Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A takhle to jako stačí, že to je oznámí? To mělo přijít písemně s tím, že bys měla mít možnost se odvolat, ne?
Určitě bych si to nenechala líbit. Ze školky mohou vyhodit jen ze závažných důvodů.
Pokud jsi sama od sebe platila méně, tak to byla chyba, ale platila jsi aspoň něco, šla bych tam to pořešit a doplatit ažádat vysvětlení.
Nesmí si to dovolit. Jednak písemně a druhak - a co jako ty peníze, co brala dosud?
Jinak ale - u nás jakmile není řádné a včasné placení školkovného (tj. včas a v řádné výši!) je důvodem k vyloučení - a to i jediný prohřešek (u předchozí ředitelky někteří rodiče a nebyli to chudáci hřešili dost nebo neplatili vůbec, takže já to chápu, ale i tak to musí mít formu). Ale musíte to mít někde vřádu školky.
Mmch v bývalé školce součástí řádu byly i platby, kde jsme měli jasně napsáno, že pokud celý kalendářní měsíc dítě nebylo ve školce, platba byla nižší (byla částka ale daná), kdy a v jakých případech a kolik. NEexistovalo ani tam přepočítávání přímo na dny. A v současné školce se platí plná sazba, ať jsme nebo ne (tam se krátí max jídlo - a ani to nesmim krátit sama, ale na základě předpisu a vyúčtovávají to).
V současné školce platíme nyní 880 (první rok 980). V předchozí školce byla platba první rok 450/m, později asi 350 (pokud se jednalo o dítě s docházkou na 4h denně nebo celý kalendářní měsíc nebylo, platilo se méně - nevím, jestli to bylo 200-250?)
Zakladatelko, je to od Tebe ohleduplné, když necpeš nemocné dítě do školky. Kvůli nemoci předce nemůžou někoho vyškrknout. A ještě mi přijde divné tě předem na tuto skutečnost neupozornit.
Známá si nahlásila dítě do školky na školní rok 2011/2012 a dítě dala do školky jen na dva měsíce. Nikdo je nevyškrknul nic. Ale třeba v tomto případě mi přijde nefér zabírat místo, když by mohlo chodit jiné dítě.
Já si myslím, že učitelkám je jedno jestli dítě chodí nebo ne, když tam mají míň dětí mají miň starostí. Spíš asi chtěli umístit někoho známého, tak to tak u vás vyřešili.
Já jsem třeba měla holčičku nahlášenou na prázdniny, že bude chodit a pak mě bylo řečeno, že mají hodně dětí nahlášených, tak jestli bych si holčičku nemohla nechat doma, když jsem na rodičovské s druhým dítětem. Právě chtěla jsem, aby chodila a měla nějaký program na prázdniny však víte jak je to když máte ještě další dítě doma. A nakonec měli na prázdiny těch dětí málo. Nevím jestli si rodiče nahlásili a pak nechali děti doma nebo jestli to byla spekulace od učitelek aby měli málo dětí.
Byla jsem s detma na nasteve, proto jsem neodepisovala. Skolkovne se normalne plati 3OO kc pokud dite normalne chodi, ale pokud je nemocne napr cely mesic nebo bylo ve skolce jen 5 dni v mesici, tak se plati 150kc.
Ja jsem prave mluvila jen s ucitelkou, zitra pujdu za reditelkou dneska tu nebyla, byla pry u doktora, mam tam jit zitra v 1O dopoledne, s ucitelkou nic nezmuzu a zadny papir jsem nedostala, zitra se to vyresi.
@Anonymní píše:
Byla jsem s detma na nasteve, proto jsem neodepisovala. Skolkovne se normalne plati 3OO kc pokud dite normalne chodi, ale pokud je nemocne napr cely mesic nebo bylo ve skolce jen 5 dni v mesici, tak se plati 150kc.Ja jsem prave mluvila jen s ucitelkou, zitra pujdu za reditelkou dneska tu nebyla, byla pry u doktora, mam tam jit zitra v 1O dopoledne, s ucitelkou nic nezmuzu a zadny papir jsem nedostala, zitra se to vyresi.
tak dej vědět jak si pochodila
No to je síla toto!!
My jsme na tom teda byly stejně jako vy, až na to, že nás nikdo ze školky nevyhodil a ani by to školka udělat nemohla, protože školka může vyloučit dítě jen z důvodu neomluvené absence trvající delší než 14 dní, nebo pokud rodiče neplatí školkovné! Malá taky byla od půlky listopadu až do konce roku doma, nemohli jsme se zbavit kašle, a nechtěla jsem nakazit další děti. Určitě bych to řešila, podle mě na to školka ve vašem případě nemá právo!
Tyjo, to jsou mi věci. Copak tohle je nějaké úřední jednání? Že učitelka oznámí mamince ve dveřích aby už nechodili? To by mě teda pěkně rozpálilo ![]()
Moje dcera byla loni taky hodně dlouho nemocná, byla jsem tenkrát za ředitelkou říct co a jak a že dr. nedoporučuje nějakou dobu chodit a ptala jsem se zda by nebylo lepší ji odhlásit a ředitelka řekla, že ne, že pokud řádně platíme tak tam to místo má a je jedno jestli chodí nebo nechodí ![]()
Já bych hlavně, kdyby mi něco takového učitelka mezi dveřma řekla, s dítětem neodešla, prostě bych ho tam vypustila mezi děti a učitelce sdělila, že dokud nebudu mít platné písemné vyloučení, tak dítko prostě chodit bude a tečka.
@j.a.n.i1 píše:
Já bych hlavně, kdyby mi něco takového učitelka mezi dveřma řekla, s dítětem neodešla, prostě bych ho tam vypustila mezi děti a učitelce sdělila, že dokud nebudu mít platné písemné vyloučení, tak dítko prostě chodit bude a tečka.
Tak nějak! Jinak jsem teda zvědavá a pokračování…
@j.a.n.i1 píše:
Písemné vyloučení a po odvolání… Jinak souhlasím.
Jsem take zvedava jak se to vyresilo a jeste me napadlo, prece maji na rodice nejaky kontakt, v pripade neplaceni nebo jinych problemu snad neni tak tezke rodicum zavolat a resit to s nimi a ne cekat, az se po x mesicich po nemoci ukazou a tam jim oznamit vylouceni ze skolky. Taky mi to zavani nejakou levotou. Nedala bych se, pripadne vzit manzela a pohrozit stiznosti. A vse si nechat dat pisemne!
Ahoj holky, tak jsem tam dneska zasla, dostala jsem se na pc az ted, varila jsem.Pani ucitelka vcera volala reditelce, reditelka mi to rikala a rekla ze nas vyskrtla kvuly tomu jak dlouho byla nemocna a ze musi davat prednost pracujicim maminkam tak to tak udelala, ale jak ji vcera ta ucitelka zavolala, tak o tom pry vecer premyslela a prisla na jedno reseni, ze si malou tento mesic necham doma, a od unora bude chodit jeden tyden, pak se domluvi s jinou maminkou a nejaky chlapecek, ten tyden bude doma, kdyz mala bude ve skolce a tak se to bude stridat, takze jeden tyden ve skolce, jeden doma.Ze ted po vyskrtnuti ma plnou kapacitu skolky, tak se to udela takle, mam tam prijit jeste na konci mesice aby sme se domluvili.Ja byla total nastvana ale pak jsem na tohle pristoupila. zakladatelka
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem tam dneska zasla, dostala jsem se na pc az ted, varila jsem.Pani ucitelka vcera volala reditelce, reditelka mi to rikala a rekla ze nas vyskrtla kvuly tomu jak dlouho byla nemocna a ze musi davat prednost pracujicim maminkam tak to tak udelala, ale jak ji vcera ta ucitelka zavolala, tak o tom pry vecer premyslela a prisla na jedno reseni, ze si malou tento mesic necham doma, a od unora bude chodit jeden tyden, pak se domluvi s jinou maminkou a nejaky chlapecek, ten tyden bude doma, kdyz mala bude ve skolce a tak se to bude stridat, takze jeden tyden ve skolce, jeden doma.Ze ted po vyskrtnuti ma plnou kapacitu skolky, tak se to udela takle, mam tam prijit jeste na konci mesice aby sme se domluvili.Ja byla total nastvana ale pak jsem na tohle pristoupila. zakladatelka
Prave ze prednost pracujim maminkam prednost davat nesmi-je to diskriminace.
Mas to pisemne nemas bez za zrizovatelem a klidne at jde zrizovatel stebou. I kdyby pisemne tak jestlize nemate uz zkusebni dobu a radne platis tak jak psali holky vyradit Vas nemuzou.
Příspěvek upraven 08.01.13 v 13:35
Já bych na to nepřistupovala ani omylem. Ale to je každého věc, když si chce někdo nechat… na hlavu…