Vyšetření školní zralosti před zápisem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
14.7.14 13:43

@Jahru udělá, od toho tam jsou ;)

• Citovat
  • Upravit
9836
14.7.14 13:50

@madi Prima :) Já jen aby si neťukali na čelo, že matka aktivka tahá dítě po vyšetřeních, když to není nutné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.7.14 13:53

@Jahru tak záleží na tom, jestli máš nějaké pochyby nebo co tě k tomu vede. Já taky plánuju tam začátkem září zajít a promluvit si s někým (zatím bez kluka), poptat se ve školce a tak. Myslím, že je lepší zajímat se než si pak zavařit sobě i dítěti tím, že dáš nepřipravené dítě do školy. Ty poradny mají docela dost dlouhé objednávací termíny, mají nabito, takže vás taky nevezmou hned

• Citovat
  • Upravit
5631
14.7.14 14:01

@Jahru Já jsem nepochopila :oops:, proč s ním chceš do poradny jít? Pokud pro něj odklad nechceš a nikdo vám jej nenavrhuje, pak tam ani nemusíš. Nebo váháš?

Možná někomu u zápisu odklad doporučí, většinou to je ale popud od jinud (ze školky, z okolí), každopádně se všech ptali, jestli o odkladu uvažují (to mi přišlo ale spíš kvůli kapacitě školy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9836
14.7.14 14:09

@Alichi Protože si chci být jistá, že na školu opravdu má a není to jen můj pocit. Znáš to, pro každou mámu je to její dítě nejchytřejší :mrgreen: :lol: ale ne vždy je to pravda :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
14.7.14 16:09

Trochu se vetřu s dotazem. K zápisu musíme do spádový školy nebo můžeme tam kam chceme?
Taky půjdeme do PPP na vyšetření zralosti. Přece jenom problémy nějaké máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.7.14 18:06

@petra79 já myslím, že můžeš jít kamkoliv. Ale v té spádové budeš mít přednost, protože tam dítě má trvalé bydliště. alepoň myslím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9556
14.7.14 18:33

@madi skolu můžete vybrat jakou chcete, ale dostanou prednost deti ze spadove oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.7.14 18:46

@surikataXY jj, tak jsem to myslela

• Citovat
  • Upravit
9909
14.7.14 19:28

Ono je právě hloupý že základka u nás je jenom do 5 stupně, to se mi moc nelíbí a vzhledem k tomu že syn má zrovna problémy s novým kolektivem než se adaptuje atd.tak se mi tam nechce. A ani nemá nějaký extra ohlas. Minulý zápis se tam hlásilo snad jen 5 dětí co vím z doslechu a to jsme z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
14.7.14 20:34

@petra79 U nás je to taky tak. Já jsem naopak za to ráda, do páté třídy bude u nás ve vsi a do města se dostane až v těch 12. Oni většinou ty třídy nerozdělujou, alespoň u nás se snaží vzít děti z vesnických škol do jedné třídy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin