Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poptám se
dnes jsme byli s přítelem na semináři v nemocnici čekáme miminko sice to je ještě brzo ale byly jsme juknout dozvěděli jsme se o té pupečníkové krvi a máme různé vzorečky čajů a máme i dva bryndáčky a dvoje ponožtičky že čekáme ty dvojčátka ![]()
Hezký podvečer, chtěla by jsem se zeptat mám přítele který má ze strany tatínka i maminky dvojčátka. Jaký je šance že budeme mít dvojčátka spolu ? Já by sjem dvojčátka brala hned a hlavně chlapečky.
Ahooj Anastazia6. no ja si myslim ze to spis zavisi na zenské.. aby mela dve uvolnená vajcka.. takze ti opravdu nedovedu poradit, ale tak at se vam postesti, preju mnoho uspechu..
A nebo prej i hned po vysazi antikoncepce se dari spolodit dvojcata..
@anastazia6 píše:
Hezký podvečer, chtěla by jsem se zeptat mám přítele který má ze strany tatínka i maminky dvojčátka. Jaký je šance že budeme mít dvojčátka spolu ? Já by sjem dvojčátka brala hned a hlavně chlapečky.
u nás má přítel v rodině dvojčátka, ale jestli to mělo vliv na to, že je máme my to nevím. spíš se teď setkávám s názorem, že vliv ze strany muže to nemá, tak nevím. většinou se setkáváme s názorem, že když jsou v rodině někde dvojčátka tak ta šance, že budou ob generaci tam je. takže se nás většinou lidi ptají, jestli máme v rodině dvojčátka, doktoři nám spíš říkají, že to vliv na to, že jsou ze strany partnera nemá, že to záleží na genech matky. my v rodině dvojčátka nemáme, takže je možné, že se nám prostě zadařilo ![]()
ahoj co já jsem kde přečetla tak to je většinou ze strany ženy že by někde měly být dvojčátka pak se taky tak může stát při umělém oplodnění a když má už člověk více dětí a pak taky jen prostě ta možnost že se stane
Já mám konečně screening za sebou vše je v pořádku jsem moc ráda a korát se doktorovy nelíbilo mě ekg tak jdu na další vyšetření tak snad to bude v pořádku když se mimi udržela a jsou v naprostém pořádku
a už jsem tedka 12+4
![]()
Ahoj holky, koukala jsem na konverzaci ohledne dvojcatek. Mam je take… je nam 2,5 mesice..uz jsi Katisku porodila?
@havterka ahoooj.. jeste nééé, termin mam 13.zari, ale doufam ze to prijde tak po pulce srpna, uz to nejak nezvladam, jak fyzicky tak psychicky, vsude se docitam samé nemilé veci-ze se druhé mimco pridusí kdyz jde prirozene, ze se matce muze dostat plodova voda do krve a zemre atd, takze mam dilema zda prirozene(muzu-mam je hlavickou dolu) nebo cisarem.. ja fakt nwm ![]()
Jaké jsou ty zacatky? jsi cerstva mamina s dvojcaty tak se podel:) a jak jsi rodila? a kde?
Noooo… uf. Tak jdem na to. Mam dvouvajecny holcicky…rodila jsem u Apolinare cisarem. Celou dobu jsem mela obe hlavickou dolu a na poslednim ultrazvuku se mi jedna pretocila napric, takze v poradne mi dr.rekl, ze nemam na vyber.. co mi schazelo, noo. Ale dobrovolne bych do toho urcite nesla… bolest to byla silena
po tom zakroku…
jinak po 6ti dnech, co nas pustily z porodnice, jsme najely na nejaky ten svuj rezim. Urcite je super, kdyz mas nekoho pri ruce, aby pohlidal. Clovek se stihne treba najist
nee, neni to zas tak hrozne, da se to. Cekala jsem to horsi… tedy abych pravdu rekla, v tehotenstvi jsem resila a zabyvala se hlavne porodem…:) a az se to narodilo, tak jsem premyslela nad tim ostatnim… nejhorsi je, kdyz rvouu obe najednou, clovek se musi obrnit a vydrzet to. Kojim tedy kazdou zvlast, najednou se mi na to nejak spatne soustredi… tak krmim oddelene.. a vic mi to tak vyhovuje. Hlavne co je super, tak to, ze mi kazda pije tak 5-7 minut. Dele ani nahodou, takze kolikrat obe zvladnu ry nekdo jen jedno
no a noc je dokrmuju Nutrilonem 1, staci kazde 30ml a potom uz vedi, ze maji jit spinkat
jinak kocarek mam ten za sebou a jsem spokojena. Sice brzy prejdem na sportovni sedacky, ale leto to jeste vydrzi
kdyztak se ptej na cokoliv, rada pomuzu. A odkud jsi?
@havterka no jsem kousek od Mladé Boleslavi.. a sice mam hlavickou holky dolu ale nevim zda cisare ci prirozene.. fakt nwm a dr mi rekla ze to je na me co chci, takze jsem z toho vyjukana
kdyby jsi mohla prirozene, asi rodis prirozene vid? ze nemas vlastne operaci a lip se adaptujes, ze? my mame kocarek vedle sebe- me se vic libi:)
Joo, prijede mi mamka na par dni vypomoct- i kdyby jen jako psychicka podpora
.. covece ja nejak resim porod a svoje nalady, ale co jak kdy ma dite delat neresim vubec a nevim nic
jo jo, taky budu kojit kazdou zvlast at na to mam trochu klid…
ale kdo vi jak to bude, proste se bojim tak nejak vseho a niceho.. a ve kterem tydnu jsi rodila?(cisarem…) cekali jste az to prijde samo nebo jsi mela termin dany?
Ahoj holky, doufám že se vás mohu zeptat, spíš hledám odpověď, dnes jsem byla na kontrole…jsem po IVF je mi 26 let a mám za sebou dva SP…dnes mi potvrdili tějhotenství na ultrazvuku…jeden mmísek je krásně vidět a ten druhý se schovává…je menší a takovej rozmazanej…doktor říkal že se k tomu nebude vyjadřovat..:-( jsem 22 den po zavedení 5 dnů starých embryjek…je tu nějaká která měla podobný problém a dopadlo to dobře?:…a kdy jste měly srdíčka?:..
@kamillka2 ahoj, gratuluju k tehu
ja mam sice dvojcata prirozene, ale dr hned na zacatku(7tt) mi rekla ze jsou dve, ze je i srdecni akce, ale ze se jedno muze jakoze vstrebat.. ze se proste jedno ztrati-zahyne-nevyviji.. takze u me to je takhle, tkaze ti asi s timhle neporadim.. a ze se dr nevyjadril-tak nechapu proc ti neco k tomu nerekl..
To Katisek: Kdyz jsem sla ve 37 tt do poradny, tak mi dr. sdelil, ze dle UTZ musim cisarem, ze neni jedno uplne hlavickou dolu.. tak mi to rovnou naplanoval na 38 tt. A jeste se mne zeptal, jake by se mi libilo datum
ale jak jsem psala, dobrovolne bych uz do toho nesla.. ale zase nevim, co to jsou kontrakce atd. Takze tezko rict. Zase je to dobry, ze clovek alespon vi, kdy to prijde a muze se na to pripravit ![]()
To kamillka2: ja mam dvojcatka prirozenou cestou, mame je v rodine… tak nevim, co ivf obnasi
drz se!
@havterka ahááá a kdy ze mas termin? ![]()
Noo ja nwm.. necham to byt, jen jsem z toho vystresovana.. to budu i tak ale uz na to nemam silu..
jen se nervuju a neco si prihodim..