Výše výplaty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, pracuji ve 4* hotelu jako recepční. Domluvím se dobře německy, anglicky, částečně italsky a rusky. Mám dcerku necelé 4 roky a pracuji většinou do 15.30,někdy déle, o víkendu cca do 18.h. Mám 20.000 hrubého plus daněné odměny, které jsou závislé na prodeji klientům. Přijde mi to v dnešní době dost málo za takovou práci, která je docela náročná, jenže mi relativně vyhovuje ta pracovní doba kvůli malé dcerce. A to jsem si už řekla o zvýšení, nástupní plat byl ještě nižší. Našla bych si lepší práci, ale nevím, jak bychom zvládali vyzvedávání malé, kdybych měla klasické 12h směny. Jaké vám přijde takové ohodnocení? Děkuji.
To je fakt malé ohodnocení. 4* hotel a platí tK málo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
protoze mluvim o mzde pribuzne, coz je velice intimni tema…ne ziju v CRvidis… 28-30 cisteho a stejne pindaj, ze je to za praci navic…
protoze za zaklad povazuji ucit od 8 do 13, mit 80 dni volna rocne a vsechno ostatni je navic
aha
a tvá profese je prosím jaká?
zkusila sis někdy učit??
já ano
naštěstí jen externě
s dospělými to bylo fajn
s dorostenci každá hodina (tedy dle tebe jen 45minut) naprostý 100% zápřah, pokud jim chceš něco předat, sdělit, naučit…
víš, o čem mluvíš?
jsem šťastná, že učit nemusím..
Nikdy by člověk neměl hodnotit práci, kterou Nikdy sám nedělal.. a to platí obecně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepises, v jakém městě pracujes…protože to je také dost vypovídající…každopádně mě to přijde dost málo…vím že u nás v práci v obchodě mají okolo 30 tisíc hrubého a to neovládají žádný jazyk..já pracuji ve vyšším managementu a beru okolo 60 tisíc hrubého…ale jsem v Praze…takže podle mě ty bys mohla brát z fleku okolo 40 tisíc…na to, kolik umíš jazyky a v jakem hotelu, je 20 tisíc hrozně málo…to už snad nemají ani pokladní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:píšeš nesmysly. Já se za svou praxi nad 20 nedostala. Většinou 17 tisíc, práce u lůžka denní noční, přesčasy neplacené, Vysočina. Takový je tu plat, ale bylo to před zvyšováním, tak jestli teď má sestra u lůžka kol 20, tak je ráda.
Myslim, ze zdravotnici a ucitele jsou takovy kolorit stiznosti, penez maj dost a stale mektaj. Pribuzna obyc sestra se SS, 35 cistyho (necely 50 hrubeho). A je celkem jedno kde, i v nemocnici i v soukromem sektoru - pod 30 cisteho nesla. Jen ty sluzby nejsou flexibilni no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melody26 Tak teď jsem se pobavila. Ano, Praha je něco jiného. Ale v rámci celé ČR, pokud se tak bavíme - pracovní pozice, kterou zmiňovala zakladatelka, je opravdu „lehce“ vyměnitelná. Co to znamená „komunikativní“ úroveň cizího jazyka? Na pozici recepční je frází v cizím jazyce určité množství… Nikdo nebude chtít, aby se vyjádřila v cizím jazyce k enviromentální, ekonomickým, nebo jiným tématům. Pokud před nedávnem tlačila na zvýšení platu, dostala jej, a teď chce znova a nedostane. To není nedostatečné ohodnocení jejich kvalit, ale je to současný stav poptávky a nabídky. A to, že ty máš opravdu nadstandartní podmínky, tím bych zakladatelku opravdu nemátla… To není opravdová situace na trhnu práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JensonB
Zakladatelka se ptala na názor, tak jen odpovídám, hezky den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V KV hotelove recepce naprosto bezny plat. Bohuzel. Vzdy jsem v soku, kdyz ty platy v KV vidim a to i ve velkych drahych hotelech…napr. Na rezervacnim hotelu do ktereho vidim maji kolem 23 tis. hrubeho, a to tam sedi zeny s minimalne bakalarskym vzdelanim a se znalosti rustiny a anglictiny a take dost casto i nemciny. Recepce jako zakladatelka 20 + provize. A v Praze vidim do hotelu jenom jednoho, ale je to Praha 1 a 40 tis. Tam rozhodne nemaji na recepci
.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
V KV hotelove recepce naprosto bezny plat. Bohuzel. Vzdy jsem v soku, kdyz ty platy v KV vidim a to i ve velkych drahych hotelech…napr. Na rezervacnim hotelu do ktereho vidim maji kolem 23 tis. hrubeho, a to tam sedi zeny s minimalne bakalarskym vzdelanim a se znalosti rustiny a anglictiny a take dost casto i nemciny. Recepce jako zakladatelka 20 + provize. A v Praze vidim do hotelu jenom jednoho, ale je to Praha 1 a 40 tis. Tam rozhodne nemaji na recepci.
Vážím si každé profese, ale opravdu je nabídka poptávky a nabídky odpovídající. Pokud chceme zmínit tabulkový plat (23 hrubého je nastupujícího lékaře bez atestace po 6ti letech dřiny na fakultě), pokud chceme zmínit „netabulkový“ plat jiných profesí - bc. profese nemusí sedět na recepci. Pokud tak tomu je, to není problém systému, ale problém zaměření, které si daní zaměstnanci vybrali. Zvolili si jej buď dobrovolně - „stres“ v práci, pracovní doba, flexibilita, zodpovědnost pracoviště, nebo si jej zvolili nedobrovolně - se zaměřeností jejich vš oboru opravdu nebylo jiné volby. Ale pak nejde nadávat, že je všude málo. Já si opravdu myslím, že pokud člověk něco umí, má koule nést i míru zodpovědnosti a osvědčí se, tak má i adekvátní ohodnocení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radila bych ti se poohlednout po statni sprave. Sice mam VS, ale jen 6 let praxe coz ty bys byla praxi uplne jinde a mam 30500kc hrubeho. Po novem roce 32000kc hrubeho. Fixni pracovni doba, nemam problem s paragrafem. Odmeny ted v prosinci vyssi nez plat. S ditetem idealni prace
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Radila bych ti se poohlednout po statni sprave. Sice mam VS, ale jen 6 let praxe coz ty bys byla praxi uplne jinde a mam 30500kc hrubeho. Po novem roce 32000kc hrubeho. Fixni pracovni doba, nemam problem s paragrafem. Odmeny ted v prosinci vyssi nez plat. S ditetem idealni prace
Moc děkuji. Před koncem roku jsem si poslala životopis na OSSZ, tak uvidím, zda se mi ozvou. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Moc děkuji. Před koncem roku jsem si poslala životopis na OSSZ, tak uvidím, zda se mi ozvou.
tak zrovna na OSSZ a ÚP jsou platy tristní
kamarádka má na OSSZ praxi už asi 15let a bere 20-22 čistého… administrativy jako blázen a furt řeší jen vymáhání, urgence, hádá se s lidma, no dej pokoj..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše:
tak zrovna na OSSZ a ÚP jsou platy tristníkamarádka má na OSSZ praxi už asi 15let a bere 20-22 čistého… administrativy jako blázen a furt řeší jen vymáhání, urgence, hádá se s lidma, no dej pokoj..
Je fakt, že tam píšou vysoká odolnost proti stresu. V práci jsou taky občas konflikty s lidma a mě to vždy mrzí. Neumím to hodit za hlavu. Asi bych si vážně nepomohla. Díky. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Je fakt, že tam píšou vysoká odolnost proti stresu. V práci jsou taky občas konflikty s lidma a mě to vždy mrzí. Neumím to hodit za hlavu. Asi bych si vážně nepomohla. Díky.
No dělám na úp a máme rizikový příplatek.
Půlka lidí tam jde s tím, že jsme úplní idoti, kteří vyžírají systém a z toho zbytku tak 2/3 začnou kopat okolo sebe, když po nich něco chceš.
Už jsem byla pi. a(dovolila jsem si zavolat člověka, zda nezapoměl na schůzku-asi zapoměl schválně).
Plat s pětiletou praxí pod 20, ale mě to i tak baví. Stále tam v té zbývající třetině jsou lidé, kteří jsou rádi, když se člověk snaží jim poradit a vše vysvětlit.
Kdyby mi stát v některých věcech neházel ještě klacky pod nohy, tak bych občas mohla pracovat i mnohem kvalitněji, což by mě těšilo.
Ty tvoje znalosti jazyků ti ve státní správě v podstatě moc finančně neocení.
- Citovat
- Upravit
protoze mluvim o mzde pribuzne, coz je velice intimni tema…ne ziju v CR
vidis… 28-30 cisteho a stejne pindaj, ze je to za praci navic…
protoze za zaklad povazuji ucit od 8 do 13, mit 80 dni volna rocne a vsechno ostatni je navic