Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Těhotenství? Jsem aktivní typ od narození první dcerky… Funguji pořád. I když mi je blbě. A i v těhotenství. S první dcerkou jsem byla taky aktivní i tahala těžké nákupy na konci těhotenství a je to klidné dítě. Druhá dcerka měla horší šestinedělí. Kroutivé miminko nespící v postýlce, jen na hrudi tak 2 h…jinak se pořád kroutila a nespala…u kojení, u kakani, pořád…neklidné miminko
Po šestinedělí se to spravilo a začala spinkat s jednou pauzou celou noc.Ale už měsíce se zase nudí jako ďas. A když se budí v noci, vzteká se samozřejmě i kvůli nevyspání. Noc už nedožene. Obě holky porod CS ![]()
Jinak je uklízecí typ, stavěcí…např. má tendenci dávat kostku na kostku, rychle opakuje, vytahuje neco z krabice a zase to tam vrací…
Pravdou je, že je mmj.na mě těžce závislá. Furt po mě něco chce a já nevím co? Hraje si se ségrou…dobrý…vidí mě…průser. Moje rodina sama nechápe. Byli s námi 2 dny a malá se s nima nezabavila.Jen neklidná, brečela, hekala..,ale mohlo to být množstvím lidí. Mám velkou rodinku ![]()
@betty10 no tak podle popisu toho, co zvladne a dela mi pripadne jako normalni 10 mesicni mimino, nic zvlastniho. Bude teda zrejme drazdivy typ, ktery se sam nezabavi, ale takovych je hodne. Kdyz ji pochovas, zabavis hrou, tak se nezklidni? Samozrejme je to urcite narocne, ale asi zbytecne hledas nejakou diagnozu
navic muze mit ted separacni krizi, se mnou je mala taky v klidu, odejdu a zustane s rodinou a rev, pak ji zabavi a zklidnila se a uvidela me a zase rev, podle me normalni vyvoj v tomto veku. Aze se v noci vzteka, kdyz se probudi - komu by se to libilo, davas dudlik, pusinku? Mas ji v posteli nebo kde?
Blumen : Já se snažím s ní tulit, ale od kdy je Viky na světě, tak je domacnost na ruby. Druhá dcerka je děsně utiskovaná, tolerantní, vše trpělivě snáší a doma jen řev… pauzovitý…není to, že by řvala celý den jako bolestí. Mě přijde opravdu někdy, že si myslí, že je středobor vesmíru. S druhou dcerkou si ani nemůžu sednout k malování, vyrábění, protože Viky, Viky…děs. Teď jí bude 11 měsíců a nic… mám už pocit, že to je neurotik nebo co. Začínám přemýšlet o psychiatrovi… dětském… jestli její chování je skutečně normální, protože celé měsíce nezabavitelně, uječené dítě, kterému nic není milé mi normální prostě něpřijde. Teď tady zase řvala 2 hodiny a to i u mě… absolutně k neuspání. Jsem zvědavá, kdy se zase vzbudí a začne teror…,ale hodinu jsem jí měla v náručí a k uspání nepomohlo… Vanoce byly průser, Silvestr na H… už to teda nedávám. Kam jdu s Viky je teror. Venku…kdekoliv.Ne že bych litovala, že jí máme…ja jsem ráda, je děsně roztomilá, oči má jako dvě studny, neměnila bych…klidné dítko byla první dcerka a je mi jasné, že každé dítko klidné není a má své problémy. Jenomže já už jsem bezmocná, že nevím jak pomoct vlastnímu dítěti a potřebovala bych už vědět, kdy se toto zlepší, protože je to fakt už na prášky. Kolikrát mě nebaví ani se ráno budit!