Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vendulko ahoj,
a co to jsou ty kapky z Naděje? Nechápu, nemůžeš to vysvětlit? Díky moc. ![]()
Ahojky holčiny.
Já jsem za lentilky neplatila nic. Dali mi místo Clostilbegytu Clomhexal a žádný doplatek ani za inj.Pregnylu. A za spermio jsme také nic neplatili.Mám OZP pojišťovnu a u té se prý nic nepřiplácí. U nás chtějí při spermiogramu ale 2 odběry,že jako pro kontrolu musí být 2 vzorky. Také to tam stačí do 2 hodin dovézt.Já to tam vezla mezi prsama v podprsence
a dokrot se smál,když jsem mu to předávala,ale pochválil mě,že je to správný transport
Nás poslala Dr. na SPG,když mi naordinovala lentilky,ale ještě ho nemáme dokončený,tak doufám,že je manža v poho.
Hezký sváteční den. ![]()
Lioness, podívej se tady http://www.r-web.cz/nadeje/
Je to regenerační kůra K5. Já sama jsem je nebrala, ale moc jsem o nich četla. Teď mně čeká IVF, pokud nevyjde, jsem rozhodnutá je určitě zkusit. Na těch stránkách je i poradna, paní odpovídá většinou ještě ten den. Jo a mají i kapky pro muže, vím, že holčiny psaly, že měly kůru pro sebe i pro manžu.
Ahoj holky,
Vendulko: díky moc za radu, už jsem paní Podhorné napsala mailíka, tak snad mi přesně poradí na můj problém. Mně jde hlavně o tu nepravidelnou MS, to je na zabití. Tak snad budu úspěšná.
A co jinak nového při pátku?
Zatím pa pa.
Lioness
Při pátku nic moc, pořád se mi chce spát. Ráno to venku pěkně klouzlo. Dnes jsem třináctý den cyklu a mám takový nepříjemný pocit v podbřišku. Trochu jako před MS. Tak nevím, co si mám o tom myslet. ![]()
Lioness: To je dobře, že Ti doktorka udělala vyšetření. Já jsem o něm Dr. říkala, ale nechtěl nic slyšet, jen stále opakoval, že až v únoru mám přijít na kontrolu, kde se rozhodne co bude dělat dál. Tedy mám listopad a prosinec stimulovat clostilem a leden, únor ještě čekat jestli to nezabere. Pak teprve chce dělat ultrazvuk a vzít mi krev na vyšetření.
Prosím, mohla by jsi mi dát vědět co Ti paní Podhorná napsala. Děkuji.
Milé snažilky, dostala se mi do rukou knížka se cvičením od paní Mojžíšové. Docela mne zaujala, jsou tam opravdu zajímavé příběhy, no a ty cviky nejsou také nic hrozného. Rozhodla jsem je začít cvičit. Zatím tedy sama, jelikož u nás to dělají jen na rehabilitaci, kde chtějí předchozí vyšetření od gyndr, včetně sperimia a průchodnosti vejcovodů. Což mi přijde dosti drsné. Vždyť cvičit může každá, i bez bolestivých vyšetření. Tak co nepůjdete do toho některá se mnou?
![]()
Pěkný, i když lehce klouzavý den.
Pa JJ
Ahoj JJ,
já už jsem v pátek Mojžíšovou cvičila, teda sama, ale nevím, jestli to dělám správně, to je právě ten háček. Já si zkusím říct Dr. o doporučení. Vyšetření už mám, ale ještě nemám to spermio, tak uvidím.
Jinak jestli máš dnes divné pocity v podbřišku, to by mohla být i ovulace, mám takový dojem, píchá tě trochu? Takže se radši přitulte a třeba už nebudeš žádnou Mojžíšovou potřebovat
a věř mi, že my co máme dlouhé cykly, tak je nemusíme mít zpravidla hned všechny anovulační. Příkladem je přece moje mamka! Taky má 2 děti bez žádné stimulace. Jo, to je prostě příroda. Zkus vypnout, dejte si s manželem vínečko a pak, věř mi, že to funguje se hezky přitulte a výsledek na sebe třeba nenechá dlouho čekat. Budou přece ty Vánoce, ne? Dárečky… ![]()
Jinak paní Podhorné jsem psala, ale mail se mi vrátil jako nedoručený, protože paní má přeplněnou schránku, možná tím, že byl svátek, tak jí to příští týden pošlu znovu. Ale ta kúra K5 vypadá slibně, sice 495,–- Kč, ale je tam hodně kapiček, když si vezmu, že sarapis je jedna lahvička za stejný peníz, co bysme pro ty své drobečky neudělaly! ![]()
A JJ, zkus si pořídit v nějaké bylinkárně „ženský čaj“, prodávají ho většinou už namíchaný (37 Kč), působí na poruchy menstruačního cyklu a tlumí PMS a ženské potíže. Třeba se aspoň pročistíš od toxických látek a cyklus se upraví (v čaji je i kopřiva, ta právě čistí).
Tak hodně štěstí. Ty asi nejlíp můžeš pochopit ten náš problém - nepravidelná MS
, potvora jedna!
Všechny zdravím,
k té Mojžíšové: mně dala Dr. doporučení na rehabilitační okamžitě, jak jsem jen projevila zájem, že bych to zkusila. Tam mi sice všechny cviky ukázali, ale bylo to takové honem honem, okopírovali fotky s popisem cviků a bylo vymalováno. Doma jsem se snažila asi 2 týdny, ale vyloženě mi to nešlo, pak mně začaly brát plotýnky, prostě paráda. Vím, že v některých městech holky jezdí pravidelně každý týden, předvést, jak cvičí (takže na kontrolu) a přidávají jim jeden nebo dva další cviky. To mi přijde o hodně lepší, ale u nás bohužel nic podobného není. A nevím jestli mám správný názor, ale myslím, že než tohle cvičit špatně, tak to raději vůbec - ale to asi platí u každého cvičení.
Tady je seznam zabývajících se metodou Mojžíšové http://www.volny.cz/…s/seznam.htm#…
JJ
jen jsem nakoukla do vaší debaty..
píšeš: Dnes jsem třináctý den cyklu a mám takový nepříjemný pocit v podbřišku. Trochu jako před MS. Tak nevím, co si mám o tom myslet.
já takový pocit mám před ovu - tedy pevně doufám, že je to ovu, podle teplot mi to docela sedí, pokud máš 28 denní cyklus, tak by to odpovídalo …
zdravím vás
sisina ![]()
Holčinky, přeji vám krasný víkendík! Hezky se tulte a milujte a myslete na něco jiného, třeba na to, kolik toho musíte ještě stihnout do Vánoc
a třeba pak Ježíšek donese ten nejhežčí dárek
![]()
JJ: Pokud tvé tělo reagovalo rychle na Clostilbegyt a věř mi, že to je normální, co jsem četla v některých diskuzích, tak je opravdu možné, že se MS srovná a že máš opravdu dnes ovulaci, takže se koukej tulit, holka jedna
. Držím pěstičky, ono to vyjde! Neboj!
Holky, už musítě některá zahlásit //, ať se nám tu zlepší náladička. ![]()
Papa Li ![]()
ahoj holky,
dnes jsem byla s manželem na vyšetření na spermiogramu. Bylo to docela snadný, brali jsme to sportovně. Výsledek je takový, že spermiogram je nadprůměrný s výtečnou nabídkou spermatozoí vhodných pro koncepci 78% je pohyblivých a 127 mil/mil. Doktor říkal, že je radost, psát takovéto výsledky. Takže moje hormony OK, manžel spermiogram OK! a tak mě čeká už CLOSTILBEGYT, příští týden jdu na gyndu, takže mi ho už určitě doporučí. Když jsem se dneska dívala na ty mršky pod mikroskopem, byla jsem z toho šťastná i smutná zároveň, proč jedna z nich nemůže zabloudit k mému vajíčku aby z toho už konečně bylo miminko…holky musíme si držet palce!
Macelino,
Ty buď neskutečně šťastná, že takový spermiogram máte!!!
Šance, že se to podaří je obrovská.
Co my bychom za to dali, sice nejsme odkázáni na dárce, ale přirozeně to nepůjde ![]()
Tak vydrž a doufej, a hlavně tomu věř. To půjde, uvidíš.
macelina:
moje kamarádka měla podobný problém jako ty. Taky se jí nedařilo otěhotnět. Zkoušeli to rok a pak jí řekl doktor, že když se pořád nedaří, tak jí napíše Clostilbegyt, jenže ještě před tím musel její manža na spermiogram, měla z toho asi nervy. Pak jim taky vyšel spermiogram výborný. No a ona se asi nějak vnitřně psychicky uklidnila a zřejmě odstranila nějakej psych. blok a do měsíce byla těhotná!!!
Dnes má 8měsíčního zdravého chlapečka
Takže ty teď odhoď veškeré ošklivé myšlenky a pochybnosti, spermiogram máte výborný, mohla sis odfouknout, takže teď už se to musí podařit.!!! Věř mi a věř hlavně sobě a manžovi!!! ![]()
Vendulka:
já nejsem takový odborník, ale když je špatné spermio, jak se pak postupuje? Dá se něčím vylepšit (nějaké vitamíny apod?)
A je vůbec známo, co špatný spermiogram způsobuje? Je to styl života nebo se prostě už člověk takhle narodí. Mám asi blbý dotazy, ale zajímá mě to. Vím, že kouření tomu moc neprospívá, těsný džíny, slipy, sauna, kolo apod., ale je to opravdu tím? Vendul, hodně štěstí, medicína dělá zázraky
.
Lioness,
po zjištění výsledku SPG v centru odebrali mému muži krev a zjišťovali, jestli mu nechybí hormon, který SPG vylepší, že by mu ho uměle dodali. „Bohužel“ nechybí, Dr. říkal, že je to prostě něco jako civilizační nemoc, neexistuje lék. My naštěstí nemáme spermie totálně beznadějné, když se přeberou a vyberou ty schopné, tak je pichnou rovnou do vajíčka (ICSI), protože samy nejsou oplodnění schopné. Ale určitě nejsme beznadějní
, některé páry nemají doboru spermijku ani jednu ![]()
A teď mně ještě napadlo - spermie se tvoří (roste, vyvíjí - teď nevím, jak to nazvat) 70 dní (v jednom dokumentu jsem teď slyšela že dokonce 90 dní). Dr. říkal, že SPG se má dělat alespoň 2× a pokaždé vyjde jinak. Rozdíl může být minimální nebo veliký, ale vždycky tam je. Vlastně záleží na tom, co bylo před 70ti dny - pohoda, dovolená, stres v práci, chřipka a antibiotika, víš, jak to myslím, že jo? Ale pokud tam nějaká „vada“ je, tak se neztratí.
Teď mně napadlo - minulý týden začal na čt2 5ti dílný dokument Umělé oplodnění, o těch spermiích to tam bylo pěkně vysvětlené.