Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano! Mam to uplne stejne jako ty. Antiko jsem vysadila cca pred mesicem a neco. A normalne pred par dny jsem mela takovou depresi, ze to ani neni mozne. Opravdu dva dny jsem byla strasne utlumena, nemohla jsem si ani udelat jidlo, ani uklidit, bylo mi tak psychicky mizerne jako snad nikdy. Myslim, ze za to urcite muze HA, protoze ovlivnuje hormony, ktere jsou ted jak na houpacce. Bude chvili trvat nez se to srovna.
Pro dobro svoje i ostatnich doufam, ze podobny stav, co jsem mela, uz neprijde ![]()
Já ne. Brala jsem jí asi 15 let, vysadila před devíti měsíci a nepozoruju žádnou změnu. Vysadila jsem ale ze zdravotních důvodů (trombóza). Jinak bych to brala dál. Vyhovovala mi možnost kontroly a plánování menstruace.
Jsem asi 3 tydny bez antikoncepce. Vedla me k tomu unava a moje nalada. Ted se nestacim divit a ptam se, jestli muze antikoncepce az tolik zmenit psychiku. Byla jsem emocne uplne oplostela, unudena, uplne bez zivotni energie. I s partnerem to bylo na prt, tak jak me driv pritahoval fyzicky tak ted proste nic, nemela jsem vubec chut se ho dotykat. Ted jsem uplne jina, zase mam potrebu se partnera dotykat, jsem mnohem vic nad veci a hlavne se zase raduji, opravdu mnohem vic dokazu citit emoce. Ja mela trochu tuseni, ze mi HA nesedi, uz kvuli te fyzicke pritazlivosti. Mate nekdo podobnou zkusenost?