Vysazení probiotik BioGaia

1307
18.2.12 16:12

vysazení probiotik BioGaia

Máte prosím někdo zkušenosti s vysazením BioGaia kapiček po dlouhodobém užívání? Na radu pediatričky jsme kapičky malému začali dávat, když mu byl zhruba týden. Teď je mu 5 měsíců, kapičky došly a my zapomněli koupit nové, tak jsme se rozhodli, že zkusíme vysadit. Je to asi 3. den, co kapky nedáváme. Myslím, že s prdíkama problém nebude, ale po každém kojení se malý pokaká, stolice má divnou barvu a je v ní hlen. Myslím, že to právě souvisí s vysazením probiotik. Zajímalo by mně, zda máte někdo stejnou zkušenost a po jaké době se stolice upravila zpět do normálu, popř. vaše další postřehy a nápady. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
18.2.12 18:11

no, my jsme vysadili probiotické kapičky taky naráz a myslím, že to k ničemu nevadí. Mají v podstatě zajistit osídlení střeva přátelskou, prospěšnou kulturou, protože děti ji tam po narození nemají a postupně se jim tam tvoří, těma kapkama se to uspíší.
Jestli má prtě ve stolici hlen, nemyslím si, že by to bylo těma kapičkama. Jakou barvu myslíš tím divná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
18.2.12 18:23

mi je taky vysadily když došly a nic se nestalo. hovínko je pokaždý různé, i podle toho co jíš ty, mi občas taky měly i hlen někdy byla nazelenalá někdy žlutá, podle mého dr. je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
18.2.12 18:38

Dávali jsme je cca do 5 měsíců, pak jsme přesli na Lactobacílky od Swissu a pak rovnou na jogurt :nevim: Myslím že vysazení naráz vůbec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
18.2.12 18:43

taky jsme vysadili naráz po 2 měsících užívání - a nestalo se nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
19.2.12 08:34

tak mně zarazilo, že pár dnů po vysazení začal malý kakat opět po každém kojení (už to měl ustálené, že kakal cca každý 4 - 5 den, plně kojen), stolička je taková zeleno žlutá a je v ní hlen, někdy více někdy méně, v noci tam už žáden nebyl…Já to opravdu přičítám vysazení těch probiotik, ale tak nějak si myslím, že se to určitě zas brzo ustálí. Malý nevypadá, že by ho něco trápilo, tak snad to bude ok. Díky za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
19.2.12 11:59

Tak hlen ve stolici může být i počátek alergie na mléčnou bílkovinu-ABKM..U nás se to projevovalo přesně takhle..hlen ve stolici..taky jsme měli BioGaia,a po vysazení žádné změny ve stolici nenastaly..pokud se bude ten hlen objevovat neustále,je třeba jít k mudře..hlen ve stolici znamená podráždění,zánět střeva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
21.2.12 07:46

díky Berunk(o), stolice se pomalu dostává do normálu, někdy tam ten hlen je, někdy né. Myslím, že je to v pořádku, ale budu pozorovat a když se mi to nebude zdát, tak určitě zkonzultuju s MuDrou. Jaké jsou prosím tě další příznaky té alergie na mléčnou bílkovinu? Hlen ve stolici, popř také krvavé žilky, koliky a snad i výražka? Malý nic z toho nemá a nezdá se, že by ho něco trápilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí