Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lemonkas píše:
Synovi bude 5 za dva mesice, meri taky kolem 104 cm a nikdo to neresi…ja mam 170cm pritel ma 193cm, uvidime jestli se vytahne, vazi kolem 17 kg
A na pětiletou prohlídku už máte za sebou? Tak to asi fakt každý doktor řeší jinak ![]()
@Pucalkovic Amina píše:
@natyber Náš oslavil páté narozeniny nedávno, takže jsme ještě na pětileté prohlídce nebyli. Nevím tedy, kolik přesně měří a váží. Ale oblečení nosí vel. 116 a ta je mu akorát. Co se výšky týče, je s touto velikostí tak nějak v průměru ve školce, pár kluků je tam vyšších než on (stejně starých) a jeden je nižší, tipla bych tak o 8 cm.
Tak to je dost vysoký, syn nosí až teď 110 a 5 mu bylo v březnu.
Dneska jsme meli jit na petiletku, ale nejdeme, ze jel k dedovi na prazdniny, takze presunuto.
Tak odhadem ma kolem 110cm (to presne nevim), celkem se potahnul. A vazi 17 kg.
Strasne rad si poji, je nas gurman, ale hodne aktvini, sportovec.
@Pety2 no teď mu bude v červnu 6 a má 128cm a 19-20kg, bota 32 ![]()
@natyber v tomhle věku měl starší 140 cm
a malý má tuhle výšku a váhu teď, budou mu v srpnu 4.. každé dítě je jiné
@natyber na petiletku pujdeme az za ty dva mesice, merila jsem ho presne a ma 107 cm…ale pochybuji ze to doktorka bude nejak extra hrotit, ve skolce sice patri menzi mensi ale neni sam…pritel rika ze on byl do konce zakladky taky ten nejmensi a do uceni sel jako cahoun
Starsi mel v 5a pul 118 cm ![]()
@martina.se píše:
@natyber v tomhle věku měl starší 140 cma malý má tuhle výšku a váhu teď, budou mu v srpnu 4.. každé dítě je jiné
jako fakt, to je překlep doufám
právě proto, že každé dítě je jiné a jak čtu tady tak se to různí, nechápu proč se to paní doktorce nezdá
kdyby byl nějak pod normu tak snad, ale to tu někdo psal, že je to ještě v normě
Naopak zírám jak jsou někteří kluci zase dlouhý až moc ![]()
@Irinka0210 píše:
Syn měl na pětileté prohlídce 120 cm a 20 kilo
taky čahoun
tak jste asi oba s mužem dlouháni. Můj chlap je sice dlouhán, ale já mám jen 158 cm. Jenže naše paní doktorka posílá prostě s každou odchylkou hned do nemocnice a na krev. Syn už je z doktorů celkem na prášky.
@natyber stahni si ze stránek SZU růstový graf a zadej si podle očkovacího průkazu jeho hodnoty. Krásně ti to tam ukáže, na jakém percentilu se pohybuje, uvidíš křivku jak roste, poměr váhy k výšce atd.
http://www.szu.cz/…z-ke-stazeni
@Lemonkas píše:
@natyber na petiletku pujdeme az za ty dva mesice, merila jsem ho presne a ma 107 cm…ale pochybuji ze to doktorka bude nejak extra hrotit, ve skolce sice patri menzi mensi ale neni sam…pritel rika ze on byl do konce zakladky taky ten nejmensi a do uceni sel jako cahounStarsi mel v 5a pul 118 cm
Tak já jsem z toho teda jelen, čekala jsem, že se tady dozvím, že většina kluků v tomto věku měří tak nějak přibližně stejně a docela mě překvapuje, jaké tady čtu velké rozdíly
Je tedy vidět, že každé dítě je opravdu jiné. Já už snad vážně změním doktorku. Ona není špatná, asi má strach, aby něco nezanedbala, ale od mimina pořád někde lítáme, vždy se jí něco nezdá. Můj chlap je z ní úplně šílenej
já teda vždycky si říkám, tak aspoň víme, že je syn zdravý. Doktorka mi ještě vždy vylíčí, co všechno to může znamenat a jsme pak celá rodina vždycky na nervy, co mu teda najdou
naštěstí vždy bylo vše v pořádku a mě je pak líto, že ho takhle pořád tahám po doktorech. S dcerou jsem tohle vůbec neznala ![]()
@natyber píše:
jako fakt, to je překlep doufám
právě proto, že každé dítě je jiné a jak čtu tady tak se to různí, nechápu proč se to paní doktorce nezdá
kdyby byl nějak pod normu tak snad, ale to tu někdo psal, že je to ještě v normě
Naopak zírám jak jsou někteří kluci zase dlouhý až moc
možná měl i víc.. je mu za chvíli 12, má 170 cm, 38 kg a nohu 42.. daruju
předpoklad je 203 cm,, takže se mam na co těšit.. ale on byl vždy extra, no.. chodili jsme na testy na endokrindo ![]()
@martina.se píše:
možná měl i víc.. je mu za chvíli 12, má 170 cm, 38 kg a nohu 42.. darujupředpoklad je 203 cm,, takže se mam na co těšit.. ale on byl vždy extra, no.. chodili jsme na testy na endokrindo
Tý jo ![]()
@martina.se Ty bláho
tak to je fakt obr
a na té endokrinologii se dělá co? a bere nějaké léky? Já se právě bojim, jestli mu tam něco zjistí že bude muset užívat nějaké hormony, nebo co se na to dává ![]()