Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Byla bych v klidu. I já měla problémy v té dobře. Nic se nikam nestrkalo, maximálně výtěr a to je v pohodě. Jen se prostě koukne
@Markeetkam tak já nevím a docela se toho bojim. A hlavně se bojím jak to na gyndě říct.
@Anonymní píše:Čeho? Dělá se to i dětem.
@Markeetkam tak já nevím a docela se toho bojim
@Anonymní píše:
@Markeetkam ale to musi roztahnout tim začátkem ne
Nic se roztahovat nemusí. Prostě stěr takovou vatovou tyčinkou.
Kolik ti je?
Normálně se doktor zeptá s čím jdeš. Ty popíšeš problém. Jestli to bolí/pálí, jaký je výtok a tak. Pak jdeš na to jejich kreslo. Koukne se, většinou udělá i stěr a zase se oblíkneš. Pak ti řekne další postup.
Většinou nějaké léky a tak. ![]()
@Anonymní píše: : : Dobrý den, jsem panna u gynekologa jsem už byla na obyčejné prohlídce ultrazvukem a přes konečník, ale ted mám asi 2 měsíce zánět a nic z lékárny mi nepomohlo. Asi budu muset jit k doktorovi ale bojím se že mi do ní bude něco strkat. Nevíte jak to je?
Jsem ve stejné situaci, akorát ve starším věku. Dělali mi pouze stěr tenkou štětičkou a pouze z povrchu pochvy, do hloubky nešla. Pouze setřela to, co je „před panenskou blánou“, štětičkou, která vypadá jako vatová tyčinka do uší. Trvalo to asi 5s ![]()
Jinak na všem se dá domluvit a vše se dá odmítnout
Aspoň bych to zkonzultovala..
Když dceři bylo 6 musela toto vyšetření podstoupit. Jedná se o malou vatovou tyčinku, která panenskou blanu neporusi a max. to bude nepříjemné ale to je tak vše. Doporučuji spodní prádlo prat na 90 stupňů a používat lactacid ale ten z lekarny ne z drogerie. Výborný jsou lactobacily GYNOCAPS pokud by jsi na noc zvládla zavádět. Vyrovnávají kyselé prostředí, zabraňují vzniku infekcí, viru a kvasinek. Mě i kolegyni to pomohlo na opakující se problémy ohledně vytoku svedeni a paleni.
@Anonymní píše:
Jsem ve stejné situaci, akorát ve starším věku. Dělali mi pouze stěr tenkou štětičkou a pouze z povrchu pochvy, do hloubky nešla. Pouze setřela to, co je „před panenskou blánou“, štětičkou, která vypadá jako vatová tyčinka do uší. Trvalo to asi 5s
Jinak na všem se dá domluvit a vše se dá odmítnoutAspoň bych to zkonzultovala..
No, proti tomuto postupu jako mikrobiolog docela protestuji. Tyčinka by se měla zavést dovnitř, aby se ukázalo, co je tam za mikroorganismy. Z povrchu pochvy to nemá takovou vypovídající hodnotu a je zkreslené.
Jinak na gynde to řekni tak jak to je, pojmenuj své obtíže. Jsou tam od toho aby ti pomohli
je to jejich denní rutina vyslechnout si od pacientek co je trápí a problém může mít dívka v jakémkoliv věku. Existuje i detska gynekologie..nevím kolik ti je let
Děluji a mám tam říkat ze jsem používala čípky aby si pak nemyslela že už nejsem panna. Je mi 19. Ja myslela že se to taky léčí antibiotikama a snad nebudu mit smulu a nebude tam doktor.
@Anonymní píše:
Děluji a mám tam říkat ze jsem používala čípky aby si pak nemyslela že už nejsem panna. Je mi 19. Ja myslela že se to taky léčí antibiotikama a snad nebudu mit smulu a nebude tam doktor.
Jestli jsi panna nebo ne pozná, samozřejmě jí to ale řekni. Řekni jí i, co jsi použila za léky. Vždyť jako panna můžeš používat i tampóny, tak proč bys nemohla
použít čípky. Léčí se to různě, hlavně ale lokálně. I školkové děti dostávají třeba mastičky na zavádění, jen je u nich dětský nástavec.
Jestli nechceš muže, najdi si holt jako lékařku ženu. Vždyť si psala, že jsi u nějaké byla.
@Havlova ano ale on tam je pokaždý někdo jinej a myslim že to tam mam napsaný ze jsem panna
@Anonymní píše:
@Havlova ano ale on tam je pokaždý někdo jinej a myslim že to tam mam napsaný ze jsem panna
To není trvalý stav, je lepší to říct.
Tak tam zavolej a objednej se k ženě.
Já mám taky takovou gynekologii kde prostě je pokaždé někdo jiný a když tam zavoláš tak se tě zeptají jestli chceš jít k někomu konkrétnímu a nebo je ti to jedno. Já teda vždycky říkám že je to jedno ale u tebe bych spíš zvolila lékařku než lékaře. Hlavně se toho neboj!
: : Dobrý den, u gynekologa jsem už byla na obyčejné prohlídce ultrazvukem ale ted mám asi 4 měsíce zánět a nic z lékárny mi nepomoho. Nevíte jak to je?
Příspěvek upraven 24.04.23 v 22:07