Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kdyz jsem si dala kalkulačku a zadala tam cyklus 24dnů tak mně to vyplivlo ovulaci 27.7 a možnost oplodnění od soboty…Tak teda fakt nevím no budeme to jistit aspon do pátku ![]()
soldi jen mně napadlo ta ms byla první po tabletkách a já měla vždy cyklus 28 dnů tak třeba se mně tento měsíc upraví…Tak vlastně není to jistý kdy je ta ovulace ![]()
A ještě když pobolívá břicho tak ještě to nenastalo?Jak přestane bolet břicho tak už pomalu se vajíčko uvolnilo? ![]()
marry, ked ono je to s tou ovulkou take osemetne. ak mavas plodny vytok, tak by som Ti poradila proste mat keksik vzdy ked ho mas. lebo zarucene niekedy vtedy je ovulka. a vobec sa nemusis trapit ovu testami ani nicim inym.
kazdy cyklus moze byt iny, jeden moze mat 24 dni, dalsi 19, dalsi 30. podla toho sa ovulka posudzovat neda.
po ovulke vsak uz plodny vytok spravidla nebyva, takze kludne keksikujte aj dnes ![]()
s tymi bolestami je to rozne, lebo tiez mozu byt pred ovu, pocas nej, ale aj po nej ![]()
soldi píše:
mary, ak si mala minuly cyklus 24 dni, tak ovu bola s najvacsou pravdepodobnostou 10ty den cyklu.
To si myslím není pravda. Nemůžeš odhadovat ovulaci podle minulého cyklu. Marry, pokud jsi mívala cyklus 28 dní a teď výjimečně 24, tak tento cyklus může být úplně jinak dlouhý a ovulace může být zase v úplně jiný den.
Být tebou, tak nešpekuluju nad špiněním ani bolestí vaječníků (tu já mám půlku cyklu) a zaměřím se buď na BT nebo ovu testy či sledování hlenu. Tutově to posychruješ sexem každý druhý den.
Dokud se ti na testu neukáže testovací čárka silnější než kontrolní, tak ovu nebyla. Když tam nebude vůbec, tak už je po ní…
Někdo tu psal, že spermie přežijí v těle ženy až 5 dní. To se mi zdá moc, já vždycky četla „..až 72 hodin (tzn. 3 dny)“, což ovšem znamená že přežít tak dlouho můžou, ale nemusí. Nicméně ať je to tak či tak, pokud budete např. ještě celý týden sexovat ob den, tak to prostě nemůže nevyjít. ![]()
Já jsem měla sex 15DC (ale i před tím), 16DC jsem kontrolně testla ovu a testovací čárka byla mega silná oproti kontrolní. Tzn. ovu byla v rozpětí 16-18DC (já mám cykly delší v rozpětí 28-33 dní). Už jsme ale nesexovali, páč jako druhé dítko bych chtěla holčičku - a holčičí spermošky přežívají v těle ženy dlouho, klučí jsou zase rychlejší, ale také rychleji umřou (nevydrží si počkat na vajíčko).
Tak jsem sama zvědavá, jestli se u nás zadařilo… No, budu to muset ještě týden vydržet, páč dnes jsem 23DC a to je ještě moc brzy na závěry.
no já vím, že ten 8 den se mně spoustilo vlhko a dnes 10tý den fakt totální mokro
tak jsem to přisoudila k tomu poslednímu výtoku co jsem vyčetla. I manžel řekl jak jsem připravena na sex
aniž jsme začali
tak nevím. Každopadně dnešek a zítřek si myslím, že je ještě plodný podle kalkulačky i možná 26týho 1 den po ovulaci. A zda to chápu dobře jak nastane teda ten bílý výtok tak už se příšerky tam špatně doputovávají a nebo jak nastane sucho je taky neplodnost.
Já nepočítám, že se mně mimčo podaří tento cyklus to asi nemám šanci ![]()
Ale chtěla bych to vykoumat na příští.
Moc díky moc si mně pomohla ![]()
Koukám tobě to už vyšlo
ty se máš ![]()
wiola je pravda částy sex chlapeček?
já to četla od nějakýho vedce na netu, že ty klučíčí právě valí a přímo k vajíčku kdežto jak píšeš ty ženský si tam vyčíhají. Tak nevím zda teda plodíme správně chlapečka ![]()
Manžel už hlásí jdeme na Honzíčka chceš i dens když dítko spí?
No tak nevím ale kamoška taky říkala že je potřeba čerstvá spermie no nevím co je na tom pravdy.
Tobě držím palce na holčičku
musíš dat vědět jak si dopadla máš se máš to za týden hotový. Co příznaky jsou nějaký?
Já vím, že týden před ms jsem měla děsný bolesti břicha a kapku špinění
Já špiním fakt furt ![]()
Jinak čárka je tam pořád jak duch takže až nebude žádná tak je po ovulaci
tak jsem zvědavá jenže mám už jen 3 testíky ![]()
ještě to upřesním brala jsem antikoncepci durch asi přes 35 tablet abych si ms pojistila před dovolenou
dostala jsem to 22/6 a tak si říkám to nemůže nevyjít na dovču
a já to dostala o týden dřív
15/7
A na dovču jedeme od 7/8 do 14/7 takže jsem to dala nádherne přímo na dovolenou ![]()
Tak možná kvůli tomu jsem to dostala tak nějak nepravidelně?
Ano, to „připravená na sex“ manžel také konstatuje, to je „příznivý hleník“.
Už to chápeš dobře, ten bílý je nic moc a sucho je totálně KO.
Ad chlapečci. Nevím jestli častý sex (protože pak se snižuje kvalita spermatu a je lepší ten ob den), ale správně načasovný sex.
Uvedu příklad: když jsme se snažili o 1.dítko (bylo mi jedno, co to bude, hlavně aby bylo), tak jsem jednoho dne večer udělala ovu test a čárky jako prase. Být po mým, tak na to vlítneme hned, ale manžel byl na služební cestě a vracel se ten den až v cca 22h večer. Má úvaha byla taková, že večer ho lámat nemá cenu, že by byl moc unavenej, nerudnej a nic by z toho nebylo. Ale další den večer už by mohlo být pozdě! Jediné řešení „znásilnit ho ráno“. Tak jsem to i udělala, manžel to považoval za super spontání sex, vůbec nevěděl, že je to „plodící akce“ (byť jsme se „snažili“, ale nevěděl, že teď je to kvůli tomu). Ten cyklus jsem otěhotněla a ani na vteřinu jsem nepochybovala o tom, že to bude kluk. A taky byl.
Sprinteři dosprintovali přesně na čas! Než se doplazily holky, vajíčko bylo oplodněno… ![]()
Ad příznaky: ty já mám každý cyklus!
Břicho 10d dní před MS jako balón, pobolívání vaječníků, furt bych spala… Holt psychika, takže tomu nepřikládám žádnou váhu. Teda nový, zcela nečekaný příznak je: takové jako brnění/mravenčení dole (ehm, kde se látka kalhotek dotýká kůže).
To jsem v životě neměla. Ale jak říkám, váhu tomu žádnou nepřikládám, protože psychika umí dělat psí kusy…
A to jsem přitom v pohodě, protože ať to dopadne jakkoliv, tak to bude dobře. Když nic, tak aspoň v klidu dodělám doktorát (což bych se 2 dětma asi nedala a to mě dost štve
), když budu těhotná, tak taky dobře (přece jenom na to věk mám, zajištění jsme, raději to neodkládat…). ![]()
Marry11 píše:
Tak možná kvůli tomu jsem to dostala tak nějak nepravidelně?
No jo, rozhodila sis to. To teď nevyšpekuluješ nic, cyklus může být libovolně dlouhý a ovulace kdykoliv.
Sexuj, případně testuj ovu testy. Na příznaky typu špinění se vykašli, když to míváš častěji tak to s ovulací souvislost mít nebude.
wiola, ja som myslela v tom 24dnovom cykle, ze ovu bola desiaty den.
a spermie dokazu prezit 3-5 dni v plodnom hliene. ked si pozres grafy na fertilityfriend su tam aj take pripady a u nas v teme mame kocku co mala tri dni pred ovu sex a otehotnela.
mary, co sa tyka chlapcekov a dievcatiek, muzske spermie su rychlejsie ale kratsie vydrzia, a dievcenske su sice pomalsie, ale vydrzia dlhsie. cize teoreticky by malo platit, ze ak je sexik v den ovu, tak to bude chlapcek. ale podla statistik je ta sanca 60:40, takze nic moc. proste pohlavie nedokazeme ziadnym sposobom ovplyvnit.
ozaj, a ked je sexik casto, tak su vraj spermie rychlejsie, ale je ich menej, a ked je to kazdy druhy den, tak ich je viac a kvalitnejsie.
ale tie rozdiely nie su ziadno extra vyrazne. proste sexikujte ked je chut, a ono to vyjde ![]()
no mo6n8 to teda poznám až budu mít vysušeno
tak asi proběhla a čekat na ms
tak uvidíme každopadně si myslím,ž e je to ted připraveno.
Co se týká sexu my se o Nikču snažili taky každý den a otěhotněla jsem na 3 pokus jako vyšel…Tak nevím zda to zas nedělam špatně a zadělávám na holčičku ![]()
Ale zas nevím kdy je ovulace je to těžký se mně zdá že ji mám každý den ![]()
Jinak to abych byla na dovču vybavena pořád vložku v ruce když nevím kdy mně to přepadne.
Co se týká špinění toho 5× na papíru tak to jsem měla poprvý v životě
tak čert ví z čeho
soldi píše:
**wiolau nas v teme mame kocku co mala tri dni pred ovu sex a otehotnela.
Tak 3dny před ovu sex a nakonec těhotenství, tak na to také spoléhám.
Ale těch 5 asi nebude standard, či průměr, spíš, že je to možné…
My když jsme dělali první dítko, tak jsem měla sex 5 dní před ovu a v den ovu. Myslím, že ty starší nevydržely, jinak bychom měli holku… ![]()
wiolla že ste se pokoušeli 2×?To je skvělý že vám to vyšlo
to ani není možný to by mně asi nevyšlo ![]()
Jinak manžela jsem nadopovala vitamínkama tak třeba sperma má ted kvalitnější uvidíme.
Kamoška mně vyprávěla jak zadělala na chlapečka:tak prvý poprvý to nedat dovnitř a pak podruhé jít nato s čerstvýma a prý zaručeně chlapeček jenže aby tam vůbec nějaká příšerka byla aktivní ![]()
wiola, tak jasne, ze to nie je standard, ale ked je vela plodneho kvalitneho hlienu, tak to kludne moze byt.
lebo hlien je produkovany krckom, v ktorom su dutinky, kde spermie preckavaju, kym nepukne folik, potom sa pustia k vajicku.
kedze ja moc plodneho hlienu nemavam, tak musim asi ovulku riadne vysledovat a busit do toho a busit a busit
![]()
tož tu ovulaci máme dnes tím pádem?a ještě šanci zítra?Bílo zatím nemám … jen je tam prostě mokro jak po nějakým gelu…Zajímavý že ten test nic neukázal já dělala i jeden test v 13 hodin když manžel měl chut tak jsem se musela předem otestvoat