Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Marry, já ti rozumím. Já jsem taky ten typ, co je nervní z toho, že neví jak to zrovna je, co se v jeho těle děje, že jako nemám kontrolu… Proto jsem při prvním snažení měřila BT, dělala ovu testy, sledovala hlen i čípek. Mně to uklidňovalo, že vím, že ovuluji, kdy ovuluji a že se nesnažíme na plano. ![]()
Někdo to má zase naopak. Měření BT by ho strašně stresovalo a upřednostní „volný průběh“ a „spontánost“, případně jsou pro něj vhodné rady: „nemysli na to“.
Ale u mě to neplatí, já potřebuji vědět a to mě uklidňuje… ![]()
soldi píše:
mary, ak si mala minuly cyklus 24 dni, tak ovu bola s najvacsou pravdepodobnostou 10ty den cyklu.
ako som pisala vyssie, niektorym zenam ta hladina LH stupa velmi rychlo, takze nie su schopne ju zachytit len jednym testovanim za den.no a biely vytok je neplodny. ten byva pred alebo po ovulacii.
Ahoj Soldi, a co když mám bílý výtok i během ovulace??? Vyšla mi na testech pozitivně a i bíško pobolívalo, ale hlen se nijak nezměnil
![]()
Marry11 píše:
wiolla že ste se pokoušeli 2×?To je skvělý že vám to vyšlo
No ten cyklus ano, ale byl to už 7.cyklus v pořadí, takže intenzita polevila. Neměli jsme sílu na ob den, takže jsme spíš jen časovali (resp. já jsem časovala). ![]()
Kamoška mně vyprávěla jak zadělala na chlapečka:tak prvý poprvý to nedat dovnitř a pak podruhé jít nato s čerstvýma a prý zaručeně chlapeček jenže aby tam vůbec nějaká příšerka byla aktivní
Tak to se mi nějak nezdá.
To slyším poprvé. Za sebe musím říct, že mi teda rozhodně „materiálem“ neplýtváme. ![]()
shili, presne tak to mam aj ja.
da sa otehotniet aj s takym vytokom, mame jednu taku cerstvu tehulku prave ![]()
ale na plodny vytok je velmi dobre pit par dni pred ovulaciou bud caj z maliniku, alebo kvapky na kasel robitussin, alebo 2-3 dcl 100% dzusu z ruzoveho grepu- ten grep je asi taky najlepsi, rychlo ucinkuje ![]()
wiola, presne, aj mna meranie BT ukludnuje, teraz som 34 dc, neviem kedy bola ovu a som z toho cela nervozna ![]()
http://www.fertilityfriend.com/home/soldi
soldi píše:
kde spermie preckavaju, kym nepukne folik, potom sa pustia k vajicku.
Teda tak já si to představovala jinak. Já myslela, že spermie valí a běží až do vejcovodů. Když tam vajíčko ještě není (nebyla ovulace), tak holčičí trpělivě čakají dokud nepřiputuje, ale klučičí „umřou hlady a nedostatkem zábavy“.
Ty spermie fakt zůstávají dole v krčku? ![]()
wiola, kludne ich mohol aj ten prvykrat dat dovnutra, ale je to pravda, ze ked je sex dva krat kratko po sebe, tak su spermie rychlejsie.
soldi píše:
shili, presne tak to mam aj ja.
da sa otehotniet aj s takym vytokom, mame jednu taku cerstvu tehulku prave![]()
ale na plodny vytok je velmi dobre pit par dni pred ovulaciou bud caj z maliniku, alebo kvapky na kasel robitussin, alebo 2-3 dcl 100% dzusu z ruzoveho grepu- ten grep je asi taky najlepsi, rychlo ucinkuje
wiola, presne, aj mna meranie BT ukludnuje, teraz som 34 dc, neviem kedy bola ovu a som z toho cela nervozna
No prosím tě ?????? A to vyzkoumal kdo a kde????
To už budu pít i kapky na kašel abych otěhotněla???? ![]()
Wiolla píše:soldi píše:
kde spermie preckavaju, kym nepukne folik, potom sa pustia k vajicku.Teda tak já si to představovala jinak. Já myslela, že spermie valí a běží až do vejcovodů. Když tam vajíčko ještě není (nebyla ovulace), tak holčičí trpělivě čakají dokud nepřiputuje, ale klučičí „umřou hlady a nedostatkem zábavy“.
Ty spermie fakt zůstávají dole v krčku?
ano, oni valia a bezia do vajcovodu, ale az ked tam je vajko, lebo ono vylucuje nejaku chemicku latku, ktora spermie pritahuje.
a vsetky spermie cakaju v dutinkach a tie slabsie odumieraju a tie silnejsie maju zurku kym sa vajco neobjavi ![]()
shily, v nasej teme- meranie bt- sme vsetky take dost velke experimentatorky.
tie kvapky na kasel- ale len ten jeden konkretny druh- funguju,lebo obsahuju latku na uvolnenie hlienu- vsade, nie len v nose ![]()
ale ja by som Ti odporucala vyskusat ten grep.
potom napr. alchemilka je dobra na vystelku sliznice- aby sa vajko lepsie uhniezdilo.
aj zensen je na to dobry.
soja a maca su dobre na viac folikulov pri ovulacii.
je vela takych prirodnych trikov pre zeny aj muzov ![]()
shili, a tieto informacie mame z anglickych zdrojov- overenych ![]()
soldi píše:
wiola, presne, aj mna meranie BT ukludnuje, teraz som 34 dc, neviem kedy bola ovu a som z toho cela nervozna
Máš cyklus hodně podobný tomu mému před porodem (taky jsem mívala až 34 dní, ovulací 18-20DC). Sice jsi neměřila, ale přibližně víš, kdy ovulací míváš, ne?
Myslím, že máš „zaděláno“ víc než dobře!
Snad jedině pokud ovulace byla 21-22 den, tak při nepříliš plodném hleníku by nemusely z toho 18DC vydržet… ![]()
Btw, jak na fertility změnily od toho roku 2008, kdy jsme se snažili poprvé, vizuální vzhled stránek, tak se v nich moc nevyznám. Ještě tak zvládnu zadat data a nehat si ukázat graf, ale víc toho neumím… ![]()
soldi píše:
shily, v nasej teme- meranie bt- sme vsetky take dost velke experimentatorky.tie kvapky na kasel- ale len ten jeden konkretny druh- funguju,lebo obsahuju latku na uvolnenie hlienu- vsade, nie len v nose
ale ja by som Ti odporucala vyskusat ten grep.
potom napr. alchemilka je dobra na vystelku sliznice- aby sa vajko lepsie uhniezdilo.
aj zensen je na to dobry.
soja a maca su dobre na viac folikulov pri ovulacii.
je vela takych prirodnych trikov pre zeny aj muzov
Holky šikulky ![]()
A jak se má „užívat“ ten grepový džus? ![]()
soldi píše:Wiolla píše:ano, oni valia a bezia do vajcovodu, ale az ked tam je vajko, lebo ono vylucuje nejaku chemicku latku, ktora spermie pritahuje.soldi píše:
kde spermie preckavaju, kym nepukne folik, potom sa pustia k vajicku.Teda tak já si to představovala jinak. Já myslela, že spermie valí a běží až do vejcovodů. Když tam vajíčko ještě není (nebyla ovulace), tak holčičí trpělivě čakají dokud nepřiputuje, ale klučičí „umřou hlady a nedostatkem zábavy“.
Ty spermie fakt zůstávají dole v krčku?
a vsetky spermie cakaju v dutinkach a tie slabsie odumieraju a tie silnejsie maju zurku kym sa vajco neobjavi
No téééda. To jsem se dozvěděla něco nového! Diky za osvětu, tohle se v biologii fakt nebere…
wiola, sme boli na dovolenke, tak vobec netusim, viem, ze mam lutealnu fazu 14 dni, s tym, ze zacnem tak dva dni pred ms klesat. 36,9 je moja poovu teplota.
ovu mohla byt este ten posledny den nemerania, ale to bol zase sexik rano aj s orgazmikom, takze mozno to vyslo. a mozno nie ![]()
sa mi este len telo dava dokopy po brani antiky.
keby si chcela zase zacat merat, tak rada pomozem ![]()
soldi píše:= tohle nevím co je…prosím dovysvětlení, děkuji.
alchemilka, maca
Příspěvek upraven 24.07.10 v 21:09