Výška pětiletého chlapce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
25.4.18 20:52

@natyber zjistili hladinu hormonů, rozbor krve a pak rtg ruky - dle kostí a chrupavek odhadují věk.. v klidu, nic se nebere.. kluk je OK, holt bude vyšší, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.4.18 21:00
@Pety2 píše:
Doktoři by se měli držet toho v jakém percentilu je růstová křivka dítěte od narození, během prvního roku život, ještě můžou v té křivce trochu skákat, ale pak by se měly už svého percentilu víceméně držet…Třeba já mám také jen 158cm, dcerka se prakticky od začátku drží v cca 8-10 percentil…Je to málo, ale pořád na spodní hranici normy a očekává se, že prostě v téhle křivce prostě asi zůstane…Kdyby se najednou při prohlídce objevila v 2 percentil nebo naopak v 50 percentil, tak takový skok by byl více než podezřelý a bylo by to na konzultaci na endokrinu…Takže by mě v první řadě zajímala spíše, jak vypadá v růstové křivce, než nějaká absolutní hodnota…

nemusí to být pravda, některé děti nerostou konstantně. Já jsem byla do puberty nejvyšší ve třídě, včetně kluků. V pubertě se to hodně zbrzdilo a ted v dospělosti jsme takový průměr. A to mám oba rodiče hodně vysoké, i moje matka je o kus vyšší než já.
Naopak můj bratránek byl spíš takový malý pivo a v pubertě se vytáhl skoro do dvou metrů. Matku má velkou průměrně a tatínka drobného. Takže příroda si někdy zařádí.
Jinak naše děti, co si pamatuji, měly v pěti letech cca 115 - 120 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
25.4.18 21:30

@martina.se tak to je v pohodě, no to jsem zvědavá jak dopadnou výsledky. Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.4.18 21:37

Tak asi na vašem místě určitě vyšetřit..
Ono nejde takto od oka, ale náš měl v 5 letech 105 cm, a je kontolovaný na endokr. má snížneou funkci štítné žlázy, od mimina bere euthyrox a vím, že nám dva lékaře z tohoto oboru řekli, že je na hraně..
Takže asi bych vyloženě nespoléhala na tabulky, protože ony ty menší děti, někdy jsou menší, protože prostě někde je problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
26.4.18 07:07

@Janasas Ano, máte pravdu. Vyšetřit ho samozřejmě nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
26.4.18 08:19

@natyber Malý je adopčátko, takže rodiče neznáme, nicméně nás asi brzo přeroste :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24182
26.4.18 08:25

@natyber syn měl na 5-tileté prohlídce 112 cm a 17 kg. Ale také záleží na výšce rodičů, já mám 175 a manžel 185 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
26.4.18 08:35

@natyber
ja bych jeste dodala, ze to ze rodice jsou mali a dite pak nema byt po kom velke je pravda jen castecne. Ono totiz i matka ci otec mohou mit poruchu rustu, kterou pak zdedi i dite. A muze to jit i pres vice generaci. Vim to, protoze to mame v rodine. Prave se stale rikalo, ze nemame byt po kom velci a drive se to ani neresilo.
myslim, ze zajit na testy jestli je vse ok, tim se nic nezkazi a aspon clovek vi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
26.4.18 15:00

Syn mel na 5ti lete zpo 108cm a 15,7kg.
Ted mel sest a ma kolem 18,5-19kg a 113-114cm.
Nikdo nikdu nic neresil. Ve skolce I na zapise teda vypadal mladsi nez ostatni tak o rok :mrgreen:
Mladsi syn bude mit ted 4 a ma cca 105cm a 16kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
26.4.18 23:58
@Sarik12 píše:
@natyber
ja bych jeste dodala, ze to ze rodice jsou mali a dite pak nema byt po kom velke je pravda jen castecne. Ono totiz i matka ci otec mohou mit poruchu rustu, kterou pak zdedi i dite. A muze to jit i pres vice generaci. Vim to, protoze to mame v rodine. Prave se stale rikalo, ze nemame byt po kom velci a drive se to ani neresilo.
myslim, ze zajit na testy jestli je vse ok, tim se nic nezkazi a aspon clovek vi.

Tomu bych i věřila, zřejmě to pochytil po mě a mé rodině. Z mojí strany je to samý prcek :-) Já, dcera, sestra, mamka, teta i babička, jsme přibližně stejné výšky. Můj chlap a jeho bratr jsou vysocí a jejich maminka měří jako já 158cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
27.4.18 00:00
@Irinka0210 píše:
@natyber Malý je adopčátko, takže rodiče neznáme, nicméně nás asi brzo přeroste :D :D
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
29.4.18 18:56

Syn 5 let má 117cm a 22kg. Je vysoký a celkově konstrukci má statnou po manželovi, já jsem chroust, 158cm. Starší syn byl naopak v 5i letech nejmenší kluk ze školky a v některých případech i menší než holčičky a dnes má 21 le, 176cm a postavu, že nestačí děvčata odhánět :D.

• Citovat
  • Upravit
3371
29.4.18 20:12

Syn bude mít 5 let v srpnu a teď má tuším asi 114cm, tak jsem zvědavá, kolik ještě do toho srpna doroste. Nicméně, štve mě, že ty děti tak rostou, člověk musí furt něco kupovat :mrgreen:.

Starší syn měl v 5 letech 115cm a teď skoro v 15 má tuším 178cm, myslím si, že ještě poroste, manžel má 190cm, nicméně myslím si, že manžela nepřeroste. Já mám třeba 160cm, ale nevypadá to, že by zrovna má výška měla nějaký vliv :mrgreen: Myslím, že i dcery budou docela vysoké - skoro 13letá má asi 168cm, ale myslím si, že se všechny 4 dcery zastaví k těm 175cm, a nejmladší bude mít max těch 170.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
3.5.18 22:12

Moji kluci mají lehce přes 16 kg a výšku 104- 105 cm. Teď je jim 4 a 3/4, taky jsem zvědavá na pětiletou prohlídku. Jsou to mrňouskové, drobci, vypadají na 3,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí