Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ráda bych se vás zeptala na vaše zkušenosti. Zítra začnu 39.tt, často tady brouzdám diskusemi a každou chvilku narážím, jak píšete, jak je miminko v bříšku velké, těžké a pod. Já jen, že když chodím do poradny, tak mě nikdo takhle nezkoumá, mimčo neměří, neváží, mě vaginálně neprohlíží, jestli se něco neděje. Nevím, jestli je takové vyšetření normální a dostatečné. Na UTZ jsem byla naposledy ještě u svého lékaře, než jsem spadla pod porodnici, tak ani nevím, jestli se třeba neposouvá termín porodu atd. Pokaždé se do poradny těším, že prcka uvidím nebo se aspoň něco dozvím a nakonec jsem vždycky trochu zklamaná
Budu ráda, pokud mi písnete své zkušenosti, je mi to trochu líto, že o miminku vím tak málo. pa
ahoj tak můj gynekolog mi taky miminko neměřil ani nevážil, nevěděla jsem skoro nic vždy se jen podíval ke konci těhotenství jestli je miminko hlavičkou dolů a to bylo vše. Jo a ještě mě vyšetřil to bylo pokaždé takže aspon něco ale o miminku jsem nevěděla nic. Pokud už tě přesunuli do porodnice tak tam se určitě dozvíš víc a taky ti určitě řeknou váhu mimča.
Do porodky chodím už 3týdny a právě že mi neříkají nic.
To od svého doktora jsem se dozvěděla aspoň něco ( pokud jsem se tedy sama vyptávala).
aha tak to je divné porodnici musí mít dobré vybavení takže by to pro ně neměl být problém zdělit váhu mimča atd. to je divné a když ses je na to zeptala jestli by ti neřekli váhu tak říkali co???
Vůbec mi nedělali UTZ, nic, takže jsem se k žádné váze ani nedostala
přitom chodím do vyhlášené a dobře vybavené porodnice. Docela mě to štve. Jediný, co dělají - moč, tlak, moje váha a ozvy na monitoru, toť vše. To mi přijde skoro zbytečný tam jezdit ![]()
no aspon kontrolují ozvy, ale třeba by ses mohla zeptat jestli by tě aspon vyšetřili jestli se třeba už otvíráš a připravuje se to k porodu, no je to divné že tě nevyšetřují. Když tak se zkus příště zeptat jestli by ti neudělali utz nebo aspon nevyšetřili a uvidíš co řeknou, já to tak zase měla s mým gynekologem taky mi nechtěl říct váhu mimča a pořád se na něco vymlouval že se to blbě měří atd.
Někteří ti doktoři se občas tváří, jak kdyby dělali člověku milost. Taky mě to právě zajímá, nakolik se to už začíná chýlit k porodu. Nejvíc mě zaráží, že je nevzrušuje se přesvědčit, jestli je prcek správně otočený. Vždycky jdu odtamtud poněkud rozladěná. Ale děkuji ti za názor a zkušenost ![]()
ahoj,mě ale taky moc už neprohlíželi,prohlíželi mě v porodnici snad dvakrát,prý už mě nechají že už tak je to nepříjemný,no a plus jsem chodila na monitor.jinak taky žádný prohlížení a už vůbec jsem nevěděla kolik váží a měří,to už vůbec
.akorád,když jsem rodila,tak mi PA(už byla vidět hlavička) říkala,že bude větší,než ten první
![]()
nebo zkusit příště říct že tě bolí břicho a že se bojíš, jestli by se nepodívali na mimčo ultrazvukem, no ale pokud tam jsou neochotní tak by ti asi řekli že je to normální. No ale už si ve 39.týdnu tak to už můžeš rodit každou chvíli a třeba už příští kontrolu ani nestihleš ![]()
Asi nezbývá, než si o to sama říct. Mě v porodnici utz dělali několikrát, řekli mi váhu i zkontrolovali čípek a průtoky. Ale já jsem měla polohu KP a měla jsem se rozhodnout, jak chci rodit. Tak tu váhu vědět potřebovali.
neli23: A ještě ti povím, abych toho svého gynekologa nějak zbytečně nechválila. Pokaždé, když jsem šla na kontrolu jsem ho prosila o fotku z UTZ, pořád jsem slyšela nějaké výmluvy, buď, že by tam toho ještě nebylo moc vidět, nebo že příště atd. Nakonec to dopadlo tak, že žádnou fotku nemám, protože na to mimčo už bylo podle jeho slov moc velké. Nějak mi ti doktoři nepřejí
celá rodina se na fotku těšila, hold měli smůlu
Já nevím co blbnete, já chodila taky do vyhlášené porodnice a taky to byl monitor, moč, tlak a pryč… Pokud je těhu bez problémů, tak k čemu další vyšetření? Já měla za celé těhu 4 UTZ - ten poslední v porodnici jen proto, že jsem přišla s KP, tak kontrolovali, zda trvá nebo zda se prcek otočil.
PS: jo a můj gynekolog nemá UTZ vůbec a jsem tam moc spokojená.
Příspěvek upraven 03.02.11 v 13:16
Mě při převedení do porodky taky už moc nekontrolovali. Vždycky jen pohmatem,a zda se to už blíží a jestli je mimi hlavičkou, ale jinak nic. Ozvy, tlak, moč, to jo, to bylo pokaždé!! Ultrazvuk mi dělali jen poprvé, co jsem přešla od své Dr. do porodky a to bylo v 36.tt (a to mi přišlo, že jen proto, že se mě dr. ptala jestli mi už bylo řečeno jak je mimi zhruba velké). Tak jsem jí řekla, že naposledy ve 29.tt, tak proto mi ten UTZ udělala, jinak myslím, že by nebyl ani ten
A do porodu už mi ho pak neudělali a to jsem rodila 39+1 a týden předtím už v porodnici, a UTZ jsem se nedočkala. Takže ke konci už se to asi až tak nedělá ![]()
Ja bych se taky neplasila..
ja uz mam skoro termin a za posledni 3 tydny na gyn. pouze monitor, moc, tlak. ![]()
hm to je divný, mě to teda doktor vždycky i psal do průkazky a hrdě hlásil kolik už měří a váží…je teda pravda, že celkově je fajn - moc jich takových není. Tak se zeptej, vždyť jim to ten utz ukazuje…