Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, vyber si deníček a zajdi. Najdeš je ve sloupečku témata, deníčky: miminkovské, těhulkovské, snažílkovské a nesnažílkovské.
Vychází jich několik, tak si jen vyber. Zkus se třeba podívat k „nám“ na Květníček. Jsme asi nejmladší tady na emiminu - začli jsme v květnu.
Macelino,
já jsem brala clostilbegyt taky (že by ale působil tak dlouho, to nevím), neúspěšně (ale to neznamená, že to tak funguje vždycky, že jo
). Podle svých zkušeností bych ti doporučila, ať manžel zajde na spermiogram. Myslím si, že je to první vyšetření, které by se mělo udělat. U nás to bylo taky tak - já jsme chodila po vyšetřeních, brala léky, a až po dvou letech, v CARu přišli na to, že spermie nejsou 100 % a většina léčebných postupů byla zbytečná. Akorát jsme se tím zdrželi. Teď jsme před 1.IVF, tak se to snad povede.
Ahojky, taky jsem tady nová. S manželem se o miminko snažíme zatím 5 měsíců. Pokyny od gynekologa jsem už dostala a tak čekáme, jestli se to podaří.
Neffy, prosím Tě, můžeš mi ty deníčky vysvětlit? Nějak to nechápu ![]()
Ahoj Macelino,
já jsem na tom podobně. Jen s tím rozdílem, že já neovuluji a bez vyvolání nemám ani MS. Doktor mi také napsal clostilbegyt po dobu dvou měsíců, s tím, že poté působí ještě dva měsíce. Také mi neudělal ultrazvuk a dokonce ani rozbor krve. Zapojila jsem se do deníčků Zebřiček, ty mi také radily navštívit CAR. Rozhodla jsem se, že zatím to tedy zkusíme s tím clostilbegytem, jelikož snažení probíhá teprve pátý měsíc. Tak doufám, že clostilbegyt zabere a spustí ovulaci.
V pondělí jsem si zašla pro agolutin, a teď čekám až přijde MS.
Kdy Ty začneš brát clostilbegyt?
Ahoj JJ
JJ: tak jsme na tom úplně stejně, my se sice snažíme 3 měsíce, ale mně hned na začátku Dr. předepsal Clostilbegyt, jelikož věděl o mém anovulačním cyklu. Bez injekce mám problém dostat MS. Ale jsme na tom stejně. Já byla taky teď v pondělí na agolutinu, tak čekám, až se spustí MS, abych mohla začít s 2. dávkou Clostilbegytu. Po první se zatím nic nedělo ![]()
A ty už jsi brala Clostilbegyt nebo Tě teprve čeká?
Je to stejně peklo. Co by za to jiná dala, kdyby neměla MS. Ale my jí potřebujeme! ![]()
Ahoj Lioness,
já jsem clostilbegyt ještě nebrala, tento měsíc tedy začnu brát první tabletu. Nevím však kdy, jelikož po agolutinu se mi MS sputila až čtrnáctý den
. Předtím jsem dva měsíce MS neměla vůbec. Doktor mi nakázal měřit bazální teploty, ale ty se u mne pohybují kolem 36,6 až 36,8, víc ne a ne vystoupit. Doufám
, že po clostilbegytu začnu ovulovat.
Co Ty? Měříš bazální teploty? Dostavila se v prvním měsíci braní clostilbegytu ovulace? Dělal Ti doktor ultrazvuk, zda rostou folikuly? Jak po clostilbegytu bylo?
Naprosto s Tebou souhlasím, co by jiná za to dala, že se nemusí každý měsíc trápit (třeba já před pár lety).
Snad nám clostilbegyt zabere a nebudeme muset podstupovat další léčbu, či laparoskopii, kterou mi doktor také vyhrožoval. Držím nám palečky, ať si tu brzy povídáme o těhu problémech.
JJ
Systém denníčků je hodně jednoduchý, najedeš si na nejnovější díl. U Květníčku je to díl 32. na: https://www.emimino.cz/modules.php?…
a dáš vložit komentář pod denníčkem.
Tvůj komentář se zobrazí na konci denníčku. Povídáš si se snažilkama úplně stejně jako tady v diskuzním fóru.
Ať se brzy zadaří!!!!
Ahoj JJ,
tak já už mám za sebou první dávku Clostilu, samozřejmě jsem byla 14. DC na kontrolním ultrazvuku, ale po první dávce jsem vůbec nereagovala, ovulace žádná, po folikulech ani památky
. Jen Dr. říkal, že se to tam pomalu startuje, tak snad teď, až budu brát 2. dávku, ale tu zase nemůžu začit brát, když čekám už 10 dní na MS a ta ani po injekci agolutinu nepřichází
Je to fakt začarovanej kruh. Bazální teploty si zatím měřit nemám, ani se o tom Dr. nezmínil, ale je to asi tím, že jsem poměrně na začátku. Co mě ale zklamalo, tak to, že jsem dávala naděje, že po začátku braní Clostilu bude už přicházet MS normálně, ale asi jsem se mýlila
. Jinak při braní Clostilu jsem nějaké zvláštní vedlejší účinky neměla, akorát jsem docela dost silně cítila vaječníky, ale to by aspoň mohla být dobrá známka toho, že se snad něco děje
. Akorát ta mrcha MS pořád nechce přijít, těhotná asi být nemůžu, když mi Dr. řekl, že se tam nic neděje, ale je fakt, že jsem tam byla 10. 10., ale nevěřím tomu, že by se od té doby něco změnilo. Tak budeme si držet pěstičky, aby jsme brzy patřily mezi těhule. Kolik ti je vlastně let? Mně je 25. Zatím papa.
Ahoj všichni ![]()
Tady jsem taky nováček a zatím „testuju“ Clostilbegyt. Snažíme se třičtvrtě roku, tak nějak sami…
Už mi došla trpělivost a chtěla sjem věci popohnat kupředu, takže mám po prvním baštění Clostilu. Dnes asi proběhla OVU, málem jsem ji
„nepřežila“
........jak byla bolestivá…, což neznám.
Včera bylo tuleníčko, tak uvidíme.
Na kontorlní UTZ chodím, ale folík tam byl
jen jeden.
Taky máte OVU tak šíleně bolestivou? Vždyť pak je to tuleníčko za trest.....
při takových bolestech.uffffffff.
Všechny zdravím, přeju brzké // a dobrou náladu,papa Karotka
Macelino ![]()
Mně je taky 26 a s manžou se snažíme třičtvrtě roku.
Jsme na tom stejně, i já beru Clostil. od 5.DC, zkouším teď poprvé (to jsem už psala),
ale doktorka mě upozornila, že někomu tohle zabírá hned v 1.cyklu baštění a neěkomu až třeba i po půlroce. ![]()
Pokud se do půl roku „nezadaří“, čekají mě jiné testy a manžu spermiogram.
Chlapi to moc nemusí
, nevíte, holky, co to jejich vyšetření přesně obnáší, kde se provádí a jaká je cena?
Díky
ahojky, tak to jsme na tom opravdu úplně stejně, věk, stejná doba snažení, předepsaný Clostil. Akorát já ho ještě nezačala brát, doktor mě upozorňoval na to, že můžou přijít bolesti. Rozhodla jsem se, že se zeptám ještě jedné gynekoložky na názor na Clostil a hlavně aby mě nejdříve vyšetřila ultrazvukem. Dám vědět příští týden, tak vytrvej, ať se nám oběma i brzy vydaří to vytoužené miminko
Karotko
a ještě k tomu vyšetření spermií.. stojí to údajně kolem 500,–-Kč u nás se to provádí v nemocnici. Vůbec nic to není, to snad pro nás chlapy můžou udělat
za chvíli víš výsledky
Ahoj vsem novym snazilkam,
na hlavni strance emimca mate temata a tam mate jednotlive denicky. Momentalne vas asi budou zajimat ty SNAZILKOVSKE, tak si na ne najedte a pak si vyberte ten denicek, ktery vam bude nejvice vyhovovat.
Mimochodem ja cas od casu procitam vsechny, ale zustavam ,,verna,, tomu svemu a to Denicek holek z diskuze Tehule?!
Mejte se vsechny fajn a drzim vam palce, at vase snazeni trva co nejkratsi dobu
PS: Ten spermiogram pro manzi je fakt dulezity a dle meho by se mel delat hned jako hormonalni profil zeny.
Macelino ![]()
Je fajn vědět, že v tom všem snažilkování není člověk sám. Mě doktorka na bolesti -myslím-nijak neupozorňovala,
ale mohlo mi to dojít, když řekla, že OVU určo poznám, že ji budu cítit.
Tak to dnes bylo ono ![]()
Až začneš s Clostilem, dej vědět. Díky za info o SPG. Mám naštěstí pohodového manžu
, takže se tomu vyšetření nebrání........
Na konntrolní UTZ chodím,– zda rostou folíky. Byl tam jeden pěknej, tak doufám, že se „ujme“ ![]()
papa
Jo a Macelino
až budeš znát názor jiné gynekoložky, pak se ozvi. …pro zajímavost…
Tak papa a
brzké //
![]()