Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mirule ja si taky myslim, ze jsi tehos.
Kdosi psal, ze zezacatku taky slaba, ale pozdeji uz uplne jasna. Kdybys nebyla, tak by se ti zadna neukazala.
Jinak holky, dneska jsem se vratila od toho novyho doktora. Ptal se me, co mi delala ta doktorka, tak jsem mu rekla, ze nic. A on mi hned udelal folikulometrii (1 x velky folikul
) a vzal mi krev. Zitra, ze mam zavolat, aby mi rekl, jak jsem na tom.
Ale hlavne jsem chtela napsat toto: kdo ma jakekoliv pochybnosti o svoji doktorce nebo doktorovi, tak at ho proste vymeni. Pomuze vam to minimalne psychicky. Ze se konecne neco bude dit. Ja jsem se k tomu odhodlavala docela dlouho, ale stoji to za to. Protoze vsechno je lepsi nez nejistota.
Tak to je super Nikdo, že se tebou doktor konečně něco dělá! Teda ten novej doktor. Aspoň máš zase lepší náladičku a to je fajn! A máš folíka! To je super! ![]()
Lio mam metrik. Nedalo mi to, ale byla to drina.
Vidis to je o pristupu. Ty rikas, ze mam folik a vidim potencialni cystu ![]()
Tak jsme dorazili ze spermia,ale moc nás tam nepotěšili,prý má manža normální počet, ale sníženou pohyblivost,to byl ten minulý odběr a pak jsme si volali pro dnešní výsledek a prý je to stejné,tak jsem manžu navedla,ať se zeptá na kolik procent je omezená ta pohyblivost a Dr. mu řekl,jestli jsem prý jako lékařka abych tomu rozuměla,blbec!
Říct nám to teda mohl. Třeba to sám neví!
Ofiko výsledky pošlou mé Dr.,takže ta mi pak určitě řekne víc. Doufám,že kdyby nebylo možný normálně počít,že alespoň tohle by manžovi řekl.No, vyfásli jsme vitamín E a Zinek,bude papkat 3 měsíce a to by prý mělo pomoct,ještě že tak.Ale žádnou kontrolu už nám nenaplánovali ![]()
Holčiny,moc děkuju za podporu,ale dokud neuvidím pořádný tlustice //,tak těhu nevěřím. Jiný příznaky taky nemám. Takže uvidím o víkendu. Ale bylo by to super,že? ![]()
Nikdo:gratuluji ke změně lékaře a krásnému folíku,vypadá to,že jsi už narazila na odborníka,takže teď to půjde určitě samo,uvidíš. Takže teď bude tuleníčko a za 14 dní třeba zahlásíš krásné // ty ![]()
JJ:to tě lituju s takovými reakcemi na Clostil,ale zase to ber tak,že jestli vypadáš jak puberťačka,budou ti lidi tipovat takových 18 let
A to jde,ne? (Doufám,že ti není 18,to bych ti moc nepolichotila
)
Takže držím všem snažilkám palečky.Pa
Mirule, ten lekar je teda fakt blbec. Ja nevim, co si vsichni cesti lekari hraji na takove tajuplne. Komu to nejvic ovlivnuje zivot? Vam! Pro koho je to nejdulezitejsi? Pro Vas. Ale ja uz jsem se s tim taky setkala. Prave v oboru gynekologie (pry nejak moc ctu). No oni maji castecne pravdu, ale vzdyt je to pro me dulezite, a kdo se o me postara lip nez ja sama?
Ja nevim, ale nekteri jsou teda fakt individua. Nevim, proc jsou tak nafoukani.
Jinak to by bylo, kdybys byla, co? To by koukal. A meli byste od neho pokoj. ![]()
Nikdo: Jóó, věta : ,,Moc čtete" od lékařů je u nás vážně moc obvyklá,bohužel.Ještě,že tohle nebyl můj gyndař,to bych k němu už nevkročila. Jo,kdybych byla těhu! to bych mu zavolala, ať si tu svojí (teda naší) pohyblivost strčí někam
Pa
Nikdo, ten metřík je úžasnej!!! ![]()
Tak co, Mirule? Kdy budeme testovat? Držím palečky. A z toho spermiogramu si nic nedělej, vitamínky určitě tohle upraví! Já budu mít výsledky až příští středu, bohužel. U nás to nějak trvá.
Dlouho už jsem tu neviděla karotku, macelinu, šelminu, Hasmandku a ostatní holčiny. Nejste už některá TĚHU ![]()
A co ty JJ? Jak pokračuje peripetie. Už půjdeš do toho Pronatalu?
Ahojte snažilky,
dneska mě teda pěkně bolí břicho jako na mrchu,ale zatím nedorazila,jsem 15.DPO,tak je asi už její čas. Ale jen ať tam potvora jedná červaná zůstane ![]()
Holčiny a nestalo se vám po Clostilu,že by se vám prodloužila ta druhá fáze cyklu,ta po OVU? Za jak dlouho jste to dostali po OVU,když jste brali lentilky.Někde jsem tu četla,že Clostil někdy protáhne cyklus.
Testovat budu asi až v sobotu ráno,abych na to měla klídek
Nebo to nevydržím a testnu zítra odpoledne,už mám nakoupené testy,ale jen od 25 mil.jednotek,tak si radši ještě zítra dojdu pro ty citlivější.
No to budu teda vyzbrojená!
Jen aby to k něčemu bylo. Hnedle jak testnu,tak oznámím výsledek.
Lio: a jdete taky ještě i na 2. odběr SPG? Tak ať vám to dopadne na výbornou!! ![]()
Ahojky všem
po dlouhé době
![]()
Vůůůůůůůbec nestíhám, tak jsem jen četla a četla .........a teď konečně pár řádků:
Jsem 16.Dc a jsem smutná ![]()
Nejspíš jsme prošvihli OVU. Měla jsem dle lékařky 2 dny na tuleníčko, ten první den proběhlo . bezva. Ale další den jsem přišla nějak dost unavená z práce a .............
bohužel jsem usla. Vzbudila se až ráno a pak brečela, že jsem pošvihla den D !!!
Jsem na sebe naštvaná. A hooodně. Manžu nenapadlo mě vzbudit, tak jsem byla
zamračená i na něj.
Hmmm.........to se tady asi ještě nikom nestalo.
Přitom dle lékařky jsem tam měla dva hezky velké připravené folíky.
Co už. teď budu čekat do další OVU.
Jj: je fajnk že to nebylo mimoděložní ![]()
uffffffffff. Taky se mi to před rokem stalo.........takové podezření, strach a stres a nakonec to byla cysta…spíš cystička, která sama praskla a vstřebala se. Naštěstí.
Lio:
přeju ti, aby byly pořádný folíky
a ať už se zbavíš těch pupínků. jsou nepříjemný, já je měla po 1.dávce Clostíku též, ale ne moc. ufffffff. A teď po 2.dávce je už dkoro nemám.
Tak papa všem*
Ahoj holčiny
já už mám v sobě tři Clostíky, zatím mě jen trochu píchá na jedné straně v podbřišku, nevím jestli to s tím souvisí. Příští středu jdu na kontrolu jaké budu mít vaječníky.
Jinak jsem teď pěkně otrávená, zrovna když fakt potřebuju bejt zdravá (asi by to bylo lepší pro snadnější uhnízdění) potřebovala bych nakupovat dárečky, tak mě pěkně bolí v krku a kašlu…ach jo.
Tak jsem se zase vypovídala, moc ráda sleduju vaše příběhy snad už budeme brzy všechny těhotné a povídat si na jiném tématu papa
Nikdo:
hezký obrázek
a krásnej metřík ![]()
Tuleníčko je podle kalendáře fkat nic-moc, taky to zrovnanemusím, ale nic před manžou neříkám, abych ho nestresovala pod nátlakem
, že jako dnes mUSÍ !!!.........Abych mu ještě nezprotivila TO, nač se docela těší ![]()
Hmmm a který chlap ne, že???!!!
Tak hooodně štěstíčka u tuli-tuli, ať se folíkovi daří.
Miruš: tento cyklus ti fakt přeju, aby byl co nejjjjjjjjjjjjjjjdelší
....................tak asi 9-ti měsíční
hihihi
Už jsi testíkovala znovu???
Jsme tady všechny na tebe moooc zvědavé, tak písni !!!
Mně se protáhl cyklus po Clostíku o dva dny, ale to není tak moc výrazné.
Tak všem hooodně štěstíčka a mějte se líp
než já, která prošvihla tuleníčko. papapa nešťastná Karotka*
ta anonymní před Karotkou jsem já MACELÍNA nějak mi nejde se přihlásit
Karotko já s toho plánovaného tulení také radost nemám, je fakt lepší asi nic manžílkům neříkat a nechat to jen tak přírodě. Jsi zatím napřed já čekám na ovulaci příští týden, tak zatím ahoj
Karotko,
vis, ze jsi me docela rozesmala. Vis proc? Ja jsem si do ted myslela, ze kdyz jste se tulili ten prvni den tak to prosim te snad musi stacit ne? Vzdyt ty spermijky tam preziji MINIMALNE dva dny, nekdy i pet. Tak nevysiluj, klidne to mohlo stacit.
Ja jsem to Testiku psala co se mi dneska stalo. Predstavte si, ze jsme meli dneska zpravu na zaznamniku: Pan doktor vam vzkazuje, ze mate mit dneska a zitra pohlavni styk a prijit 12.12. na krev. Bral to manzel a byl docela nadsenej, rikal, ze to jsou teda sluzby. ![]()
Dobry, ne?
Ja jsem taky zvedava na Miruly, hned napis.
A ty Karotko - klidek ![]()
Ahoj holčiny,
karotko: neboj, nikdo má pravdu, prostě stačí tulení jen ten první den. Spermie dlouho přežívají a taky jim trvá delší dobu (i 24 hodin), záleží, jak jsou rychlé, než doputují k vajíčku. Takže to znamená, že jsi nic neprošvihla a nebuď smutná. Akorát máte větší šanci počít holčičku
, tak to je fajn, ne? Ale nemusí to být pravidlo. Opravdu nic není ztraceno. Takže nezoufej a dočkej času, třeba budeš příjemně překvapená. Já bohužel ještě v takovém stadiu nejsem, aby mi Dr. řekl, že teď máme třeba 2 dny na tulení. Folíky mám zatím dost malý a reaguju pěkně líně.
Ale snad to bude jen lepší a lepší.
mirule: držím palečky! Neboj, dopadne to dobře. Já mám i s Clostilem velmi dlouhý cyklus, ale neboj, u mě je to způsobeno mou velmi nepravidelnou MS. Ty máš kratší cykly, ne? Takže buď v klídku, třeba tě to příjemně překvapí. ![]()
Macelino, ty buď taky v klidu, právě příroda je nezvyzpytatelná a kolikrát holky otěhotněly, když ležely v horečkách. To mi věř. Protože to tělo myslí na jinej „problém“ a prostě pak se třeba zadaří. To by bylo, kdyby tady už někdo nezahlásil //. Já jsem teď ve fázi „nic“. Folíky byly malý, takže nebylo žádné cílené tulení, jen opravdové milování
a je to tak lepší. Podle kalendáře je to hnus, ale máte pravdu, je lepší to manžovi neříkat. Takže holky, teď se soustředíme na Vánoce a na nakupování dárků a uklízení a ty naše „kalendáře“ vypouštíme z hlavy, ano?
Já prostě teď musím čekat na další mrchu a ta mi přijde určitě zase tak v 50denním intervalu, takže to bych se zbláznila pořád o tom přemýšlet. Takže já MS čekám až tak kolem Silvestra nebo nového roku. Docela směšný, ale některé ženské by to možná braly
Teda ty, co nechtějí otěhotnět. Přeji krásný pátek!