Jsou toto špatné výsledky spermiogramu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27281
10.8.12 13:42
@adulka06 píše:
Moc děkuji, včera jsem podstoupila kyretáž dělohy v 9TT a ted hledám příčinu proč se to stalo, je mi jasný, že už to nezjistím, ale mám tu půl roku staré výsledky ze spermiogramu tak to zkoumám, ale i tak děkuji za radu :kytka:

To, že jsi přišla v 9tt o mimi rozhodně není vina spermatu.
Chyba spermatu by byla kdyby vůbec nedošlo k početí. A to jen pokud by chyba nebyla nebyla na straně ženy.
Spermiema to nebude 100% - k oplodnění došlo, předurčily jakého bude miminko pohlaví, úkol splnily. Ostatní je na oplodněném vajíčku, děloze, výstelce a bůhví čím vším… na spermiích ale už nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
10.8.12 13:44

@adulka06 pol roka stary spermiogram je fakt stary, spermie sa menia cca kazde tri mesiace.
potratu mi je luto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.8.12 13:50
@soldi píše:
@adulka06 20 mil na mililiter je fajn, je to spodna hranica normy. 50% pohyb B nie je nic uzasne, ale na prirodzene oplodnenie by to malo stacit, 50% nemotilnych znamena, ze sa nehybu, resp. nie spravnym sposobom. perccoll som este nepocula a aberantne bunky neviem. morfologiu tam nemas? ta je najdolezitejsia

mofologium tam není, výsledky jsou půl roku staré, v pondělí budu manžela objednávat znovu tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
10.8.12 15:10
@adulka06 píše:
mofologium tam není, výsledky jsou půl roku staré, v pondělí budu manžela objednávat znovu tak uvidíme

Proč znovu spermiogram když se vám podařilo dítko počít? Já prodělala dva potraty za sebou, manžel je plodnej jak bejk :mrgreen: To spermiema není kočko, prostě se nejspíš špatně utvořil zárodek a miminko by bylo postižené a tak. prostě si občas příroda pomůže. Nezoufej, neběhej po vyšetřeních, buď v klidu a uvidíš, že se to povede. My máme dneska už skoro ročního kluka. Ale vím, co se ti honí hlavou, ale vysvětlení stejně nenajdeš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.8.12 18:23

Vážně??? tak to jsi mě moc potěšila, já už dávala vinu spermiim, moc děkuji za podporu asi máš pravdu, nic neřešit, dát se do klidu a ono to snad za čas vyjde, děkuji moc, ještě, že vás tu mám :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
12.9.12 13:53

@adulka06 chudák manžel pokud jsi mu to taky pověděla že si myslíš že je to spermatem… žena si přebírá to co do ní můž vpustí :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2
31.10.12 15:57

Spermiogram

Ahoj holky, dnes jsme dostali výsledky spermiogramu a vůbec se v tom nemůžu vyznat. Můžete mi prosím některá vysvětlit co z něj vyplývá ( předpokládám že nic pozitivního)
Koncentrace:34 mil. /ml
Pohyb: progresivní 45%, neprogresivní 5%, imobilní 50%
Morfologie: normální 13%, patologie hlavičky 49%, patologie střední části a krčku 36%, patologie bičíku 2%
V rámečku:pH 7.2, progresivní pohyb 32%, celkový pohyb 40%,
Morfologie: 4% normálních forem spermií

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
31.10.12 17:19

@Evaatři Nevim, jestli je tady nekdo odbornik na tohle. Zkusila bych napsat tento dotaz na gynekologickou poradnu Mudr. Sulce. Takhle to vygoogluj. Kdykoliv jsem tam psala, vzdy na dotaz odpovedel nebo doporucil nekoho jineho. Tak zkus. Ale co se tyce imobility, tak od 50% nahoru uz je to nedobre. Ale co ja vim. Nejsem odbornik. To vam k tem vysledkum nikdo nic nerekl?? Divne! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.10.12 19:28

Dík za odpověd, už jsem se tím prokousala. Nám výsledky posílali, a gynekolog to zatím bere dost vlažně, protože se mu nezdá 7 měsíců snažení dlouhá doba aby se něco řešilo. Jen mi řekl, že viděl i horší spermiogramy a těhotenství z toho bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vivimt
23.12.12 11:27

zlá morfoógia spermii

Ahojte dievčence chcem sa opýtať či máte niektorá skúsenosti s výsledkom spermiogramu záver: Normospermia podľa WHO 2010, patológia do 96%
V samotnom spermiograme bola skúmaná len mobilita spermií a tá vyšla celkový pohyb - 51%, rýchloprogresívne - 12% pomaly progresívne - 28%, neprogresívne 11% a záver tak ako som uviedla…vyľakalo ma hlavne to patológia do 96% čo to znamená tak sú tei spermie normálne alebo patologické…mám strach čo to značí???myslíte že to pôjde aj prirozdene? možno ešte tie injekcie inseminácie by som dokázala podstúpiť ale z umelého oplodnenia mám strach. Ďakujem za reakcie

• Citovat
  • Upravit
vivimt
23.12.12 11:33

@Evaatři ahoj no ja som si dala vysvetliť položku po položke a vysvetlili mi, že celkovo pohyblivých je norma nad 40% nejaká norma ktorá sa znižila pred tým bola nad 50% no a čo sa týka tých ostatných vecí progresívne sa delia na rýchlo progresívne a pomaly progresívne spermie to sú tie ktoré sú živé pohyblivé a idú smerom v pred…sú dobré, neprogresívne sú tiež dobré ale stále sa krútia dookola nejdu ku vajíčku…imobilné sú mrtvolky…my máme podľa všetkého väčší problém práve s tvarom spermií…tak som zvedavá koľko z nich má dobrý tvar do výsledkov nám to nenapísali ale ževraj už pod mikroskopom videl, že to nebude dobré…fňuk…

• Citovat
  • Upravit
8647
13.4.13 12:42

Chtěla bych se zeptat, když je na výsledcích spermiogramu. Morfologie 17% norm., co to znamená??
Celkovoou diagnozu máme v normě, ale jen týhle hodnot nerozumím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.4.13 14:06

@befana to je v normě ;) znamená to počet spermií normálního tvaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
13.4.13 14:12

@annagabriela ahojky chci se zeptat jaké vitamíny tvuj manzel bral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
13.4.13 23:23

@klarka91 selen, zinek, vit. E, MACA ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie