PROFI SNAŽILKY

Napsat příspěvek
Velikost písma:
475
2.11.05 20:31

Poslední 2 příspěvky byly moje. :arrow: Karotka
Nenapsalo mi to jméno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.11.05 08:38

Ahoj holky,
taky mám docela při braní Clostilu bolesti podbřišku, hlavně na stranách na vaječnících. Můžu se jen zeptat na váš názor? Jak myslíte, že trvá dlouho OVU? Je to asi 2 dny? Já totiž když byla na kontrolním UTZ po první dávce Clostilu (byl to 14. DC), tak mi doktor řekl, že se tam zatím nic neděje, byla jsem tam 10. 10., ale 27. 10. a 28. 10. mě tak bolely vaječníky, že jsem málem lezla po zdi :P , myslíte, že by mohla OVU přijít takhle pozdě? Jakože bych měla delší cyklus? To jsou takové mé úvahy. Ale MS zatím nepřichází, tak jsem z toho jelen. :?
Pište vaše zkušenosti a pokroky, budu se těšit :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.11.05 13:57

Lioness
Dlouho jsem se neozývala, ale měla jsem nějaký fofr.
Já jsem poněkud starší snažilka, jen doufám, že ne přestárlá, je mi 32 let. Žádné děti zatím nemám a tak pevně věřím, že i po jedenácti letech braní antikoncepce nějaké mít budu.
MS se zatím nedostavila, někde se mrška toulá. Takže Clostil musí počkat.
K té Tvé ovulaci. Myslím, že jsem někde četla, že ovulace může přijít při delším cyklu až dvacátý den, tak třeba to vyjde. Zkus měřit bazální teploty, ty by Ti měly ukázat podle teploty zda už ovulace proběhla či ne. Já si je měřím teplotu už delší dobu a je přesně znát jak teplota stoupne po agolutinu z cca 36,6 na 36,9 či 37,0 a pak hned první den MS klesne opět na 36,6. Ráno už je mi známo, co se chystá.
Přeji všem snažilkám, ať přijde:
1. MS
2. ovulace
3. miminko
každá, ať si vybere v kterém bodě se právě nachází a ať dodržuje pořadí!!!
Pa JJ

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.11.05 15:04

Jo, jo, asi je to pravda, že se po agolutinu zvýší BT, protože já to jen tak pro zajímavost dnes ráno zkusila a měla jsem 37,1 stupňů C. Takže to bude asi tou injekcí, ale MS zatím taky pořád nikde, ani po injekci, takže jsem zvědavá. Těhotná asi nejspíš nebudu po první dávce Clostilu tomu nedávám velké naděje, ale jestli ne, tak už aby ta MS přišla, abych mohla začít s 2. dávkou Clostilu, jsem fakt docela napnutá. Jestli nepřijde MS do úterý, tak jdu k Dr., jak mi sdělila dnes po telefonu sestřička a Dr. se na mě podívá. :idea:

Holky, je to vůbec možný, že i po Clostilu je MS nepravidelná, zažila jste to některá? :?: :?:

JJ: taky ti přeju, aby se brzy dostavila MS, aby jsi mohla začít testovat Clostil. Musíme mu dávat velké naděje, dost holkám pomohl! :roll: :D
Ještě jeden dotázek na tebe: jakým způsobem měříš tu bazální teplotu? Hned ráno v posteli? A nejlepší je asi ho zavést dolů :oops: ?

Přeji všem krásný víkend, hezky se tulte, ať už máme všichni brzy // !!! :wink:

• Citovat
  • Upravit
475
4.11.05 16:10

Lioness:

po Clostilu je MS spíš pravidelná, OVU bolestivější (+ - 1-2 dny) a může to být i až 20.DC............- dle různých názorů a přispěvků…
Vše je ale individuální, jsme každá jiná :wink:

Raději na MS nečekej!!!!! Ať tě nedostane, :evil: mrška!!!
Já ji (ne)čekám až za 10 dnů, tak uvidím. :!

Líbilo se mi přání JJ:
všem snažilkám,– :arrow: tak do toho a držze se , papa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.05 10:19

Ahoj,
Lioness
Doktor mi říkal, že se bazální teplota musí měřit ještě v posteli a přesně tam, kde jsi to popsala :oops: . Od zkušenějších holek jsem se dozvěděla, že se musí opravdu měřit ihned po probuzení, jelikož by se Ti pohybem mohla zvýšit. Měření navíc musí být po minimálně tříhodinovém spánku a nejlépe každý den ve stejnou hodinu. Což tedy já nemíním provozovat, jelikož ve všední dny vstávám velmi brzy a alespoň o víkend si chci trošinku pospat. Teplota se mi o víkend malinko zvýší, jelikož hraje roli i hodina vstávání. Ještě bych Ti ze své zkušenosti doporučila měřit BT normálním rtuťovým teploměrem. Já nejsem ráno schopna ihned zaostřit na malá čísílka, natož je uložit pomocí těch směšně prťavých čudlíků, no a na rtuťovém si hodnotu mohu zjistit i odpoledne. A navíc můj digitální teploměr pípá, což naprosto nevyhovuje mému spoluspáči, který vstává mnohem později než já.

Karotka
To jsem ráda, že se Ti přání líbilo. Tak ho poctivě dodržuj!!!
S humorem jde všechno líp, tak proč by nešla i ta miminka.

Pa JJ

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.11.05 15:01

Ahoj děvčata,

tak jsem nevydržela a musela se podívat, jestli některá z vás nepíše a co je nového. No, přiznám se, že vy dokážete vždycky člověku zvednout náladu :wink: .
Karotka: máš pravdu, na MS radši čekat nebudu :wink: , prostě já už jí nechci (musí ale znamenat to naše vysněné přání), jinak už bych jí radši měla, abych mohla začít lentilkovat 2. kúru. :o Ale já se znám, jsem takový exot, že ani po Clostilu nebudu mít určitě MS pravidelnou :? , no, ale kéž by. Dnes mě bolí břicho, ale nějak divně, ani vaječníky, ani jako na MS, taková podivná tlumená bolest. :?:

JJ: Děkuji za přednášku o BT. Zatím jsem to zkusila jen jednou a teplota byla 37,1, ale jak jsme již říkaly, agolutin jí zvyšuje, takže teď zatím na měření prdím. :) Ale věřím, že je to určitě užitečná metoda :wink: . Tvé přání bylo opravdu pěkné a povzbuzující.

Holky, ještě jeden dotaz, nevítě některá náhodou, jak má vypadat děložní čípek při těhu? Já vím, že to asi vypadá, že se nějak hlídám, ale když nepřichází MS, tak prostě pořád špekuluju :oops: . Tak mě omluvte. Ale prostě jsem zjistila, že mám čípek hooodně tvrdý, takový hodně asi zdá se mi uzavřený, tak vám nevím :?:
KRÁSNÝ VÍKEND a žádnou MS a // k tomu!!! Toť naše heslo :P

• Citovat
  • Upravit
475
6.11.05 07:17

Ahoj holky 8)

Je tu někdo po ránu???
Lioness: někde jsem četla, že u delšího cyklu by OVU klidně mohla být až okolo 20.DC…a s tou pravidelnou MS,–to není až tak pravda. Každé tělo jinak reaguje na dávky lentilek :wink: , takže si cyklus dělá prý co chce.
Nevím, taky z toho všeho nejsem nijak moudrá.

Holky, potřebuju poradit. Jsem 19.DC a trošičku (fakt málo) začínám špinit :roll: . Nevíte, co by to mohlo být??? Že by už MS?? OVU jsem tentokrát poznala na 100 honů :lol: -byla dost bolestivá a byla 15.DC, takže jsem MS ne(očekávala) až po 28.DC a ne teď?????????

Tak se mějte bájo a až se vyspinkáte, písněte :P
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
6.11.05 08:29

**Ahooooooooooooj

Vidím, holky, že jste ještě " v Hajánkách" :P , tak jsem něco našla o děložním čípku pro Lioness:

Je biologickou branou, která se během OVU otvírá, aby se mohly spermie dostat k vajíčku. Čípek v tomto období změkne, zkrátí se a otevře.čili :arrow: v obd.OVU je měkký, krátký, otevřený, s hlenem.
To jsi už asi věděla :wink:

Po oplodnění vajíčka během celého těhu :P zůstává čípek uzavřen a zárověň produkuje jistý lepkavý hlen, který jako zátka brání spermiím pronikat do dělohy, takže se vlastně zárodek :P může nerušeně vyvíjet.

:idea: Takhle podobně jsi na tom?ne??? Podle tohocos včera psala :!

TO byly „moudré řádky“ z www.rodina.cz
papa Karotka**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.11.05 12:55

Dobré nedělní odpoledne,

Karotko, jestli si dobře vzpomínám, zase jsem někde, bohužel nevím kde, u zkušenějších četla, že špinění po ovulaci může znamenat uhnizďování se oplodněného vajíčka, někdy prý jsou u toho podobné bolesti jako při MS. Takže hurá :D , první velká adeptka na mimi. Držím moc a moc palečky ať je to tak (musí tomu tak být).

Já jsem se včera večer dostala k bodu č. 1 :) , jen teď si nejsem jistá, zda clostil začít brát ve středu večer, jelikož včera to bylo až cca ve 21.00 hod. a jen špinění, nebo až ve čtvrtek? Je lepší closil brát ráno či večer? Jsou u něj nějaká pravidla?

Lioness o hlenu a čípku bohužel nic nevím. :(

Pa JJ

• Citovat
  • Upravit
475
6.11.05 13:48

ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
6.11.05 13:54

Ahoj ***

JJ:
To by bylo super, kdyby se vajíčku chtělo se uhnízďovat a kdyby tomu tak bylo :lol: , ale já nemám žádné bolesti jako u MS. Fakt nevím, co to je. Naštěstí mám tolik práce, že na to moc nemyslím…
Já u braní Clostilu měla taky špinění večer a následující den se MS rozjela,– dle mojí lékařky jsem ho měla brát jako 1.den-ten následující, takže jsem ráno zbaštila první lentilku :wink: !!!

Lioness:
O čípku jsem něco málo vyčetla(napsala výše), ale neumím si ho nahmatata rozpoznat jeho stav 8O ..(otevřený-zavřený.....)
A o hlenu toho moc nevím, mám v tom zmatek a ani ho na sobě nepozoruju.
Asi se nijak zvlášť nepozoruju, ještě jsem to nezahlídla :!

Tak hezký zbytek víkendu a brzké // papa *Karotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.05 09:03

Ahoj holky,
teda vy jste aktivní. I pěkně v neděli :wink: . Ale to je fajn, alespoň mám ráno v práci, co číst!

JJ: já si myslím, že první den MS počítej prostě tu rozjetou MS a ne špinění, i mě to tak tvrdil Dr. Takže držím pěstičky, ať stimulace pěkně zabírá a ať tam jsou folíky jako brna! Jsi na dobré cestě! Už jen dostat MS, to je umění, že?

karotka: děkuji za přednášku o děložním čípku :D , no, ten lepkavý hlen se u mě vyskytuje taky, až jsem nejprve podezřívala manžela, čím mě to nakazil :D :wink: . Ale jinak JJ má pravdu, taky jsem někde slyšela, že při uhnizďování vajíčka je tento jev často provázen špiněním. Moje kamarádka to měla stejně tak. Otěhotněla, pak měla trochu bolesti břicha podobné bolesti před MS a pak začala špinit, tak z toho nebyla 2× moudrá, ale pak si udělala 2 testíky a byla těhule. Taky jí to bylo divné, to špinění, doktor jí ale řekl, že je vše v pořádku, že to tak často je. No a teď je v pěkném 5. měsíci :wink: . Takže třeba tě čekají také takové hezké věci :) .

No, já jsem zvědavá na sebe, zatím MS nikde, ale je mi už jasný, že ani po Clostilu nemusí být pravidelná. Ale co mě zaráží, že ani po injekci žádná reakce, sakra. Zítra asi skáknu na gyndu, chtěla jsem jít původně až v pátek, nechat tomu ještě čas, ale já mám jít další pondělí na zubní RTG a nerada bych něco zbabrala, kdybych tedy náhodou byla těhu, čemuž moc nevěřím. Těhu test už jsem prováděla asi před 10 dny a byl negativní, ale jak již víme, tak někdy je na testík třeba brzy, nebo i vícero holkám už ukazoval, že je negativní a těhu pak bylo potvrzeno. Navíc jsem měla takovej brak, kterej nebyl moc citlivej a ještě ho doporučovali dělat z ranní moči. Já ho samozřejmě dělala v osm večer :D .

Tak holčiny, pište, jak pokračujete, jsem celá nažhavená. to by v tom byl čert, aby jsme tomu nepřišly na kloub. Nebojte, nám to zabere!!! :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.11.05 09:04

To jsem byla já, Lioness, nanapsalo mi to jméno :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.11.05 11:59

Ahoj holky,

tak vám musím hned napsat. Volala jsem dnes na gyndu a sestřička mi řekla, ať přišupajdím hned dneska, takže teď píšu už po návštěvě gynekologie. Původně jsem šla jenom na krev, protože, jak již jsem psala, v pondělí mě čeká RTG, tak abych nic nezanedbala. Jenže: sestřička mi řekla, ať radši zajdu i do ordinace k Dr. Tomu jsem řekla svůj problém - opožděná MS i po Clostilbegytu i po injekci agolutinu, tak mě prohlédl ultrazvukem a říkal, že na začátku se ještě nic poznat nedá, ale že mám hoooodně vysokou děložní sliznici, že to na poruchu cyklu nevypadá, ptal se mě, jestli mi není ráno špatně, tak jsem řekla, že ne, že jsem jen unavenější a musela jsem jít na WC a donést mu vzorek moči. Podle sliznice se mu zdálo, že by tam mohl nějaký zárodek být. Tak jsem se modlila, aby to z moči vyšlo, ale bohužel test z moči vyšel negativní a to měl hodně citlivý test. Ptala jsem se ho, jestli mi vezmou i krev (protože vím, že to je nejpřesnější), ale krev už mi potom vzít nechtěl :cry: , že prý si je jistý tím testem z moči. Tak jsem z toho jelen a trochu mě mrzí, že mi nechtěl vzít tu krev, jak původně plánoval. Protože z krve bych měla výsledky dnes ve 13 h a to už teď tedy nehrozí. :x Opravdu jsem z toho paf, protože nejdřív mi řekne, že mám vysokánskou sliznici, že to vypadá na těhu a ne na poruchu cyklu a pak se spokojí s blbým testem, kterej si můžu v lékárně koupit i já. A to vím, že bylo plno případů holek, kterým vyšel pozitivní test až o hodně dýl po početí. Tak těm doktorům potom důvěřujte. Takže mám zase počkat týden a jestli nepřijde MS, mám přijít na další injekci agolutinu :cry: :cry: , to je fakt začarovanej kruh. Nevím, co si mám teď myslet. Zajímalo by mě, proč mám tedy tak vysokou tu sliznici, to mi nevysvětlil. Místo toho mi dal ještě pro manžu průvodku na spermiogram, aby jsme to prý raději měli všechno v kupě. Takže dnes bude mít asi manža radost :? . Nechci propadat emocím, ale pokud je to opožděná MS, tak už mám fakt vztek :evil: . Protože to pak můžu čekat pořád. :x :? :?: :!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová