Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, v únoru mi našli, že si tvořím protilátky proti spermiím hodnota: 76,1 po třech měsících léčby je jen mírné zlepšení a to 67,9..nevím, jestli mám zas čekat další 3 měsíce a nebo zkusit IVF. Nemáte některá podobnou zkušenost? Předem díky za reakce.
@handa30 ahoj, já zatím zkušenost nemám, na výsledky imuna teprve čekám. Co ti k tomu řekla dr imunologie? Já osobně bych čekala než by to bylo ok ![]()
Já s ní ještě nemluvila, poslala mi jen mail s výsledky
V CARU mě do IVF cpou říkají, že imunologická léčba je zdlouhavá a leckdy zbytečná. Já jsem z toho úplně zmatená.
Musíš to brát tak, že CAR z tebe má prachy. Doktor na imunologii ne. Takže já bych si počkala až bude imuno v pořádku nebo relativně tak, že ti imunolog schválí ivf ![]()
Ahojky, já mam výsledky z imunologie před sebou a nemůžu vyčíst tu hodnotu, jak je to tam poznamenané? v závěru mam pouze: primární sterilita, prokazujeme pozitivitu protilátek proti sperimiím - na to beru prednison, s tím, že k nim na kontrolu už nemusím a v CARU mi řekla, že se mam sama rozhodnout zda půjdeme rovnou do IVF nebo počkáme ještě na výsledky z genetiky, bylo mi řečeno, že ty výsledky z imunologie je spíše usvědčí v tom, co už vědí, tak ani já sama nevím, ale myslím, že ti oni musí poradit (je teda pravda, že zatím jsem se nesetkala s nikým kdo byl na imunologii a měl výsledky OK)
To ti věřím. Já mám za sebou 2 ivf a momentálně nedočkavá nejsem. Už mi vyhovuje pauza. Zkus to probrat s tou doktorkou z imunologie, s manželem ale rozhodnutí bude stejně jen na tobě. Uvidíš i co ti napíšou holky tady
@domca1221 já ano, teda myslím to, že znám 2 holčiny tady z mimina co mají imunologii v pořádku.
Sisi137 tak to je jedině dobře, ale když jsem si já zjišťovala co vše to obnáší, tak všichni psaly že mi nasadí prednison a to se taky stalo, ale možná je to dobře, kdo ví, ale jen by mě zajímala ta moje hodnota jak píše Handa nevíte jak je to tam odborně napsané? těch hodnot je tam tolik, že se v tom nevyznám ![]()
@domca1221 prednison a sex s kondomem
ale co už-když to pomože ![]()
S těma hodnotama ti neporadím, já zatím výsledky nemám, budou 11/6. Tak třeba pak, pokud to do té doby nezjistíš ![]()
Sisi137 přesně tak, ale horší je to s tím, že já mam ovu pořád jinak a nikdy si s ní nejsem jistá, tak se bojím, že jí prošvihnu ![]()
@handa30 píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, v únoru mi našli, že si tvořím protilátky proti spermiím hodnota: 76,1 po třech měsících léčby je jen mírné zlepšení a to 67,9..nevím, jestli mám zas čekat další 3 měsíce a nebo zkusit IVF. Nemáte některá podobnou zkušenost? Předem díky za reakce.
zavolej na imuno doktorce
nám vždy řekla ,že můžem zavolat a taky jsem jednou volala a vše mi vysvětlila,doporučila ti léčbu?
@domca1221 píše:
Sisi137 tak to je jedině dobře, ale když jsem si já zjišťovala co vše to obnáší, tak všichni psaly že mi nasadí prednison a to se taky stalo, ale možná je to dobře, kdo ví, ale jen by mě zajímala ta moje hodnota jak píše Handa nevíte jak je to tam odborně napsané? těch hodnot je tam tolik, že se v tom nevyznám
Domčo, mám tam Autoimunita reproduk: Anti-spermie: 76,1 U/ml a pak teda z 16/5/2012 67,9 U/ml. Já mám diagnostikovanou sekundární sterilitu - imunologický faktor.
tak já jsem z toho vedle, já tam mám Autoimunita a vše u toho negativní, zvýrazněné mám pouze: Spermie IF pozitivní ![]()