Vyšetření panny při zánětu pochvy

Anonymní
21.4.23 19:29

Vyšetřeni pochvy

: : Dobrý den, u gynekologa jsem už byla na obyčejné prohlídce ultrazvukem ale ted mám asi 4 měsíce zánět a nic z lékárny mi nepomoho. Nevíte jak to je?

Příspěvek upraven 24.04.23 v 22:07

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
133
21.4.23 20:28

Byla bych v klidu. I já měla problémy v té dobře. Nic se nikam nestrkalo, maximálně výtěr a to je v pohodě. Jen se prostě koukne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.23 21:15

@Markeetkam ale to musi roztahnout tim začátkem ne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.23 21:17

@Markeetkam tak já nevím a docela se toho bojim. A hlavně se bojím jak to na gyndě říct.

• Citovat
  • Upravit
42463
21.4.23 21:18
@Anonymní píše:
@Markeetkam tak já nevím a docela se toho bojim
Čeho? Dělá se to i dětem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.4.23 22:02
@Anonymní píše:
@Markeetkam ale to musi roztahnout tim začátkem ne

Nic se roztahovat nemusí. Prostě stěr takovou vatovou tyčinkou.
Kolik ti je?
Normálně se doktor zeptá s čím jdeš. Ty popíšeš problém. Jestli to bolí/pálí, jaký je výtok a tak. Pak jdeš na to jejich kreslo. Koukne se, většinou udělá i stěr a zase se oblíkneš. Pak ti řekne další postup.
Většinou nějaké léky a tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.23 22:12
@Anonymní píše: : : Dobrý den, jsem panna u gynekologa jsem už byla na obyčejné prohlídce ultrazvukem a přes konečník, ale ted mám asi 2 měsíce zánět a nic z lékárny mi nepomohlo. Asi budu muset jit k doktorovi ale bojím se že mi do ní bude něco strkat. Nevíte jak to je?

Jsem ve stejné situaci, akorát ve starším věku. Dělali mi pouze stěr tenkou štětičkou a pouze z povrchu pochvy, do hloubky nešla. Pouze setřela to, co je „před panenskou blánou“, štětičkou, která vypadá jako vatová tyčinka do uší. Trvalo to asi 5s ;)
Jinak na všem se dá domluvit a vše se dá odmítnout ;) Aspoň bych to zkonzultovala..

• Citovat
  • Upravit
20
21.4.23 22:16

Když dceři bylo 6 musela toto vyšetření podstoupit. Jedná se o malou vatovou tyčinku, která panenskou blanu neporusi a max. to bude nepříjemné ale to je tak vše. Doporučuji spodní prádlo prat na 90 stupňů a používat lactacid ale ten z lekarny ne z drogerie. Výborný jsou lactobacily GYNOCAPS pokud by jsi na noc zvládla zavádět. Vyrovnávají kyselé prostředí, zabraňují vzniku infekcí, viru a kvasinek. Mě i kolegyni to pomohlo na opakující se problémy ohledně vytoku svedeni a paleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42463
21.4.23 22:21
@Anonymní píše:
Jsem ve stejné situaci, akorát ve starším věku. Dělali mi pouze stěr tenkou štětičkou a pouze z povrchu pochvy, do hloubky nešla. Pouze setřela to, co je „před panenskou blánou“, štětičkou, která vypadá jako vatová tyčinka do uší. Trvalo to asi 5s ;)
Jinak na všem se dá domluvit a vše se dá odmítnout ;) Aspoň bych to zkonzultovala..

No, proti tomuto postupu jako mikrobiolog docela protestuji. Tyčinka by se měla zavést dovnitř, aby se ukázalo, co je tam za mikroorganismy. Z povrchu pochvy to nemá takovou vypovídající hodnotu a je zkreslené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.4.23 22:21

Jinak na gynde to řekni tak jak to je, pojmenuj své obtíže. Jsou tam od toho aby ti pomohli :kytka: je to jejich denní rutina vyslechnout si od pacientek co je trápí a problém může mít dívka v jakémkoliv věku. Existuje i detska gynekologie..nevím kolik ti je let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 06:54

Děluji a mám tam říkat ze jsem používala čípky aby si pak nemyslela že už nejsem panna. Je mi 19. Ja myslela že se to taky léčí antibiotikama a snad nebudu mit smulu a nebude tam doktor.

• Citovat
  • Upravit
42463
22.4.23 07:10
@Anonymní píše:
Děluji a mám tam říkat ze jsem používala čípky aby si pak nemyslela že už nejsem panna. Je mi 19. Ja myslela že se to taky léčí antibiotikama a snad nebudu mit smulu a nebude tam doktor.

Jestli jsi panna nebo ne pozná, samozřejmě jí to ale řekni. Řekni jí i, co jsi použila za léky. Vždyť jako panna můžeš používat i tampóny, tak proč bys nemohla
použít čípky. Léčí se to různě, hlavně ale lokálně. I školkové děti dostávají třeba mastičky na zavádění, jen je u nich dětský nástavec.
Jestli nechceš muže, najdi si holt jako lékařku ženu. Vždyť si psala, že jsi u nějaké byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.23 08:08

@Havlova ano ale on tam je pokaždý někdo jinej a myslim že to tam mam napsaný ze jsem panna

• Citovat
  • Upravit
42463
22.4.23 08:11
@Anonymní píše:
@Havlova ano ale on tam je pokaždý někdo jinej a myslim že to tam mam napsaný ze jsem panna

To není trvalý stav, je lepší to říct.
Tak tam zavolej a objednej se k ženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2125
22.4.23 09:05

Já mám taky takovou gynekologii kde prostě je pokaždé někdo jiný a když tam zavoláš tak se tě zeptají jestli chceš jít k někomu konkrétnímu a nebo je ti to jedno. Já teda vždycky říkám že je to jedno ale u tebe bych spíš zvolila lékařku než lékaře. Hlavně se toho neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí