Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@ynax Minuly mesic se bude za tri dny platit jen skolkovne 150 a za leden uz platit nebudu
být tebou, tak si to rozmyslím- ty chceš aby tvoje dítě do školky chodilo nebo ne? Jestli ne, tak neplať, ale jestli chceš aby chodilo, tak rozhodně zaplať. Dost se ti divím, ty tam dorazíš s dítětem, oni ti oznámí, že tam nechodí a ty jdeš v klidu domů - doma nemáš žádné jejich rozhodnutí (proti kterému by ses mohla odvolat nebo okamžitě začít ječet - to bych chtěla vidět ty sepsané pravidla, kde se píše něco o tom, že můžou dítě vyškrtnout a nahradit jiným…)
Hele pokus to byl od paní ředitelky pěknej, ale záleží jen na tobě jestli si to necháš líbit
![]()
akorát to školkovný je teda zvláštní ![]()
@Anonymní píše:
@ynax Minuly mesic se bude za tri dny platit jen skolkovne 150 a za leden uz platit nebudu
já bych naopak školkovné hradila v plné výši dále, jako důkaz, že jsem nic neprovedla a trvala na docházce, protože neexistují důvody pro vyloučení.
zítra bych k ředitelce šla přímo s tím, že vím, kdo je zřizovatel školky, kdo je má na starosti na úřadě, a číslem na školní inspekci! prostě připravená. jo, a pokud možné, tak bych si vzala svědka!!!
přímo naše ředitelka MŠ nám říkala, že důvodem mohou být pouze:
a) neplacení (školkovné, obědy)
b) neomluvená absence
c) porušení provozního řádu MŠ, u nás buď „závažné porušení nebo opakované porušení“.
pokud bylo dítě přijato, po zkušební době není možné ho vyloučit z jiných, než těchto důvodů.
@ynax píše:
být tebou, tak si to rozmyslím- ty chceš aby tvoje dítě do školky chodilo nebo ne? Jestli ne, tak neplať, ale jestli chceš aby chodilo, tak rozhodně zaplať. Dost se ti divím, ty tam dorazíš s dítětem, oni ti oznámí, že tam nechodí a ty jdeš v klidu domů - doma nemáš žádné jejich rozhodnutí (proti kterému by ses mohla odvolat nebo okamžitě začít ječet - to bych chtěla vidět ty sepsané pravidla, kde se píše něco o tom, že můžou dítě vyškrtnout a nahradit jiným…)
taky si říkám, že je nějak zvláštně laxní, ale říkala jsem si že možná já jsem ta prudká nátura…tohle bych asi jen tak nerozdýchala ![]()
Tohle mi připadá divné! To by potom mohla ředitelka postupně vyházet všechny děti, které mají maminku na RD…
Normálně bych platila v plné výši dál, dořvala bych se písemného vyjádření s udáním důvodu vyškrnutí.
A možná bych tam poslala manžela, k němu by si tolik nedovolili… ![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelko, tohle je divné. Školkovné se nerozpočítává. Tam je pevná suma po celou dobu školní docházky a je úplně jedno, jestli je dítě nemocné nebo ne. Rozpočítává se jen stravné. Není problém v tomhle?
U nás ve školce se platí měsíční školkovné 900 Kč + 800 Kč za stravné, které se buď rozpočítává každý měsíc, nebo se na konci pololetí vrací přeplatek…
Takže dost možná bude chyba v tomhle a pokud školkovné není hrazeno, pak má ředitelka možnost tvé dítě vyloučit.
Pokud to tak není, tak si došlápni nejdříve na ředitelku a potom i na zřizovatele školy ![]()
@tterka píše:
Zakladatelko, tohle je divné. Školkovné se nerozpočítává. Tam je pevná suma po celou dobu školní docházky a je úplně jedno, jestli je dítě nemocné nebo ne. Rozpočítává se jen stravné. Není problém v tomhle?
U nás ve školce se platí měsíční školkovné 900 Kč + 800 Kč za stravné, které se buď rozpočítává každý měsíc, nebo se na konci pololetí vrací přeplatek…Takže dost možná bude chyba v tomhle a pokud školkovné není hrazeno, pak má ředitelka možnost tvé dítě vyloučit.
Pokud to tak není, tak si došlápni nejdříve na ředitelku a potom i na zřizovatele školy
jen, že odbočuji 900,–
můžu se zeptat odkud jsi? většinou co vím tak je v rozmezí 450-650,– a to jsem z Prahy
@Blanka S píše:
jen, že odbočuji 900,–můžu se zeptat odkud jsi? většinou co vím tak je v rozmezí 450-650,– a to jsem z Prahy
u nás se platilo 300 ![]()
Tak unás je to takhle:
Školkovné
Úrada za pobyt dítěte naší v mateřské škole se hradí pravidelně každý měsíc.
Lze ji poukázat na účet MŠ platby lze i slučovat. Částka pro rok 2012/2013 činí 620,– Kč. Tato úplata se hradí i pokud dítě do mateřské školy nedochází ( nemoc, pobyt u babičky, rekreace… ). Důvodem k neplacení je pouze odhlášení dítěte z mateřské školy.
Od platby jsou osvobozeny děti v posledním roce před nástupem povinné školní docházky a děti s odkladem školní docházky.
O prominutí platby mohou písemně požádat zákonní zástupci jimž byl přiznán
a pobírají sociální příplatek, nebo osoba, která osobně pečuje o dítě a pobírá dávky pěstounské péče. Tuto skutečnost musí prokázat ředitelce mateřské školy.
Rodiče též mohou požádat o snížení úplaty na ½ z celkové výše úplaty, pokud jejich dítě celý měsíc nenavštěvovalo mateřskou školu z důvodu dlouhodobé nemoci, nebo pobytu v lázních. O toto snížení musí rodič zažádat písemně
a doložit potvrzení od lékaře. Nejpozději do 4. dne následujícího měsíce. Po této době již zpětně nelze tuto žádost akceptovat.
Tuto platbu je nutno uhradit nejpozději do 15. dne v měsíci.
U nás je školkovné 330 Kč, a pokud dítě nepřišlo ani jeden den v měsíci, tak 150 Kč.
Poměrně se to ale nerozpočítává. POkud přišlo byť jeden den, platí se školné v plné výši.
Já to měla taky tak - první rok ve školce pořád doma. Já na rodičáku s druhým dítětem. Ale paní učitelka mě nechala vyplnit, že z důvodu přenosu nemocí na mladší dítě bude starší 3 měsíce doma a bylo. Říkala, že jinak by ji taky musela vyloučit.
Nesmí to udělat, je to nezákonné, pokud jsi platila školné, nemá nárok, stěžovat si, udělat brajgl jak hrom.
Pokud sis to sama rozpočítala a platila jen za ty dny co byla malá ve školce a měla jsi platit vše, tak jak jinde jde spíš o nedorozumění ne?
To by měli s tebou řešit domluvením se a ne vyhazovem bez varování. Mě to taky zavání tím, že potřebuje místo pro někoho známého.
U nás je školkovné 100kč a když nejde ani jeden den tak 50kč.
@Blanka S píše:
jen, že odbočuji 900,–můžu se zeptat odkud jsi? většinou co vím tak je v rozmezí 450-650,– a to jsem z Prahy
Také Praha, ale je to nejlepší školka v okolí (rodiče sem dováží děti z různých pražských částí), a hlavně ji mám 5 minut od baráku. Školka mi výchovně vyhovuje, takže cenu jsem neřešila
@Blanka S já platím školkovné 960,– (praha), vloni dokonce 1100,–. máme v tom i povinnou angličtinu /je to ale normální, státní školka/.