Výše výplaty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23958
27.12.19 13:52
@j.a.n.i1 píše:
Balíky vod ne, ale už pokud bereš třeba balík matonek, tak ten to číslo nemá…

No právě… Když kupovat vodu v obchodě, tak Magnesku nebo Matonku a néé čistou vodu, kterou si můžu pustit z vodovodu za mnohem nižší cenu, nebo kvalitnější zadara nabrat v lese u studánky… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
27.12.19 14:04
@Lucy75 píše:
PS : ještě mne teď napadá mzda mé sestry - je o 11 let mladší (je jí 34), vystudovala vš Mgr. na porodní asistentku, aktuálně je na druhém rodičáku, takže má sice malou praxi (snad tři roky celkem ani ne) a brala tam - státní špitál - 16TISÍS ČISTÉHO!! a to se vyplatí :zed: z toho dvojku projede.. pak se jí člověk nediví, že chce třetí… :nevim: :poblion:

Já mám ještě lepší příklad… V mém blízkém okolí převzal ordinace praktického lékaře, který skončil kvůli těžké nemoci, jistý MuDr. z Prahy a sestře s cca 25 letou praxí za první měsíc vyplatil 11 tisíc čistého… Samozřejmě okamžitě odešla jinam a pacientům chybí, byla šikovná, schopná, vykonávala řadu úkonů i za lékaře, každého pacienta znala jménem, mít potřebný glejt, mohla z fleku vykonávat praxi mnohem lépe, než nabubřelej frajírek/nefachčenko s titulem… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
27.12.19 14:06
@Lucy75 píše:
a proč Anonym?? můžeš mi říct, která mladá sestra má 50 hrubého? žiješ na Marsu asi? a k učitelům - ano, zlepšilo se to, ale moje vrstevnice (45), se kterými se velmi dobře znám a bavíme se o tom, berou do 28-30 čistého i se všemi příplatky za třídnictví, kroužky, projekty, osobním a já nevím jakýma čičárnama :zed: mladá učka s hypoškou je pak už sociální případ…

Ano, už delší dobu se mluví o tom, že mimozemšťani žijí mezi námi… Teď se to potvrzuje… 8o 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.12.19 15:26

@bse.pedro
nabubřelej nefachčenko s titulem. Že by kyselé hrozny? ;) Ono vystudovat zdrávku a medicínu je trochu rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
27.12.19 16:13

@bse.pedro No, nam treba tece tak tvrda, ze ji do presa proste neleju… A vhodnou studanku pobliz nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
27.12.19 18:45
@Burj Chalifa píše:
@bse.pedro
nabubřelej nefachčenko s titulem. Že by kyselé hrozny? ;) Ono vystudovat zdrávku a medicínu je trochu rozdíl…
Žádné kyselé hrozny, já naštěstí nepracuju ve zdravotnictví, jsem jen bývalý dlouholetý pacient zmíněné ordinace…
Jestliže doktor nastoupí, bere za mě od pojišťovny peníze, měl by dělat to, za co je placený, stejně jako ostatní profese. Doktor, který nastoupil, několik měsíců prakticky neordinoval, bral jen na objednávku /což bych chápal/, ale termíny nedodržoval, stále rušil ordinační hodiny a v ordinaci nebyl k zastižení. Když jsem přišel v objednanou hodinu, ordinační hodiny byly zrušeny, doktor nikde. Druhý den opět na dveřích oznámení - ordinační hodiny zrušeny. Cestoval jsem 3× týdně 10km k doktorovi a 10km zpět a za tři měsíce jsem se k němu nedostal, aby mi napsal léky, které beru pravidelně a pro výpis z dokumentace, který jsem potřeboval k závodnímu lékaři. V případě problémů místo k obvodnímu cesta na pohotovost 40km + samozřejmě 90 kč poplatek. Když jsem se přeregistroval k jinému praktickému lékaři, odmítal poslat novému lékaři kopii dokumentace /což je ze zákona povinen/, trvalo půl roku, než se mi ho podařilo dostihnout osobně a chytit pod krkem a moji dokumentaci z něj vytřepat… 8) 8) 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23958
27.12.19 18:49
@j.a.n.i1 píše:
@bse.pedro No, nam treba tece tak tvrda, ze ji do presa proste neleju… A vhodnou studanku pobliz nemame.

Já vodu ani minerálky nepiju, jen kafe, čaj, džusy a limonády, ale pro vodu na kafe si jezdím asi 20km ke Stříbrné studánce na Křemešníku… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
27.12.19 18:54

@bse.pedro Mit nejakou vhodnou, tak jezdim taky :D takhle holt kupuju tu balenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
27.12.19 19:11
@JensonB píše:
Vážím si každé profese, ale opravdu je nabídka poptávky a nabídky odpovídající. Pokud chceme zmínit tabulkový plat (23 hrubého je nastupujícího lékaře bez atestace po 6ti letech dřiny na fakultě), pokud chceme zmínit „netabulkový“ plat jiných profesí - bc. profese nemusí sedět na recepci. Pokud tak tomu je, to není problém systému, ale problém zaměření, které si daní zaměstnanci vybrali. Zvolili si jej buď dobrovolně - „stres“ v práci, pracovní doba, flexibilita, zodpovědnost pracoviště, nebo si jej zvolili nedobrovolně - se zaměřeností jejich vš oboru opravdu nebylo jiné volby. Ale pak nejde nadávat, že je všude málo. Já si opravdu myslím, že pokud člověk něco umí, má koule nést i míru zodpovědnosti a osvědčí se, tak má i adekvátní ohodnocení.

máš pravdu. Předesílám, že si všech profesí Vážím, některých ještě o chlup víc. Vezmi si třeba 3 sestry. Jedna jde třeba do kantořiny, druhá je lékařkou na urgentním příjmu a třetí je dozorkyní ve věznici. To, že má kantorka nižší plat je logické, peďák vystuduje na rozdíl od medicíny každý ( čekám ránu…), dozorkyni sice stačí bc., takže se ve škole méně nadřela než sestra na PF a zdaleka nesrovnatelně méně než sestra MUDr., má však ze všech tří nejméně bezpečné a nejméně motivující pracovní prostředí. Stávkovat nemůže. Sestra MUDR. a bc. mají směnné služby, učitelé nikoli.Tak proč ze sebe dělají chudáky jen učitelé? Kantoři, nezlobte se, mám Vás v příbuzenstvu, tak vidím a slyším kolovrátek platů a zatíženosti. Nejste na tom zase tak zle. A pokud ano, ty koule na to bouchnout do stolu a vyvolat celostátní stávku nemáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.19 11:57
@Anonymní píše:
No dělám na úp a máme rizikový příplatek.
Půlka lidí tam jde s tím, že jsme úplní idoti, kteří vyžírají systém a z toho zbytku tak 2/3 začnou kopat okolo sebe, když po nich něco chceš.
Už jsem byla pi. a(dovolila jsem si zavolat člověka, zda nezapoměl na schůzku-asi zapoměl schválně).
Plat s pětiletou praxí pod 20, ale mě to i tak baví. Stále tam v té zbývající třetině jsou lidé, kteří jsou rádi, když se člověk snaží jim poradit a vše vysvětlit.
Kdyby mi stát v některých věcech neházel ještě klacky pod nohy, tak bych občas mohla pracovat i mnohem kvalitněji, což by mě těšilo.
Ty tvoje znalosti jazyků ti ve státní správě v podstatě moc finančně neocení.

Je fakt, že tahle práce také není vůbec jednoduchá. Bydlím kousek od ÚP, tak vídám ty fronty tam v určité dny, takže materiál se kterým musíte pracovat. Moje známá tam pracuje a taky už jí klienti vyhrožovali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.19 17:40
@Anonymní píše:
Je fakt, že tahle práce také není vůbec jednoduchá. Bydlím kousek od ÚP, tak vídám ty fronty tam v určité dny, takže materiál se kterým musíte pracovat. Moje známá tam pracuje a taky už jí klienti vyhrožovali.

Není jednoduchá a je tam i finanční odpovědnost jako všude, kde pracuješ s penězi.
Ale jak říkám, mě to baví a vidím v tom smysl.
Jen si myslím, že bych tu práci mohla dělat mnohem lépe, kdybych na to dostala nástroje.

• Citovat
  • Upravit
16
1.1.20 13:40

Výše mzdy

Ahoj holky, s jakým rozpočtem měsíčně hospodaříte a kolik se vám daří měsíčně uspořit? My tohle téma teď hodně řešíme, tak mě zajímá, jak jsou na tom ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.20 13:51
@bse.pedro píše:
Tak takový Lidl bych chtěl vidět… To musí být obchod někdy z r.1850 v původním stavu…
Na jednotlivých kusech i celých baleních zboží je od výrobce natištěn čárkový kód - řada silnějších a slabších čárek většinou černé barvy na bílém podkladu, který obsahuje veškeré údaje o zboží a do pokladny se načte elektronickou čtečkou, která je v marketech zabudovaná v pultě pokladny, nebo přenosnou „pistolí“… Pod čárkovým kódem je tento vyjádřen i číselnou řadou, která se zadává v případě poruchy čtečky /např. silně znečištený nebo poškozený čárkový kód/.
Nálepky na zboží s čtyř až x místným číslem /tzv. PLU/ bylo používáno před mnoha lety v malých soukromých obchodech v dobách, kdy elektronické čtečky byly fyzicky nebo cenově nedostupné…
Hodně záleží na vedení konkrétního supermarketu, jak se chová ke svým pokladním a k zákazníkům, někde trvají na tom, aby se VŠECHNO zboží vyndavalo na pás, do takových už nechodím, někde ke 3 balíkům minerálky vezmu 1 lahev navíc, abych balení neporušil a tu 1 lahev dám na pás. V některých marketech, většinou to byly Kauflandy, jsem se setkal s tím, že jsem takto kupoval třeba pouze vody v průhledných PET flaškách a pokladní byly od vedení tak dojukaný, že chtěly, abych jim ty průhledný balíky v koši aspoň posunul, jestli pod nima není něco jiného... :nevim: 8) 8) 8) 8)

Ano přesně tak s tím Kauflandem.. Nám by to bylo i jedno, my přes ty průsvitné vody vidíme, ale musí být vidět na kamerách, že jsme to opravdu hmatatelně zkontrolovali..

A co se týče té práce v obchodě, neí to vůbec sranda.. za ty malé „šušně“ podepisujeme smlouvu jako „asistent prodeje“ a v tomto označení děláme všechno.. Od pečení,, úklidu, vybalování, pokladny… Co se jim hodí..

• Citovat
  • Upravit
23958
1.1.20 15:48
@Anonymní píše:
Ano přesně tak s tím Kauflandem.. Nám by to bylo i jedno, my přes ty průsvitné vody vidíme, ale musí být vidět na kamerách, že jsme to opravdu hmatatelně zkontrolovali..A co se týče té práce v obchodě, neí to vůbec sranda.. za ty malé „šušně“ podepisujeme smlouvu jako „asistent prodeje“ a v tomto označení děláme všechno.. Od pečení,, úklidu, vybalování, pokladny… Co se jim hodí..

To je věc, která mě se. e na těch „manažerech“ českých supermarketů, často mladých fóglů, která tak 14 dnů před nástupem do funkce odtrhli mamince od cecíku, nemají řádné schopnosti k vedení kolektivu a často ani nemají přehled o platné legislativě…
Párkrát jsem /starej 50ti letej dědek/ u pásu diskutoval s pokladní, která za nic nemůže, má své pokyny, pak s hlavní pokladní a poté až s manažerem Kauflandu, než jsem si na svou prodejnu odvezl tolik zboží, kolik jsem nabral a nééé to, co je v nějakým poblblým letáku… :P 8) To se v žádném marketu v Německu nebo Rakousku nestane, to jen nás tady soudruzi z NDR považují za tupé stádo a manipulují s námi…
V zahraničí se mi taky nestalo, že by někde chtěli vyložit všechno zboží na pás, naopak, když jsem zblblej z ČR začal vyndavat na pás krabice s čokoládama, sušenkama a jánevámčím ještě, pokladní volala že néé, jen ajne karton…
A přitom i v Německu a Rakousku je stejné procento krádeží jako u nás… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
1.1.20 16:35
@bse.pedro píše:
To je věc, která mě se. e na těch „manažerech“ českých supermarketů, často mladých fóglů, která tak 14 dnů před nástupem do funkce odtrhli mamince od cecíku, nemají řádné schopnosti k vedení kolektivu a často ani nemají přehled o platné legislativě…
Párkrát jsem /starej 50ti letej dědek/ u pásu diskutoval s pokladní, která za nic nemůže, má své pokyny, pak s hlavní pokladní a poté až s manažerem Kauflandu, než jsem si na svou prodejnu odvezl tolik zboží, kolik jsem nabral a nééé to, co je v nějakým poblblým letáku… :P 8) To se v žádném marketu v Německu nebo Rakousku nestane, to jen nás tady soudruzi z NDR považují za tupé stádo a manipulují s námi…
V zahraničí se mi taky nestalo, že by někde chtěli vyložit všechno zboží na pás, naopak, když jsem zblblej z ČR začal vyndavat na pás krabice s čokoládama, sušenkama a jánevámčím ještě, pokladní volala že néé, jen ajne karton…
A přitom i v Německu a Rakousku je stejné procento krádeží jako u nás… 8) 8) 8)

No, a přitom jsou to cizí obchodní řetězce. Ke svým lidem se chovají s úctou a k našim tady jako k póvlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat