Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jana206 píše:
Většinou platí při přijetí do školky tříměsíční zkušební lhůta - musí to být uvedeno už v rozhodnutí o přijetí.
A během této zkušební lhůty mohou dítě ze školky vyhodit z různých důvodů - častá absence a zároveň matka na MD s dalším dítětem je jeden z nejčastějších.Ředitelka školky by to měla oznámit písemně.
Myslím, že pokud uvedli zkušební tříměsíční lhůtu, nic s tím nenaděláš.
Pokud chodila do školky od září, to by odpovídalo.
Nevidím na tom nic sprostého, zákon to umožňuje.
Častá OMLUVENÁ absence? To si nemyslím. To by byla diskriminace nemocných dětí, ne?
A můžu se zeptat jestli jste po dobu nepřítomnosti platili školné? Neplacení školného, by mohl být důvod pro vyloučení z MŠ. Pokud teda nejste sociálně slabí, tak i přesto že dítě nechodí do školky se musí platit pravidelně školkovné. Teda aspoň u nás to tak je!
@Jana206 ona píše od poloviny listopadu pořád nemocná..
Takže září, říjen a poůlku listopadu chodila do školky, takže i kdyby to byly tři měsíce, tak zorvna ty dítě nemocné nebylo..
Podlě je to sprosté…
@Anonymní píše:
@Jana206 Uz chodi do skolky druhy skolni rok
Tak to by se už stát nemělo, taky v tom vidím nějakou „známost“.
Holky ti už odpověděly - jen se zeptám, a jak dlouho tam je to dítě za vás? Jako že by mě tedy zajímalo, že když tvoje dítě vyškrtly ze seznamu, vzali jiné - to jako pobírají platbu na jedno dítě 2×? Nebo vám tu vaši částku vrátí?
Ještě edituji a dodám- já bych se tedy nenechala - kor kdyby mi dítě chodilo do školky už tak dlouho jako to tvoje. Vzali jste ho? Vzali, tak mi teď netvrďte, že je vyškrtnuté a místo něj tam chodí jiné dítě!!! Udělal bych takový bengál, že by to moje tam ještě ten den bylo.
Příspěvek upraven 07.01.13 v 14:54
@Anonymní píše:
@K.Black prave ze platila radne jak ma byt
tak se nedej, tohle je hodně přes čáru, nenech si kakat na hlavu!!!
Aha, tak platila
byly jste rychlejší
Tak v tom případě já bych tam udělala vítr ![]()
Znám u nás podobný případ, kdy známá neuspěla u zápisu, a najednou se potichu dostala do plné třídy, cca půl roku po zápisu…
Nicméně zakladatelko, pohroz ředitelce stížností u zřizovatele školky, tj. město, MÚ, nebo Obecní úřad.
A trvej na vrácení peněz za školkovné.
Na to bych řekla že nemá právo (pokud jsi řádně platila školné celou dobu)
kdo je zřizovatel školky, město?
@ynax Minuly mesic se bude za tri dny platit jen skolkovne 150 a za leden uz platit nebudu
@quinny píše:
Na to bych řekla že nemá právo (pokud jsi řádně platila školné celou dobu)
kdo je zřizovatel školky, město?
jj.
To mi přijde divný nenechala bych to jen tak. Dojdi si za řiditelkou ať ti dá vyjádření a pak bych šla za zřizovatelem to by mněla být MČ - Město (nevím odkud jsi). Pokud jsi řádně platila tak nevidím důvůd vyloučení.
Já jsem v 39tt a ve školce jsem se ptala jestli nevadí, když si nechám dítě po dobu šestinedělí doma a není v tom problém pokud budu řádně platit. Dcera je ve školce do září a je pořád taky nomocná týden ve školve čtrnáct dní doma a nejsem sama.
Dala ti učitelka něco písemně?
@Anonymní píše:
@ynax Minuly mesic se bude za tri dny platit jen skolkovne 150 a za leden uz platit nebudu
no počkej ale školkovné se nerozpočítává
to je prostě čáska kterou platíš i když děcko nechodí, stravné ano, ale školkovné ne?
V naší školce by toto možné nebylo. vyřazení z docházky je možné pouze pokud není placeno školné či úhrada za obědy, a v případě, že je porušován provozní řád školky. dále také ve zkušební době, která je 3 měsíce po nástupu do školy.
jen tehdy, nikdy jindy!! a rozhodně, jakékoliv takové rozhodnutí je nutné doručit písemně, je na to oficiální papír!!
Záleží, jak máte koncipovaný provozní řád, ale hodně bych se divila, kdyby nebyl podobný, jako ten náš.
Nejprve bych si promluvila s ředitelkou školky, dala bych najevo, že znám svá práva, že takový vyhazov je proti pravidlům a v případě že ona na něm trvá, já okamžitě kontaktuji zřizovatele školy a také školní inspekci a podívám osobně na ní stížnost za nezákonný postup. divila bych se, kdyby si to nerozmyslela!!
Musíš se bránit, protože takový postup je opravdu proti pravidlům!!
Navíc, pravidlo přednosti pracujících matek neplatí obecně, pouze ho některé školy mají v kriteriích pro přijetí, a to také mizí, po vyjádření ombudsmana.
@K.Black prave ze platila radne jak ma byt