Vysazení antikoncepce a snažení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9130
6.3.06 17:48

Vysazení antikoncepce a snažení

Ahoj,
tak včera jsem snědla poslední prášek a zajímalo by mne, zda se s manželem můžeme začít snažit o mimčo hned nebo je dobré nějakou dobu počkat až jak se nastarutuje cyklus bez prášků. Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
6.3.06 17:52

Kristynab pojď třeba k nám do čekatelek na // nemusíš zakládat novou diskuzi, takových je tu spousta tak si nás najdi - tam kde jsi založila svoje novou diskuzi rádi ti poradíme. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
6.3.06 18:05

Ale když už se ptáš :) Mně Dr. řekla, že stačí počkat na jednu mentruaci a můžem začít. Tak hodně štěstí :wink:

Danča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
6.3.06 18:20

Mě doktor řekl že už se čekat vůbec nemusí. Já jak jsem brala práška asi 10let v kuse tak jsem to nedostala ani po 2měsících a nakonec jsem zjistila že už jsem těhotná :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
6.3.06 18:22

teď jsem napsala tak dlouhou zprávu a zmizela :evil:

tady máš na nás odkaz, promiň předtím jsem neměla moc času, ale být musím u všeho :oops:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

S těmi radami Dr. se to různí, některá říká počkat 3m jiná hupsnout na to hned po první MS.
Záleží na tobě jestli chceš tělo nechat oddechnout a začít brát předem nějaké vitamínky, nebo to zkoušet hned.
Ta moje mě radila počkat a měřit bazální teplotu ( docela se mě trefila do názoru) někdy totiž chvilku trvá než po HA začne OVU a pak se člověk zbytečně trápí, že to nejde.

Když příjdeš za náma tak ti rádi víc poradíme, skoro pořá tam někdo je :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
6.3.06 18:26

11let jsem brala HA a hned po vysazení jsme se snažili. Dr. mi popřál jen hodně štěstí. Mimi se narodí v srpnu. Takže myslím,že můžeš klidně hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
6.3.06 18:36

Já brala prášky 9let, dr.mi doporučila 2 měsíce počkat a pak se snažit. Dva měsíce jsme to tak nějak zařizovali abych neotěhotněla a třetí jsme na to hupsli, zadařilo se hned a máme roční holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
6.3.06 18:58

Ahojky, já brala HA 10 let a pak jednu MS dostala a druhou už ne.......
A Dr. mi řekl, že se můžeme klidně snažit hned, že tělo až bude připravené na mimčo, tak samo dá vědět, že to příroda krááásně zařídila. Takže se neboj a hurá do snaženíčka…držim palečky at to vejde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
6.3.06 19:03

Všem moc děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
6.3.06 19:20

Ahoj, ja sem po vysazeni HA pockala 3m aby se telo nako ocistilo od tech hormonu. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
6.3.06 19:25

Ahoj Kristynab, mě doktor řekl, že čekat nemusíme a tak jsme nečekali. Ale problém je, že jsem to teď nedostala, nevím, jak mám dlouhý cyklus (HA jsem brala 10 let) a testíky jsou zatím negativní. Tak jsem z toho teď špatná, že nevím, co se děje. Zítra zkusím další test a třeba už budu moudřejší:-) Ale spíš už bych teď doporučila 1. měsíc počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
6.3.06 19:34

No mě taky říkal pan doktor, že mám jeden měsíc počkat, ale pokud otěhotním hned, tak že to vůbec nevadí. Opravdu nevím, pořádně to večer probereme s manželem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
6.3.06 20:01

Ahoj.

Záleží i na druhu antikoncepce, na délce braní HA a také na tom, jak pravidelný a bezproblémový jsi měla cyklus. Patřím k těm, jimž doktor sdělil, že otěhotnění je možné ihned.
První těhu se povedlo 3 měsíce po vysazení HA, takže akorát.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
6.3.06 20:05

Já jsem brala mirelle, je to nízkohormonální antikoncepce a brala jsem jí čtyři roky a cyklus jsem předtím měla v pohodě, tak snad i teď to bude v pohodě a nebudu to mít rozházené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
6.3.06 21:08

Ahoj Kristynab,

určitě není třeba čekat déle než na tu 1. „přirozenou“ menstruaci - mně sice dr. doporučila začít OKAMŽITĚ po vysazení (tedy nečekat ani na obnovení cyklu), což jsem sice poprvé zkusila, ale skončilo to bohužel anembryomolou - vyvíjely se jen plodové obaly, nikoliv plod. Podruhé už jsem po vysazení měsíc počkala, používali jsme kondom, a hned jak jsme se začali „snažit“, vyšlo to.

Tak hodně štěstí.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová