Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
po IVF první pokus…takže jsme s dvouma počítali…jsem z městečka u Ostravy
Tak to je super na poprvé. U mě je to už 4IVF, 2× jsem otěhotněla a nedopadlo to…, nyní poprvé dvojčata, jsem zvědavá na úterní uzv jestli tam budou opravdu obě…
Sandritkal-už pomalu kupuješ výbavičku? A pohlaví to určili na NT+?, kdy máš termin porodu? Já 6.9.
Děvčata, ničeho se nebojte. Já mám teď osmiměsíční dvojčátka, kluk a holka a taky to byl na začátku šok. Mám už dvě velké děti, dcera 14let, syn 15let a to třetí se nám nějak znásobilo. Vše přirozeně, i porod v 37.týdnu, nejdřív porodíš jedno, po chvilce druhé (jsou 5minut od sebe), je to náročnější proti jednomu, můžu porovnávat, ale jde to. Vše je prostě o něco složitější, ale žádná katastrofa to není. A hlavně teď když lezou a hrajou si, tak je to sranda, lítáš pořád za nimi, ale umějí se zabavit i spolu, řehtají se sobě, já bych neměnila. Lindička měla jen 2kg (teď má 7kg), Danielek 2,8kg (teď má 8,8kg) a jsou zcela zv pořádku a to je nejdůležitější. Hlavně to chce klid a dobrou náladu. Všem vám přeji, aby jste měli snadný porod a hlavně byli všichni zdraví. Držím palečky. Monika
Dekujeme
ale mam z toho porodu hruzu , nwm na bolest nak vylezene hakliva nejsem,ale bojim se a nwm proc.. vim ze se nemam nervovat ale je to pro me takovy divny
fakt z toho mam vitr ae zase nwm jak cisar se dlouho hoji.. na porod nejsem pripravena,ale vydrzeli to jini tak ja snad taky mno…
Kátísek píše:jako bolí to tak i tak, bojí se asi každá…a když se snažíš o mimi ať přirozeně či uměle, tak přeci musíš počítat s tím, že to pak bude bolet ne? Tak holka hlavu vzhůru už není cesty zpět!!!
Dekujemeale mam z toho porodu hruzu , nwm na bolest nak vylezene hakliva nejsem,ale bojim se a nwm proc.. vim ze se nemam nervovat ale je to pro me takovy divny
fakt z toho mam vitr ae zase nwm jak cisar se dlouho hoji.. na porod nejsem pripravena,ale vydrzeli to jini tak ja snad taky mno…
To bylo velice povzbuzující
ale jo mas pravdu,ale proste se toho desne bojim mno
no nak to dopadne mno ![]()
Holka ven už je vyplknem vždycky, horší bude, aby to bylo v termínu a bylo vše ok a celé těhu jsem přežily ![]()
Porodu se začnu bát až to nastane, nyní se spíše bojím, aby tloukly obě srdíčka a genetický uzv v 12tt dopadl dobře!
Ahoj holky…blahopřeju k dvojčátkům…mám doma páreček..za chvilku nám bude 11 měsíců..strašně to letí
Rodila jsem přirozeně,ve 39tt,obě měli 3 kila
!!Všecko zvládnete
![]()
Herma - já si taky myslím že to zvládneme
zvládly to i jiné… ![]()
můj jediný stres ohledně dvojek je ten, že bydlíme v paneláku, kde do výtahu dvoj kočár nedám a jsme sami s manželem, takže nemám ani nikoho na alespoň občasnou pomoc. ![]()
Antoa píše:
můj jediný stres ohledně dvojek je ten, že bydlíme v paneláku, kde do výtahu dvoj kočár nedám a jsme sami s manželem, takže nemám ani nikoho na alespoň občasnou pomoc.
No tak ta pomoc bodne..já mám mamku,ta mi hodně pomáhá ..bez ní bych to taky musela zvládnout,ale díky za ni
My měli DORJAN..do dveří vešel,ale nechávala jsem ho ve sklepě.A děti nosila do bytu po schodech většinou ve vajíčkách.
Díky bohu,jsme se přestěhovali do baráku ![]()
to ja vim ze to zvladly jiny a zvladnem to taky..ale je to vec kterou neznam no…
Kátísek píše:
to ja vim ze to zvladly jiny a zvladnem to taky..ale je to vec kterou neznam no…
Jasné…
mě dvojčata 4 měsíce byli zlatí
pak se to zlomilo a hrůza ,hrůza ,hrůza..než jsme se tak nějak srovnali..u nás musím říct,že čím starší,tím lepší
až na to spaní,no
to je děs ![]()