Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak jsem se vrátila od doktora, vzal mi krev a v poledne mám jít ještě na ultrazvuk. Trochu mne vyděsil, jelikož to prý může být mimoděložní těhotenství.
Držte mi palečky dám vědět.
Pa JJ
JJ: nechtěla jsem nic psát, ale taky mě to napadlo. Ale samozřejmě bych ti to nepřála. Tak držím palečky, ať to dopadne dobře! ![]()
Holky, ja jsem cetla, ze mimodelozni tehotenstvi se projevi az nejdriv 6 tydnu od vynechani menstruace. Takze to jsem z toho jelen.
Savo: ziju v Hessenku, v takovem mensim meste, zadni cesi tu nejsou, to vim 100%. Zatim tu nikoho moc neznam, akorat manzelovu rodinu a ta je bezva.
Holky, jak to děláte, že se všechny vdáváte do ciziny? ![]()
JJ: tak jak jsi dopadla u doktora?
Omlouvám se, že jsem se včera již neozvala. Doktor na ultrazvuku vyloučil jakékoliv těhotenství, tedy i to mimoděložní. Vyloučil ovšem také i ovu. Prý na clostilbegyt asi vůbec nereaguji. Na jednu stranu dobrá zpráva na druhou špatná. Navíc jsem zjistila, že doktor vyšetřuje ultrazvukem na jiném místě, než má ordinaci. Tak jsem pěkně lítala. Měla jsem po vyšetření ultrazvukem jít ještě k němu, ale nakonec se mne ujala jen sestra, u které jsem se objednala až na 7. prosince. Do té doby to prý mám vydržet. Zatím mi k tomu doktor víc neřekne. Jsem pěkně nazlobená.
Zajímalo by mne od čeho je to krvácení, no a proč bych měla brát dál clostilbegyt, když tedy u mne nezabírá. Tyto otázky jsem položila i sestře a ta mi odpověděla, že stejně nic jiného než clostil není a to krvácení snad přejde. No super. Proto jsem se rozhodla, že se na leden objednám do Pronatalu. Tam snad najdu kvalifikované lékaře.
Pa JJ
JJ ja jsem na tebe vcera myslela cele odpoledne. Bud rada, vsechno je lepsi nez mimodelozni tehotenstvi. Ja jdu v patek tady k jinemu lekari, a uprimne, tak nejak , i kdyz se zatim nic nezmenilo, jsem se uklidnila. Protoze mam pocit, ze se konecne bude neco dit. Proste se mnou nekdo bude zabyvat. Mej se moc hezky a nebud smutna, treba to krvaceni bylo k tomu, aby ses rozhodla jit do Pronatalu, ne? ![]()
Ahoj JJ,
je fajn, že to mimoděložní to nebylo. To jsem ráda! Vidíš to, konečně tě doktor poslal na ultrazvuk, ale za jakých podmínek, viď?! Trochu jsi mě znepokojila nebo tě možná i potěším. Já minule po první dávce Clostilu byla taky ultrazvuku a Dr. mi řekl, že se nic neděje. Že ovulace neproběhla, ale že se to teprve startuje, že některému organismu to trvá dýl! Takže teď kde je pravda? Má jí můj doktor nebo tvůj? Ale je fakt, že ten můj má asi profesionálnější přístup (ultrazvuk, hormonální obraz z krve). Takže kašli na doktora a já bych ten Clostil ještě zkusila! Třeba to jen tvému organismu trvá dýl. Četla jsem příspěvky od holek, kterým to třeba zabralo až po půl roce braní. Takže to je naděje, ne? ![]()
A co jinak, holky, jak se máte? Dnes jsem ráno měla docela radost z toho sněhu, ale ono mě to brzy přejde. ![]()
JJ ten tvuj doktor se mi zda nejaky divny (to je jak z te reklamy). Psala jsi, ze si jeste nikdy nebyla na ultrazvuku? To se mi snad zda. Jak nikdy? Jako nikdy v zivote? Jestli jo, tak jsi stastlivec, ktery to asi do ted nepotreboval.
Ale ted asi potrebujes jineho doktora. Jinak mimodelozni tehotenstvi se v brzkych stadiich zjistuje z krve. Ale to ti snad udelal.
Ja bych ho vymenila. ![]()
Jinak te musim jeste uklidnit. Vis co mi rekla jedna doktorka tady (tj. v Nemecku), ze pry jsem na vrcholu plodnosti
Ve triceti! No to me podrz. Nejdriv jsem ji silne oporovala, ale ona me presvedcovala, ze cim dal vic zen rodi az po 35.
No moc me to sice neukidnilo, ale bylo hezke to slyset. Takze vymen doktora a hlavu vzhuru. ![]()
P.S. tady zadny snih neni. ach jo.
JJ: určitě zkus jiného lékaře. Já měla dřív také takového ňoumu,co vše bral velice laxně a při nějakém problému mě ani nevyšetřil,jen zkusil nějakou léčbu,naštěstí jsem v té době neměla obzvlášť závažný problémy.Pak jsem šla k současné Dr. a tam byl UTZ (mimo jiné)automaticky jako základní vstupní vyšetření,to jsem teda čuměla a při Clomhexalu mne také automaticky sledovala na UTZ. V Pronatalu na to budou odborníci a uvidíš jak to pak půjde fofrem k tomu vytouženému mimi ![]()
Nidko: to si mě velice potěšila,že ve třiceti (ještě mám teda rok čas) jsme na vrcholu plodnosti,to se hezky poslouchá.Tak,vyřiď své Dr.,že moc děkujem za zprávu
Já myslela,že už mám skoro ,,po žížalkách" ![]()
Nikdo: Opravdu jsem nikdy, nikdy v životě nebyla na ultrazvuku. Nikdy jsem ho nepotřebovala. Od 21 let jsem brala antikoncepci, která fungovala skvěle a já neměla žádné problémy. No a k ostatním zdravotním problémům, které mám (páteř, astma, alergie), nebyl ultrazvuk potřeba. Vyšetření na HCG mi udělal, to je jediné vyšetření, které je ochoten dělat poměrně často.
S tou doktorkou jsi mne potěšila, také jsem si myslela, že ve svých 32 letech už mám s plodností namále.
Mirule: To máš štěstí, že jsi našla ve svém okolí takovou doktorku. Já jsem doktora měnila v létě, ale bylo to z louže do bláta.
Lioness: Jsem moc ráda, že to nebylo to mimoděložní těhotenství. Já jsem to stejně nějak tušila, jelikož bazální teploty jsou stále nízké, i když i ty se mohou někdy mýlit. Děkuji Ti za info od Tvého doktora. My máme asi nejpodobnější problémy (dlouhé cykly bez MS), tak to u mne bude asi podobné. Tobě, ale zvýšil doktor dávky. To jsem tedy zvědavá co mi řekne toho 7. prosince. No, možná to vyřeší v Pronatalu. Docela se tam těším. Holky ze zebřičkového deníčku mi to doporučovaly.
U nás moc sněhu není, dnes ráno pěkně pršelo a ještě foukal vítr. Tohle počasí není můj šálek kávy.
Držím všem pěstičky ve snažení. Já tento měsíc mám smůlu, ale kdo si počá, ten se dočká.
Tak se snažte i za mne, ať co nejdřív tu některá zahlásí //. ![]()
Krásný den. Pa JJ
Ahoj holky, ![]()
JJ: je dobře, že máš chuť to změnit s tím tvým doktorem! Já jdu tento pátek na folikulometrii, docela se i těším. Tak doufám, že tam nějaké folíky budou. Kéž by. Dám vám vědět. Můžu se tě jen zeptat? A v tom Pronatalu si budeš vše hned platit? Tohle mě právě trochu děsí, protože já peníze žádný ušetřený nemám, vše dávám na hypotéku, tak se ještě zatím budeme snažit tou přirozenou cestou. Tedy za pomoci Clostilu. Třeba se to povede. A kde je vůbec ten Pronatal?
Díky.
Ahoj holčiny,
dnes jsem byla na gyndě odevzdat výsledky SPG a konečně na svém prvním ultrazvuku. Předchozí doktor mi ho nikdy nedělal (byla jsem na tom jako JJ), předchozích 7 let antikoncepce, jinak žádné problémy.
Takže doktorka zkonstatovala, že se snažíme 8 měsíců, manžel má SPG výborný,takže řekla, že nás pošle do centra. Mně se to zdálo brzy, nikdy jsem nebyla ještě pořádně vyšetřená já a taky mi slibovala Clostyl. Takže mě tedy vyšetřela ultrazvukem a předepsala Clostyl. Že prý by se nejprve měla ale udělat laparoskopie (kvůli průchodnosti vejcovodů) a pak ho brát. Říkala, že ho mám tedy teď 2 měsíce zkusit, během prosince přijít na kontrolní ultrazvuk a taky se s manžou pořádně pod stromečkem snažit
po dvou měsících bych šla na laparoskopii a pak tak 3 měsíce dále s Clostylem. No a pak už prý zbývá centrum. Doufám, že mi zvolila dobrý postup a že se miminko už konečně zadaří. Takže se tak přibližně od neděle zařadím mezi vás CLOSTYLKY (mám ho vzít 2.DC a 11.přijít na ultrazvuk.) Ozvu se jak mi sedl. Ať se nám holčiny zadaří!!!
Maceli, vítame tě do klubu. Tak přeji s Clostilem jen samé úspěchy! Můžeš mi prosím tě poradit, jak se pozná, že má žena neprůchodné vejcovody? Dá se to nějak poznat na ultrazvuku nebo se to zjistí jen tím, že žena nemůže otěhotnět? Prosím, poraďte ![]()
Podle toho co jsem všechno o těhle věcech už přečetla (a že toho teď není málo)jen laparoskopií (bohužel). Ultrazvukem by to bylo daleko jednodušší.