ovulace probehla. Takze u me ovulacni test zklamal na cele care. Teplote bych verila vic, zaznamenavala jsem na fertilityfriend.com a tam mi to podle vyhodnotilo presne den. A dukaz, ze v tom cyklu ovulace probehla, mam - az doted jsem nemela menstruaci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17359
24.7.10 16:16

catie, ovu test ovulaciu ukaze, len niekedy ta hladina lh stupne a klesne prilis rychlo. preto je niekedy nutne robit ovu test aj dva krat za den, aby si vystihla peak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
24.7.10 16:16

a kdyz zitra zmerim teplotu kolik by teda mela byt? :think: mam 8 den pobolívání břicha a 9 tý den teda bylo 5× to špinění nelze to nazvat ani špinění prostě jen na papíru…Tak já teda nevím. Podle toho hlenu jak jsem četla když je silně lubrikační co jsem měla dnes odpoledne tak bych řekla že ovu se blíží bleskovou rychlostí. Josu to testy Light life nebo jak a byly tam dva a stálo to jen 31 kč…Tak asi nespolehat co?Jinak jsme začli sexovat 5 den, 7,8,9 kvůli to špinění a dnes a vím že na začátku tam bylo sucho 8 den začlo to vlhko. Minulý cyklus jsem měla takový bílý na kalhotkách, tak nevím zda to ted taky bude…Ted má zas změnu tu červenou a to jsem teda nikdy nemela :think:

• Citovat
  • Upravit
Marry11
24.7.10 16:18

soldi muž mně je nechtěl z ebya koupit tak jsem koupila ty z lékarny že mně zajímalo zda ty signály fakt jsou ono abych byla v obraze. A jsem čím dál víc z toho blázen teda jak poznat ovulaci :lol:

• Citovat
  • Upravit
2670
24.7.10 16:22

Také jsem je měla ,ale nějak jím moc nevěřím BT je na přeskáčku tak té se také nedá věřit , takže pro mě je směrodatná folikulometrie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
24.7.10 16:24

soldi a není to divný že už je jako po ovulaci 10 den cyklu?To se mně nějak nezdá…To už máme jako po snažení?MS jse měla 4 dny tak 5 jsme začli…Ale nějak jsem četla že to špinění je °1-5 dnů před ovu a mám ještě 3 testy ovu sem zvědavá zda tam ta čárka bude :cert:

• Citovat
  • Upravit
Marry11
24.7.10 16:25

furt ta čárka je slabší než ta kontrolní…Jinak sexu jsme dali jako to se nebojím…ještě dnes dáme kvůli tomu že je tak nějak dost mokro…Jen teda jak jsem vyčetla ten hlen že se má natahovat to teda nevím to bych ho musela mít :lol: no uvidíme té bt moc nerozumím ten program mně tu ovulaci sám přidělí a nebudu moc přemýšlet? :lol: jinak bych to zvládla se změřit :lol:

• Citovat
  • Upravit
8911
24.7.10 16:44
Marry11 píše:
furt ta čárka je slabší než ta kontrolní

Pokud je čárka slabší než kontrolní, tak ovulace ještě nebyla. Já jsem měřila BT a dělala i ovulační testy (koupené v lékárně, název nevím). Teď BT neměřím (nevím jak bych s malým dítětem měřila ráno v klidu vždy ve stejný čas :roll: ) a test dělám jen 1× za cyklus pro kontrolu, protože jednak vím, kdy ji přibližně mám a jednak poznám i podle bolesti vaječníku a konzistence hlenu. Takže tento cyklus jsem dělala ovulační test 15DC a testová čárka vyšla 2× silněji než kontrolní. Takže jsem věděla, že ovu může být v rozpětí hned-48hodin. 18DC mě pořád ještě pobolívaly vaječníky, což mě zmátlo, tak jsem udělala ještě jeden test - a čárka byla jen jedna. Tzn. ovulace byla tak jak jsem si myslela, tedy v rozpětí 15-17DC.

Narozdíl od těhotenstkých testů je u ovulačních důležité to, že testovací čárka musí být stejně silná nebo silnější než kontrolní, jinak je test negativní! (ale u těhotenských i „duchové“ znamenají, že je test pozitivní) A netestuj ráno, píšou v rozpětí 10-20hodin a 2h předtím míň pít, aby to nebylo zředěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
24.7.10 16:52

testuju v 16 hodin a nepiju před tím moc jak je doporučeno. Tak teda stále mám ducha tak asi nebyla ale zas to krvácení :think: ted jsem četla že je to asi po proběhle ovulaci no jsem z otho fakt jelen :lol: no budu se řídit asi tím výtokem až bude asi sucho tak je neplodný den :think:

• Citovat
  • Upravit
17359
24.7.10 17:06

mary, ano, ten program Ti sam oznaci, kedy ovulacia prebehla- a to je nevyhoda- ze ju vlastne vyznaci az po. ale ked vies, ze ju mavas vacsinou niekedy na zaciatku, tak si len vlastne potvrdis, ze uz bola a nemusis takto meditovat :-D

plodny hlien je taky, ktory je ciry- priesvitny. cize ak je biely, tak uz je neplodny. v cirom preziju spermie aj 5 dni . v bielom len par hodin.

a co sa tyka teploty, z jednej teploty sa neda nic usudit. ide o to ze pred ovulaciou je urcita hladina teplot, napr. medzi 36,4-36,7 a po ovulacii sa zdvihne o 2-5 desatin, cize v tomto pripade budu poovulacne teploty medzi 36,9- 37 a vyssie.

a kludne moze byt ovulacia aj pocas ms, mame u nas v teme aj take pripady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.7.10 17:21
Marry11 píše:
testuju v 16 hodin a nepiju před tím moc jak je doporučeno. Tak teda stále mám ducha tak asi nebyla ale zas to krvácení :think: ted jsem četla že je to asi po proběhle ovulaci no jsem z otho fakt jelen :lol: no budu se řídit asi tím výtokem až bude asi sucho tak je neplodný den :think:

Pokud máš pořád duchy, tak ovulace ještě nebyla, testuj dál. Se špiněním neporadím, ale to přece může být i z intenzivního sexu, ne? :wink:

Plodný hlen je jako vaječný bílek, průhledný až bezbarvý, lepí se na prsty a když je dáš od sebe tak udělají i hodně dlouhý lanko několik cm (nevím, jak jinak to napsat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
24.7.10 17:28

já minulý cyklus m¨ěla 24 dnů … první cyklus po vysazení ha a to vím že jsem měla jednou bílý výtok…jen jsem to takto koumala a bylo to asi 12tý den…
Ted mám pořád jen bolení břicha a krev už teda není byla v pátek…ale až večer a sex byl ve čtvrtek v noci…Tak nevím. Ale pro sichr jsme to ještě pojistili dalším sexem v pátek protože já nekrvácela jen při výteru a jak kdy někdy jo někdy ne.
Tak já mám ještě 3 testy všechny použiju :mrgreen:
A to že mně řeken ovu po mně moc nepomůže :think: to stejně budu furt jen hádat kdy :lol:

• Citovat
  • Upravit
17359
24.7.10 17:32

mary, ak si mala minuly cyklus 24 dni, tak ovu bola s najvacsou pravdepodobnostou 10ty den cyklu.
ako som pisala vyssie, niektorym zenam ta hladina LH stupa velmi rychlo, takze nie su schopne ju zachytit len jednym testovanim za den.

no a biely vytok je neplodny. ten byva pred alebo po ovulacii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí