Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
tak včera jsem snědla poslední prášek a zajímalo by mne, zda se s manželem můžeme začít snažit o mimčo hned nebo je dobré nějakou dobu počkat až jak se nastarutuje cyklus bez prášků. Máte s tím někdo zkušenosti?
Kristynab pojď třeba k nám do čekatelek na // nemusíš zakládat novou diskuzi, takových je tu spousta tak si nás najdi - tam kde jsi založila svoje novou diskuzi rádi ti poradíme. ![]()
Ale když už se ptáš
Mně Dr. řekla, že stačí počkat na jednu mentruaci a můžem začít. Tak hodně štěstí ![]()
Danča
Mě doktor řekl že už se čekat vůbec nemusí. Já jak jsem brala práška asi 10let v kuse tak jsem to nedostala ani po 2měsících a nakonec jsem zjistila že už jsem těhotná
![]()
teď jsem napsala tak dlouhou zprávu a zmizela ![]()
tady máš na nás odkaz, promiň předtím jsem neměla moc času, ale být musím u všeho ![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
S těmi radami Dr. se to různí, některá říká počkat 3m jiná hupsnout na to hned po první MS.
Záleží na tobě jestli chceš tělo nechat oddechnout a začít brát předem nějaké vitamínky, nebo to zkoušet hned.
Ta moje mě radila počkat a měřit bazální teplotu ( docela se mě trefila do názoru) někdy totiž chvilku trvá než po HA začne OVU a pak se člověk zbytečně trápí, že to nejde.
Když příjdeš za náma tak ti rádi víc poradíme, skoro pořá tam někdo je ![]()
11let jsem brala HA a hned po vysazení jsme se snažili. Dr. mi popřál jen hodně štěstí. Mimi se narodí v srpnu. Takže myslím,že můžeš klidně hned.
Já brala prášky 9let, dr.mi doporučila 2 měsíce počkat a pak se snažit. Dva měsíce jsme to tak nějak zařizovali abych neotěhotněla a třetí jsme na to hupsli, zadařilo se hned a máme roční holčičku.
Ahojky, já brala HA 10 let a pak jednu MS dostala a druhou už ne.......
A Dr. mi řekl, že se můžeme klidně snažit hned, že tělo až bude připravené na mimčo, tak samo dá vědět, že to příroda krááásně zařídila. Takže se neboj a hurá do snaženíčka…držim palečky at to vejde!!!
Ahoj, ja sem po vysazeni HA pockala 3m aby se telo nako ocistilo od tech hormonu. Sany.
Ahoj Kristynab, mě doktor řekl, že čekat nemusíme a tak jsme nečekali. Ale problém je, že jsem to teď nedostala, nevím, jak mám dlouhý cyklus (HA jsem brala 10 let) a testíky jsou zatím negativní. Tak jsem z toho teď špatná, že nevím, co se děje. Zítra zkusím další test a třeba už budu moudřejší:-) Ale spíš už bych teď doporučila 1. měsíc počkat.
No mě taky říkal pan doktor, že mám jeden měsíc počkat, ale pokud otěhotním hned, tak že to vůbec nevadí. Opravdu nevím, pořádně to večer probereme s manželem
Ahoj.
Záleží i na druhu antikoncepce, na délce braní HA a také na tom, jak pravidelný a bezproblémový jsi měla cyklus. Patřím k těm, jimž doktor sdělil, že otěhotnění je možné ihned.
První těhu se povedlo 3 měsíce po vysazení HA, takže akorát.
Beruška ![]()
Já jsem brala mirelle, je to nízkohormonální antikoncepce a brala jsem jí čtyři roky a cyklus jsem předtím měla v pohodě, tak snad i teď to bude v pohodě a nebudu to mít rozházené.
Ahoj Kristynab,
určitě není třeba čekat déle než na tu 1. „přirozenou“ menstruaci - mně sice dr. doporučila začít OKAMŽITĚ po vysazení (tedy nečekat ani na obnovení cyklu), což jsem sice poprvé zkusila, ale skončilo to bohužel anembryomolou - vyvíjely se jen plodové obaly, nikoliv plod. Podruhé už jsem po vysazení měsíc počkala, používali jsme kondom, a hned jak jsme se začali „snažit“, vyšlo to.
Tak hodně štěstí.
Světlana