PROFI SNAŽILKY

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
14.11.05 17:59

ahojte holky,
tak jsem zpet z cest. K te dlouhe menstruaci Lio, je to fakt hruza, ale reknu ti ta kratka s tim spinenim taky neni nic moc. Byly cykly, kdy jsem byla rada, kdyz jsem tyden nemela nic. To potom nemuzes jit plavat (nebo mozna jo, ale ja nechodim), nic. A na otehotneni, tak to nevim, kdy mas vetsi sanci. Ty kratke cykly jsou taky k nicemu to mi ver.
Holky, kdy si myslite, ze by se mely prozkoumavat vejcovody? Treba se snazim jako blbec, a ty chudinky spermijky tam nemuzou ani dorazit.
Myslite po pul roce nebo po roce?
Pekny vecer a hodne zdaru!!! :)

• Citovat
  • Upravit
1961
14.11.05 18:01

to pred tim jsem napsala ja, zapomela jsem se prihlasit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
14.11.05 19:54

Doktoři říkají, že začít něco dělat se má po roce snažení. Myslím vyšetření, léčba a tak. Ale jak to dnes vidím, tolik dvojic má problémy, tak bych je posílala hromadně na spermiogramy, hormonální hladiny a průchodnosti :D
Fakt. Kolik bysme ušetřily času, nezdá se vám? Mně poslala Dr. na průchodnost brzy, myslím už po půl roce, ale na spermiogram až po asi roce a půl, a tam se našel problém. Možná se vyjadřuju neobratně, ale kdybychom šli na spermiogram dříve, mohli jsme mít už dnes třeba mimi, že jo. Takhle Dr, když se jí dostal do rukou výsledek spermia, tak řekla - no tak to jo, tak to se snad ani povést nemohlo. Když jsme se rozhodli pro dítě, bylo mi 28, za chvíli mi bude 31, tak asi chápete, jak to myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
15.11.05 10:52

Ahoj holky,

tak já měla celkem štěstí, že Dr. na nic dlouho nečekal. Už po prvním měsíci snažení jsem dostala Clostilbegyt, udělal mi hormonální obraz (kontrola výše hormonů, prolaktinu, štítné žlázy) a dá se říct, že po 3 měsících snažení už šupajdíme 30. 11. na spermiogram (teda manžel, já to tam jen nesu). Takže u mě docela rychlovka. Ale zase o to hůř nesu, že mám tu MS takovou „zparchantělou“, že to tak musím napsat, protože to ani jinak nazvat nejde. Takový dlouhý cykly, holky, to je na psychouše. Nevíte, na čem jste. A hlavně člověk je takovej, jakoby vodnatej, teď je mi už stokrát líp, když se MS spustila, sice křečíky, ale jsem teď lehká jako pírko. Můj Dr. asi ví, jak se dnes situace má a že nemá cenu na nic čekat. Každý měsíc dobrý. Navíc on patří mezi nejlepší porodníky v porodnici v našem městě, tak k tomu má asi trochu blíž. :D

A docela se divím, že mi na:,–(il tak vysokou dávku toho Clostilu (3. - 9. DC, denně 2 tabletky, to je pak celkem 14), na příbalovém letáku je to úplně jinak, ale asi už má s tím zkušenosti. Zrovna se mnou nehlo ani těch 14 tablet. Spíš jsem se zasekla. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
15.11.05 10:53

Holky, karotka, JJ, kdepak vás máme? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
15.11.05 16:45

ahojte holky,
chtela bych vam napsat, ze dneska jsem se odhodlala k vaznemu rozhodnuti. Zmenila jsem lekarku. Moje dosavadni lekarka je nejoblibenejsi ve meste, ma strasne narvane, normalni termin dostanete od ted az v dubnu, je hrozne mila, ma vsechno potrebne vybaveni, ale…
Ale nejam mam pocit, ze to vidi prilis optimisticky. Posudte sami: je mi tricet, snazime se od unora, v kvetnu jsem otehotnela, v cervnu potratila, od te doby mam porad nejake poruchy cyklu. Ona me zatim neudelala ani jeden test, akorat me poslala na stitnou zlazu a udelala test na chlamydie. Proste dneska jsem se odhodlala a sla jsem k jinemu doktorovi. termin jsem dostala pristi patek a jsem docela zvedava, co mi povi. Co myslite? Udelala jsem dobre?
A jak jste na tom se snazenim? :) Ja jsem dneska sice 19 den, ale teplotu mam porad docela nizkou, presto, ze jsem mela pocit, ze jsem ovulaci mela. No tak nic. Treba zase priste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JJ
935
15.11.05 17:16

JJ

Ahojky,
hlásím se po delší odmlce. Mám dobraných prvních pět prášků clostilbegytu. Necítím ale vůbec žádnou změnu. Jen mám rozházené bazální teploty. Jeden den nahoře, druhý zase dole, tak nevím jak poznám kdy přijde ovu a zda doopravdy přijde. Nezbývá než čekat, což opravdu nesnáším. :evil:

Lioness: takových prášků? Já jich mám brát jen pět v měsíci. No doktor asi ví, co je nejlepší. Máš štěstí, že Ti udělal hormonální rozbor. Jestli by Ti to nevadilo, mohla by jsi mi napsat co Ti řekl?
Také závidím holkám s pravidelnou MS a ovu. Co já bych za to dala. :roll:

Nikdo: Asi je dobře, že jsi změnila doktorku, vše bude dobré. Utěšovat Tě může alespoň to, že už jsi jednou těhotná byla, což se myslím o většině holek tady říci nedá. Když se podařilo jednou, podaří se to i podruhé. Věř tomu.

Pa JJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
16.11.05 09:22

Ahojky holky,

nikdo: podle mě jsi udělala dobře, že jsi změnila doktora. Takový čekací termíny, to je katastrofa. Takhle to bude lepší a když se s novým Dr. dohodneš, tak najdete možná správnou cestu. Ani jsem nevěděla, že už jsi těhu byla. Máš nějaký speciální recept, jak se ti to předtím podařilo? Nebo ani nevíš, jak se to stalo? Každopádně víš, že se to u vás dokáže zdařit, to je dost dobré. Pij čajík z kontryhelu, ten perfektně napomáhá růstu děložní sliznice, aby pak mimi hezky leželo v tlusté peřince a uvidíš, že bude dobře.

JJ: u mě to bylo tak, že jsme se začali s manželem po svatbě v srpnu snažit, v září jsem čekala dlouho na MS a nemohla přijít, napadlo mě i, jestli bych nemohla být těhu, tak jsem radši skočila k doktorovi (to byla vlastně moje 1. návštěva, kdy jsem mu sdělila, že se pokoušíme o mimi). On mě prohlédl ultrazvukem a ptal se mě, jak dloho jsem brala antikoncepci a jestli jsem měla před tím nepravidelnou MS. Tak jsem mu řekla, že MS jsem nikdy moc pravidelnou (bez HA) neměla a HA jsem brala cca 8 let. Pak jsem se ho ptala, jak mám teda poznat plodné dny, byla jsem úplný nováček, úplně mimo mísu. Řekl mi suše, že žádný plodný dny nemám, ani ovulaci. Tedy anovulační cykly, poznal to i podle ultrazvuku, nebyly tam žádné folíky. Tak řekl, že nemá cenu na nic čekat a hned mi na:,–(il Clostilbegyt, 3. - 9. DC, denně 2 tablety (tedy 14 tablet měsíčně), nevím, proč tolik. (V příbal. letáku píšou, že za měsíc je maximum 15 tablet, takže já mám koňskou dávku) - a stejně tento měsíc MS stávkovala. Nechápu to. Pak mi udělal hormonální obraz, vzal mi krev a z ní se zjišťovaly hladiny hormonů a štítná žláza. Vše jsem měla v pořádku. Někdy totiž může dělat jen problém zvýšený prolaktin (často ho mají ženský, co pracují v noci!). Tak jsem si trochu oddechla, že aspoň ty hormony mám OK. Pak mám vždy 14 dní od prvního dne MS chodit na kontrolu folíků ultrazvukem. Akorát já si myslím, že minulý měsíc u mě už asi po Clostilu OVU proběhla, podle té bolesti vaječníků, ale až tak 28. až 30. DC. Takže snad nebudu takhle chodit pořád k Dr. zbytečně. Podle mě, u mě je 14. DC brzo. Ale zase je výhoda, že tam můžu chodit kdykoliv bez objednání. Akorát v zimě jede Dr. někam na hory, takže mám po ptáčkách… :cry: Takže JJ, myslím, že bys měla požádat o hormonální obraz z krve, abys měla jistotu, že je vše OK. Vše se potom dá jinak upravit. A taky, jestli máš nepravidelnou MS, možná by mohl zvýšit dávkování. Zkus mu to navrhnout. Nenápadně :wink: Tak hodně štěstí!

Holky, snažte se, tulte se a ono se nám to vyplatí!!! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
16.11.05 13:15

Lio vis co jsem delala jinak, kdyz jsem otehotnela? Vubec jsem na to nemyslela. Protoze jsem jela do zahranici. Tak jsme to jenom tak vyzkouseli 9. den cyklu. Jedno tuleni za mesic! Vubec jsem s tim nepocitala. No a potom jsem nedostala menstruaci, coz bylo hodne divne, protoze ja mam docela kratke cykly. tak jsem si udelala hned dva testy a ty byly pozitivni. No ale asi 35. den si to Embrio :) rozmyslelo a odeslo. Doktorka rikala, ze se to stava tak kazdemu patemu tehotenstvi, ze zenska ani nevi, ze je tehotna. No kazdopadne od te doby je to katastrofa. Ze zacatku me to uklidnilo. Rikala jsem si: super, alespon mam pruchodne vejcovody (nebo alespon jeden), ale od te doby des. Ale mozna proto, ze na to fak docela myslim. Ach jo. snad mi ten novy doktor udela alespon ty hormonalni testy.
Preji vsem snazilkam, aby se jim podarilo, na to snazeni nemyslet. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
16.11.05 15:22

Ahoj všichni :D

Vy sjte takové pisatelky, teď jsem tu pár dní nebyla a četla a četla, co je nového.
U mě: nic moc :cry: Už mě mrška dostihla, chtělo se mi brečet, ale co budu povídat, to znáte všechny.
Ach jo.
Ani nevím, který DC jsem. Hrůza. Už se v tom nevyznám, protože mi špinění přechází nějak divně v MS, teda podle všeho ještě úplná Ms naneastala, ale špinění je už snad 5dnů vkuse. Bájo :evil: :evil: :evil:

Dosud jsem neměřila BT, tak s tím asi začnu, prý vám to mnohým docela pomáhá,– vědět, kdy je -není OVU…atd. .........
Koupila jsem si i kontryhelový čajík, tak ho zkusím. Bylinky snesu, tak to snad občas budu pít.

Napište některá, ať si taky zvednu náladičku, který jste DC a jak se vám daří .....na cestě do těch našich těhu vagónků :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
16.11.05 15:31

Nikdo: nebuď smutná, potěším tě, že nejsi sama, že na to pořád myslíš. Já totiž taky. Kolikrát jsem si říkala, že nebudu chodit ani na tyhle stránky, že pak na to vlastně pořád myslím, ale mrzelo by mě, že bych přišla o prima pokec s vámi! Musíme se nad to nějak povznést. Mně teď taky trochu mrzí, že jsme nezačali na mimi pracovat dřív. Pořád jsem říkala, teď ne, teď jsou stresy (stavěli jsme půdní vestavbu, organizovali svatbu, byly to nervíky, který mě připravily o 7 kg živé váhy :D ). Tak si říkám, že možná právě v tomhle shonu by se to „chytlo“. :wink: Ale to už je jedno. Člověk by totiž taky nesměl vidět kolem sebe samá miminka a kočárky a nebo bříška. :( Ale Nikdo, musím ti taky napsat, že když jsme spolu byli s manželem na začátku (asi 3 měsíce), to jsem ještě nebrala HA, tak jsme na tom samozřejmě leželi denně a zažila jsem něco jako ty. Spontánní potrat. No, ale tenkrát jsme nemysleli na mimi, ale na krásný milování, protože jak to tak bývá, na začátku jsme ze sebe byli úplně hotový. :oops: A prostě to vyšlo, i když tenkrát jsem byla v osmnácti za to ráda, protože jsem nemohla tušit, že ten „můj novej kluk“, bude za 7 let můj manžel. :P Ale to už bychom měli potomka, který by navštěvoval první třídu :P .

Holky, musíme prdět na to, že holky kolem mají miminka a bříška, protože my si počkáme dýl a pak to budeme mít zase hezký my a ony už to nejhezčí budou mít za sebou. Prostě na každého jednou dojde řada. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
16.11.05 15:36

Ahoj karotko, no holka, kde vězíš? :D

Nic si z toho nedělej, koukám, že nás rudá teta navštívila všechny. Potvora jedna. Musíme na ni vyzrát. Třeba dostaneme dáreček k Vánocům :wink: To tvoje špinění, to ti fakt nezávidím, já mám opravdu problém, ze sebe „dostat kapku“, i když teď mám MS parádní, v plné polní červené a taky au au au. Ale nepravidelnou, mrchu jednu. Dnes jsem začala pít „Ženský čaj“, chuťově hodně připomíná heřmánkový, měl by upravit poruchy cyklu a PMS. No, kéž by!!!

Tak zatím papa. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.11.05 16:14

Holky, nechcete zkusit na ty vase nepravidelne a spatne M kapky z Naděje? Já sama s nimi zkušenost nemám, ale moc moc moc jsem o nich slyšela, a myslím si , že opravdu pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
16.11.05 16:16

Ahoj :P

Lio: jo - tak mrška nás dostala. Potvora. Takže zase nanovo. uffffffff. Já si koupila ten kontryhelový čajík- tak torchu:
jako bych pila vodu, kde se louhovalo seno či tráva. No žádná sláva, ale osladila jsem si to medem. A pořádně, takže se to už dá :wink:
Jinak takový //vánoční dárečk by byl skvělý. To jo. Budem „bojovat“ . hihi
Jinak to tvé naordinované baštění lentilek :roll: je fakt fičák!!!!

NIkdo:
myslím, že jsi udělala dobře se změnou lékařky. Je sice fajn mít milou doktorku, kterou maj všichni rádi, ale tahle je pdole všeho asi moc přeslazená :roll: …to taky není úplně OK…tak to vidím já. le hlavně má narváno a njespíš s tebou pracuje pomalu (i vzhledem k věku). Asi bych změnu udělala taky.

Vendulo29: já se s manžou snažím 3/4 roku. Manža má jít na SPG až na jaře, nejprveprý mám zkusit Clostilbegyt. Mám sice hormon.profil prý v pořádku, ael bojím se,– ohledně manži, že tam bude zakopaný pes. Sice je hrdina a tvrdí, že mu to nijak neva a že na to vyšetření smaozřejmě půjde, ale :!
prodělal jako puberťák… nějký zánět prostaty.......či co...........a mco se mu o tom nechce mluvit.........a tak mám strach, aby to se spermijakma nesouviselo…
když se nám nedaří :evil:

Jinak všem * hezký den* Karotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.11.05 16:25

Karotko, a nehcete ten spermiogram zkusit dříve? Nejlépe hned? Třeba je opravdu chyba na straně druhé a ty budeš zbytečně baštit Clostil. U nás to bylo přesně to stejné - nová Dr. mi pak řekla, že jsem to jedla zbytečně. A já myslím, že čím míň prášků sníme, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová