Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji všem krásný sobotní slunečný den.
Děkuji za povzbuzení, ale myslím že to ovu asi nebyla. Teplota byla včera 36,6 no a dnes se o moc nezvýšila, je jen 36,7 a to jsem ji měřila o tři hodiny později než včera, což má prý také na teplotu vliv. Ta teplota nechce pořád stoupnout. ![]()
Sisina: já dosud netuším jaké mám cykly
, jelikož od konce června (po vysazení antikoncepce) jsem měla MS jen třikrát. Poprvé po vysazení antikoncepce to bylo 43 DC a bez agolutinu, podruhé 62 DC po agolutinu a potřetí 38 DC také po agolutinu. Od 10. 11. do 14. 11. jsem brala clostilbegyt. Teď tedy doufám že zabere a budu mít alespoň ovu, když ne hned mimi. ![]()
Macelina: moc Ti gratuluji, to je super výsledek. Tak to máte z poloviny v kapse. Mimi na sebe určitě nenechá dlouho čekat. ![]()
Lioness: jak se držíš? Kolikátý den cyklu jsi dostala MS, bereš již clostil?
Pa JJ
Ahojky
Savo: já si myslím,teda je to jen můj laický názor,že po hormonální stimulaci se ve vaječnících připravuje více folikulů a ten největší pak praskne a proběhne ovulace a jelikož pak už nedojde k praskmutí těch dalších (menších) může z těchto vzniknout cysta. Já když jsem byla po stimulaci Clomhexalem na UTZ,tak tam Dr. našla jeden velký folikul vlevo a vpravo se prý také nějaký připravoval. Takže toť můj názor,že i přes cystu můžeš ovulovat. Držím palečky a přeji brzké // mirule
Mirule: Dekuji ti za rychlou odpoved!Moc jsi my pomohla,to same mne taky napadlo,protoze vzdycky se mne udelaly 2 velke folikuly a asi 4 male,ale prave tentokrat jen 1 velky a taky par malych,ale myslela jsem si,ze jsou tak male,ze automaticky s MS zmizi a ze se znich cysty urcite netvori!No,ale asi chyba lavky.
A Mirule jeste jedna zvedava otazka?Podarilo se ti po clostylbegu otehotnet,jestli ano za jak dlouho,prosimte?
Jinak vsem prijemny sobotni den!
ahojte holky,
tak nejdriv blahopreju Marceline. Super.
Sava - no ja jsem do ted byla stejneho nazoru jako ty, ze funkci cysta vznikne tak, ze nepraskne folikul. Tim padem nedojde k ovulaci, ale pokud sis ovulaci vysledovala merenim bazalnim teplot, tak ji asi mit musis. Vysledovala? Nebo podle ovulacnich testu? Ty ukazuji jenom, ze ma ovulace prijit.
Hlasim stav - porad spineni, docela bolest, ale menstruace ne a ne prijit. Mrcha jedna.
Preji krasny slunecni den.
Savo: já myslím, že je to tak, jak psala mirule. Může se asi vytvořit více folikulů a i přesto proběhne OVU. Můžu se jen zeptat, kde žiješ v zahraničí? Je to zajímavé, že chodíš jen na injekce, tablety jsou podle mě pohodlnější, nemusíš nikam lítat, ale jiný kraj, jiný mrav. Třeba právě ty injekce jsou účinnější. Neboj, pokud jsi se teď začala léčit, tak výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Některé tělo reaguje pomaleji, jako třeba mé
.
JJ: Já jsem nakonec tu MS dostala 49. DC, skoro vlastně 50. DC, protože to bylo v půl dvanáctý večer. A teď už pátý den beru Clostil, 2× denně. Takže ještě dva dny ho budu brát a příští pátek jdu asi na kontrolu folíků, tak se modlím, aby se tam něco vyrašilo. Abych taky měla aspoň z něčeho radost. Jinak měření teploty už jsem si zakázala. Mně to spíš stresovalo. Dokud můžu, tak si jí měřit nebudu. Dr. zatím nic neříkal. A já ani z toho nejsem extra moudrá. Kamarádka si taky pořád prý měřila teplotu a bylo to takový milování na povel. Akorát prý ten její byl naštvanej. Tak se pak na to vyprdla a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Pak otěhotněla. Bez měření teplot. JJ, my jsme relativně na začátku, není lepší se na to zatím vyprdnout? Chtělo by radši, aby tě Dr. zval na kontrolní ultrazvuky, zkus mu to navrhnout. ![]()
vendula: vidíš, tak to jsem ani nevěděla, že taková mrška malá spermie, zraje skoro 90 dní
, tak to je nářez. Kdyby se aspoň pořádně snažily!!!
. Teď si říkám, že manža měl trochu stresu, tak snad se to nějak špatně na spermiu neprojeví. No, uvidíme. Čeká nás to 30.11., ale radši bych, kdyby mi Dr. nařídil tulení (v té době totiž jdu na folikulometrii) a kdyby tam byl nějakej pěkněj folík, to by bylo fakt super!
Všem přeji krásný víkendík. ![]()
Holky, ještě dotaz, prosím. Včera večer jsem si zapomněla vzít tabletu Clostilu
, já bych si nejradši namlátila. Prostě jsem šla spát a zapomněla
. Nevíte, jak se potom postupuje? Já beru totiž 2 denně a kdybych dnes vzala jakoby jednu navíc, bylo by to už 3 denně a to mě trochu děsí (cysty apod.)…
Prosím poraďte, nemáte některá zkušenost
![]()
Díky moc. L. ![]()
Lioness: s Tvým problémem Ti poradit neumím, nemám v tom žádné zkušenosti. Teď k měření bazálních teplot. Také bych si je nejraději neměřila, ale doktor mi to nařídil. Prohlásil, že je to základ našeho snažení. O ultrazvuku, či jiném vyšetření nechtěl ani slyšet. Dokonce jsem argumentovala, že znám pár jiných žen, které berou clostilbegyt a jsou také na začátku snažení a u nich se provádí taková vyšetření. Opět to bylo bez odezvy
. Vůbec mě to měření nebaví, otravuje mi to život, ale mám strach, že doktor prohlásí že nechci spolupracovat.
. Přemýšlela jsem, že změním doktora, ale já jsem ho měnila teď v létě, jelikož ten předchozí byl ještě horší. Tohoto lékaře mi doporučila známá, že je doopravdy skvělý.
. Budu to muset vydržet.
Tobě budu držet palečky, aby folíci byli pořádní. Třeba se zadaří hned dvě mimi.
. To by bylo něco.
Pa JJ
Savo,já jsem teď brala Clomhexal (Clostilbegyt) poprvé a jsem 3 dny po OVU,takže teprve čekám, zda se zadařilo.Ale radši tomu nevěřím,kvůli tomu případnému následnému zklamání
. Ale četla jsem tady pár zpráviček,že se to některým holčinám podařilo i po prvé kúře s Clostilbegytem.Mně Dr. říkal,že to je naděje tak 30%. No,ale proč bysme zrovna my nemohly bít v těch šťastných 30% ,že? ![]()
Ahoj holky,
je to pravda, může se v pohodě zadařit už po prvním braní. Někdy už po třech měsících, taky dobrý! Stačí se podívat do diskuze „Clostilbegyt“, ale není to ta naše, je to clostilbegyt I, tam dost holek reagovalo na Clostil hned těhotenstvím. Opravdu si to tam přečtěte, je to užasně povzbudivý!!! ![]()
JJ: tak to mě mrzí, že tvůj Dr. je takovej tvrdohlavej mezek. A má vůbec v ordinaci ultrazvuk? S těma teplotama to je fakt taky blbec, protože třeba když se jukneš na porodnici.cz, poradna - MUDr. Fanta a to je přímo odborník od Apolináře, ten tvrdí, že měření BT už je přežitek, že se to nedá nikdy brát jako stoprocentní. Jsem ráda, že mi zatím Dr. s měřením BT nic neřekl. Taky mi to přišlo otravný, ale spíš stresující. Kamarádka mi i řekla, že pak se budeme s manžou milovat jen podle teplot a že to už je trochu psycho. A je pravda, že ta psychika s tím pak plně souvisí. Tak ti nevím, možná bych být tebou zase změnila lékaře. Čert vem to měření teplot, ale že ti nedělá ten kontrolní UTZ, to je divný. Na příbal. letáku Clostilu píšou, že to musí být zároveň hlídáno UTZ (předcházení cyst apod.). Já vím, že je to těžký, změnit Dr., když jsi ho nedávno měnila, ale třeba na tom jen vyděláš. I když možná, že bych ještě neházela flintu do žita, třeba už jsi těhotná
, někdy přece clostil zabírá hned a ty jsi určitě další adeptka
Takžej dočkej času..... Jsem zvědavá, jak dopadneš. ![]()
Lioness: Ziju v San francisku a nastesti mam skveleho lekare!Akorat,ze nekdy mam maly problem rozumet tem jejich lekarskym vyrazum,tak se radsi na nic moc neptam a snazim se najit si odpoved na internetu ![]()
S tim kazdodenim chozenim na injekce,me zezacatku trochu otravovalo,ale uz jsem si zvykla.Na zacatku lecby,my naordinoval silnejsi davku hormonu na kterou jsem chodila denne 14 dni,ale bylo to na mne moc silne,protoze se mne po ni udelalo 12 velkych folikulu!tak dalsi mesic my snizil davku,ale musim na ni chodit denne po dobu 3 tydnu.Jeste pro informaci,chodim 2 krat tydne na ultrazvuk na sledovani jak folikul roste,kdyz folikul naroste do optimalni velikosti,tak my jeste ten den udelaji z moce ovulacni test ,ktery my vetsinou vyjde negativne a pichnou my posledni injekci tentokrat pregnylu na vyvolani ovulace.Jeste si uz rok merim bazalni teplotu a druhy den po pregnylu si jeste doma delam ovulacni test,ktery my vysel krasne pozitivni i podle bazalni teploty jsem mela ovulaci na 100% nasledujici den po pregnylu.pak uz jen 3 den po pregylu,zacnu uzivat 10 dni rano a vecer tabletky neco jako utrogestanu,no a pokud dorazi MS,jakoze dorazi vzdycky,tak 3 den MS cyklu jdu znova na kontrolu ultrazvukem a pokazde my doktor zdeli,ze mam cystu na kterou my zase napise nejake leky,ktere uzivam 14 dni a 18 den my ma prijit zase MS a pokud cysta prasne,zatim se mne pokazde ztratila tak my zacina zase cely kolotoc od zacatku!Uz mne to,ale vsechno stve,jelikoz kvuli tem zprominutim blbym cystam ,se mne cekani prodluzuje skoro o cely mesic!tTaky kdyz si uvedomim ,kolik do mne kazdy mesic nacpe ruznych druhu hormonu,tak si nekdy rikam,ze jsem se z toho vseho jeste nezhroutila!
Jo holky jeste jsem se Vas chtela zeptat,jake uzivate vitaminy?
My doktor rikal,ze mam jenom uzivat kyselinu listovou,ze to bohate staci,ale ja i presto uzivam jeste k ni,zelezo,vitamin E,vitamin C ,selen a zinek.
Taky my zakazal uzivat vitamin A a betakaroten.
JJ:musim jeste reagovat na tveho doktora!zda se my,ze jeho pristup k tve lecbe,ze dost neprofesionalni!!!bazalni teplota je hlavne nutna na zacatku lecby,podle ktere vetsinou urci jestli ovulujes nebo mas anovulacni cykly,pak uz pro nej neni tak dulezita,to spis pro tvoji potrebu urcit si ovulaci,podle mne je kontrola folikulu aspon jedenkrat v dobe rustu dulezita,aby mohl presne urcit kolik se ti jich utvorilo,aby si nahodou nemela vicecetne tehotenstvi,jako treba u mne kdy se mne poprve udelalo 12 zralych folikulu,a to je samozrejmne nebezpecne,tak jsme mely narizenou ochranu a nebo nejlepe az do noveho cyklu vubec nesexovat!Myslim si,ze bys radsi toho lekare prece jen mela vymenit za nejakeho lepsiho ,prece jen se tady jedna o tve zdravi!ja jsem mela taky poprve lekare s podobnym pristupem,neprijemneho,neochotneho,byla jsem u nej poprve a naposled!
Preji ti abys nasla skveleho lekare,urcite jich je u nas je spousta!
Ahoj sava,
tak to koukám! Opravdu jiný kraj, jiný mrav! Je to tedy kolotoč, ale já si myslím, že tam kde bydlíš, jsou zase o krůček dál a jsi na té nejlepší cestě. Akorát ty cysty, nemůže to být tím, že ti těch hormonů dává moc? Já mám tedy tady z holek taky největší koňskou dávku Clostilbegytu, ale já mám zase tu smůlu, že minulý měsíc mé vaječníky vůbec nereagovaly, úplně zamrzlé (ale je fakt, že to bylo 14. DC a 30. DC jsem pociťovala asi ovulaci, podle bolesti břicha), takže doufám, že tento cyklus už budu reagovat
(mám teď 2. kúru Clostilu). Já mám i problém s nepravidelným cyklem, to je na zabití. Člověk to čekání pak nemá na měsíc, ale třeba na 50 dní. A je to pak hodně dlouhý.
Já nevím s tím tvým Dr. Snad ví, co dělá. Je fakt, že ty těch hormonů máš teda požehnaně! Snášíš to fyzicky dobře? A partner je v pořádku?
Přeju hodně štěstíčka, hlavně ty cysty, aby se už nedělaly a pak se konečně zadařilo!
![]()
Ahoj holčiny, můžete mi poradit, zase jsem začala špinit (19.DC)…týden před očekávanou menstruací. Za 2 dny mám jít na vyšetření na ultrazvuk, cytologie,atd… Je možné vyšetření, když takto budu trochu špinit, nebo se mám přeobjednat až po menstruaci? Ráda bych to měla za sebou, abych už mohla baštit Clostyl…byly jste někdy vyšetřovány během špinění? Díky M.
Ahoj holky,na vasi diskusi jsem zavitala dnes poprve.S manzelem se take snazime uz rok a pul o mimi,ale stale neuspesne,jelikoz mam anovulacni cykly a bez leku nemam menstruaci.Muzi vysel spermiogram v norme,takze je chyba pouze u mne.Od cervence se lecim,jelikoz ziji v cizine tak neberu na rust folikulu zadne leky,ale denne po dobu 3 tydnu chodim k doktorovy na pichani hormonalniho leku do paze,pote jak my vyroste folikul do optimalni velikosti,my lekar pichne dalsi injekci,ale tentokrat pregnylu na vyvolani ovulace no a do 48 hod.se mame pokouset o mimi.Bohuzel se nam jeste nezadarilo,jsem z toho vseho uz dost unavena ,hlavne psychicky a zacinam uz verit v to ,ze se nam asi nikdy nezadari!Ale tedka k tomu problemu,kvuli kteremu tady pisi.Ovulace u mne vzdycky na 100%probehla,jelikoz si vzdycky delam ovulacni testy a vzdy mne vysly pozitivne,ale kdyz my dorazi menses,tak hned 2 den MS cyklu jdu na kontrolu na ultrazvuk a vzdycky my lekar oznavi,ze se mne bohuzel udelala cysta a da my zase nejake leky.ktere musim uzivat po skonceni MS 14 dni,aby my cysta praskla v nasledne MS,zatim my nastesti vzdycky praskla takze potom muzeme zase pokracovat v dalsim snazenicku,ale co my nejde do hlavy jakto,ze se mne stale ty cysty tvori,kdyz jsem mela ovulaci,myslela jsem si,ze cysta vznika z folikulu,ktery nepraskl!?Znamena to snad,ze nepraskl a tak jsem vlastne ani otehotnet nemohla???Prosim jestli nektera z vas memu dotazu rozumi,jestli by my mohla napsat svuj nazor,moc vam dekuji!!!
A nam vsem drzim pesti at nam to taky brzo vyjde a najdeme ty krasne vytouzene //