Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všchny které čekají dvojčátka.Řekli mě že čekám dvojčátka nemohla jsem to prvně rozdejchat.Sama mám sourozence dvojčata a už vím co to obnáší.Maminka nám brzo zemřela takže je to hoňka.Ale už se na ně těším hlavně aby bylo vše v pořádku. pa pa
Ahoj,
kdyz ctu maminka nam zemrela, tak se to ve me vsechno misi. Sem toho porad plna i kdyz je to uz par let (13let). ![]()
Jinak ahojj, tak ja se do tve diskuze pridam.
Sice dvojcatka necekam, ale uz jedny doma mam. PRave ted vedle chrni je jim 15mesicu a sou to dve holcicky. Honka to sice je, ale hezka honka. Holky jsou moc sikovny a ja si je opravdu uzivam. Proste sou to moje maly sikovny slunicka. ![]()
pa sun a holky
PS: a v kolikatym si tydnu?
Ahojky,
já sice dvojčátka nemám, mám doba roční holčičku Žanetu, ale moje sestra má 10 měsíční dvojčátka holčičky Máju a Sáru. K tomu má navíc čtyřletého chlapečka. Upřímně řečeno hoňka je to velká, ale dá se to zvládnout. Občas moji sestru velmi obdivuji, s jakou grácií to zvládá. Měli jsme obrovský strach, aby bylo vše ok, přeci jen dvojčátka jsou rizikovější, nakonec vše dobře dopadlo. Holky měly dokonce pře tři kila, když se narodily. Akorát teda mají na vše čas, ale to je prý u dvojčátek normální. Sestra teď začívá uběhané období, protože každá leze jinam a to bude ještě hůř.
Vím jak je těžké rozdýchat začátek, že čekáš dvojčátka, ale ono to bude dobré. Sestra to nejdřív ořvala, teď říká, že holky jsou její štěstíčka. Takže určitě to zvládneš, už z toho co píšeš je zřejmé, že jsi velmi silná.
Tak pěkně rostěte a držím pěstičky, ať je vše ok.
Jana, Žanetka
Ahoj holky,
tak 20.2. mi na UZV našli 2 gestační váčky, ale zatím jen 1 plod a te´d v pátek jdu na další UZV, kde by se mělo potvrdit, jestli budou 2 nebo jen 1. Je mi to jedno, hlavně ať jsou zdravé, ale je pravda, že to byl šok! ![]()
V rodině dvojčátka nemáme a já jsem po samovolném potratu v listopadu, takže jsme ani nečekali, že to půjde tak snadno a ještě 2! ![]()
ahoj holky, tak i já se připojím.čekáme teké dvojčátka, zatím mi řekli že to vypadá na 2 kluky, ale uvidíme.dnes jsem byla na odběru krve pro screening vývojových vad a musím se zítra objednat na UTZ, tak uvidím, kdy mě objednají. Jinak jsem byla trošičku v šoku, ale teď už nám to s přítelem nepřijde. těšíme se.Dlouho nám trvalo než jsem otěhotněla, museli jsme pomoci hormonama, no a nakonec tam jsou dva krásné plody.Ve 12.týdnu na UTZ se pěkně mrskali, tak doufáme, že je i teď vše OK a naše mimíska jsou ještě oba živí.U dvojčat je vždy riziko, že jedno se může přestat vyvíjet.My počítáme se vším, ikdyž teď si to nedokážeme už ani představit.Jinak vám všem přeju příjemné těhotenství.
Ahoj dvojčatovky,
teda nás ale přibývá!!! To je super! Já mám teda 21měs holky, potvrzuji, že hoňka to opravdu je, ale ty krásné chvíle, kterých je samozřejmě nepočítaně víc, jsou taky dvojnásobné!
Tak to když já byla na prvním UZ a ptala se, jestlli tam nejsou 2, byla hoooodně zklamaná, že prý ne,
vždycky jsem si je přála, máme je v rodině z obou stran. Až když mi vyšly špatně výsledky a poslali mě v 18.tt na plodovku, najednou tam byly dvojčata!!!! Tak to bylo opravdu překvapení, ale krásné ![]()
HOlky jsou jednovaječný, takže mě dr. jenom strašili vším možným, fakt jsem si těhu moc neužila, pořád se o ně bála a právem......narodily se ve 32+4 tt, měsíc jsme strávili v nemocnici, ale nakonec všechno dobře dopadlo a to je důležitý.
Holky opatrujte se, odpočívejte a těšte se!!! Máte na co!!!
Nejhorší byl asi opravdu první rok, ale pak už je všechno lepší a najednou začínáte i poznávat výhody dvojčat.
Mějte se krásně, ať dětičky rostou a je vše OK!!!
KEIKO + 2
Tak já se přidávám také čekáme dvojčátka zatím nevím nic o pohlaví ale srdíčka jim bijí o sto šest
…Přeji všem krásný den a hodně síly ![]()
Ahoojky,muzu se k vám taky přidat?
Čekám dvojčátka,dva kluky
Jsem ve 28tt.Když jsem se dozvěděla že to budou dvojčátka taky jsem byla dost v šoku,ale to asi každý
Ted se na kluky mooc těšíme
![]()
všechny vás zdravím, přidávám se mezi maminky, kterým se letos narodila dvojčátka, holčičky. nejdřív jsem taky byla v šoku, když mi doktorka na prvním UZ řekla, že tam jsou dvě, ale v průběhu těhotenství jsem zjistila, že už si to nedokážu představit, že by tam bylo jen jedno. jedno miminko mělo gestační váček mnohem menší a tak hrozilo, že se vstřebá, o to víc jsem byla ráda, že se udrželo a obě holčičky jsou na světě mezi námi od letošního července. sice o 2 měsíce dříve, ale jsou to naše statečné bojovnice a velké šikulky a vše teď pěkně dohání.
přeju vám krásné okamžiky s miminky.
Ahoj holky.. dnes jsem v 7+1 tt sla jsem prvne na ultrazvuk a rikala jsem si zda vubec neco v brisku bude.. myslela jsem ze se to neujmulo a oni tam jsou dve.. jsem naprosto v soku
je to masakr.. dve… áááááááá vim ze se raduju predcasne a muze se neco stat i sama dr to rikala..ale je to mazec ![]()
ahoj, já stejný šok měla minulý pátek
tak den jsem to trávila, ale jako příjemně. Dneska jsem 8+1 a na kontrolu jdu v úterý, kdy se dozvím, zda budou opravdu dva. Sice jsem už měla srdíčka, ale dr. říkala, že jedno je menší a může to být tzv. mizející dvojče. Týden před tím tam bylo viditelné pouze jedno, takže to byl pro mne šok..
Jinak jsem po ivf. ![]()
No me taky rikala ze se to jedno muze vstrebat ale mam dvojvajecny.. no hrozny sok, ja chtela jedno
ale kdyz to je takhle tak to samozrejmne necham.. jenze mame byt 1+1
a s dvema prckama.. mm bude to zajimavy ![]()
my máme 2+kk tak to už je na stejno, no nějak to dáme. Já mám také dvouvaječné. A máš to přirozeně?
![]()
Jj upe normalne.. takze me to docela dostalo a byla jsem cela paf z toho… noo kdyz mi mame pidi loznici jen skrin a postel a obyvak nic moc,k tomu mam 3 kocky a psa
a v jakym ses tydnu?