Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kattkka píše:
Jenomze pokud to nema pisemne nema se na co odvolat a sama reditelke podle me vi ze pokud ji to da posemne tak si podrizne zidlu.
ta už ju má podříznutou…
@KacenkaK píše:
ta už ju má podříznutou…
Momentalne nema bo stim zakladatelka nic nedela. ![]()
@kattkka píše:
Jenomze pokud to nema pisemne nema se na co odvolat a sama reditelke podle me vi ze pokud ji to da posemne tak si podrizne zidlu.
No tím pádem bych dítě vodila do školky normálně každý den a kdyby se paní ředitelka ohradila, tak bych si to vyptala písemně - to chození každý druhý týden, bych chtěla vidět jak „ochotně“ na to napíše smlouvu.
No opravdu se nestačím divit co tady čtu. Když je málo míst ve školkách tak ředitelky budou manipulovat jak potřebují - no to snad NE. Zakladatelko je fakt veliká škoda, že si na to přistoupila a když už tak jedině písemně.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem tam dneska zasla, dostala jsem se na pc az ted, varila jsem.Pani ucitelka vcera volala reditelce, reditelka mi to rikala a rekla ze nas vyskrtla kvuly tomu jak dlouho byla nemocna a ze musi davat prednost pracujicim maminkam tak to tak udelala, ale jak ji vcera ta ucitelka zavolala, tak o tom pry vecer premyslela a prisla na jedno reseni, ze si malou tento mesic necham doma, a od unora bude chodit jeden tyden, pak se domluvi s jinou maminkou a nejaky chlapecek, ten tyden bude doma, kdyz mala bude ve skolce a tak se to bude stridat, takze jeden tyden ve skolce, jeden doma.Ze ted po vyskrtnuti ma plnou kapacitu skolky, tak se to udela takle, mam tam prijit jeste na konci mesice aby sme se domluvili.Ja byla total nastvana ale pak jsem na tohle pristoupila. zakladatelka
tak to tě dobře občůrala, na to jsi jí kývnout neměla, a jestli jsi jen kývla a nic není písemně, tak bych tam zítra normálně naběhla nejlíp s chlapem a že neexistuje ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem tam dneska zasla, dostala jsem se na pc az ted, varila jsem.Pani ucitelka vcera volala reditelce, reditelka mi to rikala a rekla ze nas vyskrtla kvuly tomu jak dlouho byla nemocna a ze musi davat prednost pracujicim maminkam tak to tak udelala, ale jak ji vcera ta ucitelka zavolala, tak o tom pry vecer premyslela a prisla na jedno reseni, ze si malou tento mesic necham doma, a od unora bude chodit jeden tyden, pak se domluvi s jinou maminkou a nejaky chlapecek, ten tyden bude doma, kdyz mala bude ve skolce a tak se to bude stridat, takze jeden tyden ve skolce, jeden doma.Ze ted po vyskrtnuti ma plnou kapacitu skolky, tak se to udela takle, mam tam prijit jeste na konci mesice aby sme se domluvili.Ja byla total nastvana ale pak jsem na tohle pristoupila. zakladatelka
hm, skvělý, takže jsi ji na to skočila? Jako nezlob se na mě, ale už vidím jinou matku, ke který ředitelka přijde a toto jí oznámí. Zcela určitě ji s tím všichni vyhodí! A co pak? Oznámí ti, že na to nikdo nepřistoupil, takže máš smůlu. Resp. má smůlu tvoje dítě. Nechápu, nechápu, nechápu
Já koukám jak blázen. Ale já mám dojem, že když už je dítě jednou přijaté, tak pokud s ním není nějaký zásadní problém(že ubližuje dětem, je nezvladatelné atd. a i tohle se musí řešit přes nějakého dětského psych.)tak nemůžou dítě vyškrtnout ze školky bez vašeho vědomí. A nezáleží jestli jsi doma, nebo ne. Jednou tam je přijatá a hotovo. Říkala mi to kamaradka ze školky co je i zástupkyně. Já bych se nedala, určitě to potřebuje pro někoho známýho ![]()
Prča bude, až ta druhá matka odmítne dávat tam dítě ob týden a zakladatelce řeknou, že je jim to strašně líto, ale že malá do školky chodit nemůže ![]()
@sovicka1 píše:
Prča bude, až ta druhá matka odmítne dávat tam dítě ob týden a zakladatelce řeknou, že je jim to strašně líto, ale že malá do školky chodit nemůže
A víte, co by mě štvalo nejvíc?
Ta nejistota, co teda bude v tom únoru, jestli to půjde, nepůjde… jak se rozhodne ta druhá matka… Jako užírat se měsíc nejistotou, zda mé dítě bude chodit do školky, na to bych já nervy prostě neměla a udělala bych si jasno hned teď.
A co příští rok? Na tohle nepřistup, v podstatě je přijatá, k zápisu nemůže, od září ti ji nevezme, máte to per huba, na tohle soudný rozumný člověk přeci nemůže přistoupit. Ať ti dá písemně výpověď a uvede důvod, že dítě marodilo a přednost mají pracující matky. A končí do měsíce, pokud ti nic takového nedá, co se s ní dohaduješ? Máš papír o přijetí, prostě tam malou dej, budoui-li ji chtít vyhodit, volám zřizovatele, okamžitě. Tohle je směšné.
Tohle je důkaz, že když se člověk nechá, vytřou s ním podlahu…
Prý, že po tom vyškrtnutí má plnou kapacitu… Kdyby se zakladatelka zabejčila, měla by ředitelka skutečný problém. Dost možná za to místo vzala i něco do kapsy.
A jde skutečně o klasickou státní školku?? Nějak se mi nechce věřit, že by si tohle ředitelka mohla zkusit dovolit a už vůbec ne, že maminka, které se to týká se nehodlá bránit
Není za tím něco jinýho?
@kattkka píše:
Tak zas pokud to zakladatelka nemá písemně, tak klidně může dávat dítko do školky každý den a ředitelka ať si s tím poradí jak umí…
@Princess píše:
A jde skutečně o klasickou státní školku?? Nějak se mi nechce věřit, že by si tohle ředitelka mohla zkusit dovolit a už vůbec ne, že maminka, které se to týká se nehodlá bránitNení za tím něco jinýho?
To me taky napadlo.
Taky bych myslela, ZAKLADATELKO, že bys to měla chtít písemně. Hned mě napadlo, co budeš dělat příští rok, to malou zase „naplno“ přijme, nebo jako co?
Podobnou opičárnu nepovažuju za přijatelnou, co když si to třeba ta druhá maminka rozmyslí nebo tak? Když jste tam chodili už druhý rok, tak je místo Tvoje, a jakoukoli změnu s Tebou má řešit písemně.
Jako chápu, pokud je to malá obec, člověk nechce dělat zlou krev, ale nechat se sebou takhle mávat, to mi přijde kapku přes čáru.