Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím o zkouknutí výsledků mého přítele…
Vzhled: normální
Viskozita : normální
Zkapalnění:normální
Objem: 2ml
Ph: 8,1
Koncentrace sper.1 : 142.0… 10E6/ml
Koncentrace sper.2 : 284.0… 10E6/ml
Přestup 100 sper. : 162 sec
Propulzivita :6.6… um/sec
IP 562
Vitalita: nad 75 %
Leukocity :3,5…10E6/ ml
MORFOLOGIE
hlavicka normal.: 81
hlavicka mala: 2
hlavicka kulata: 3
hlavicka kapkovita: 2
hlavicka spendlikovita: 6
hlavicka amorfni: 1
hlavicka zdvojena: 1
stred normalni: 86
stred cytoplasm.: 4
bicik normalni: 93
bičik abnormalni: 3
bicik zdvojeny: 2
bicik stoceny: 2
nezdá se mi ta propulzivia - to je pohylivost? ![]()
Děvčátka, zdravím. Včera jsme dostali výsledky ze spermiogramu se závěrem Theratozoospermie, tedy spermie s tvarovým defektem. Defekt hlavičky je 100%, defekt krčku 67% a defekt bičíku 26%. Byli jsme v soukromém sanatoriu, kde nás hned tlačí do IVF. Holky, nemáte s tímto některá zkušenost? Jestli se dá defekt napravit vitamíny nebo něčím podobným? Děkuju!!!
Na to ti nikdo neodpoví
Manžel má diagnozu oligoastenotheratozoospermie
- má jich málo (asi 20× méně, než by měli mít), asi 80% nepohliblivých, 98% deformovaných. Nebylo co řešit, podstoupili jsme IVF a hned napoprvé to vyšlo.
Manžel vitamíny zobal, ale k ničemu to nevedlo.
@PetraPSPT píše:
Děvčátka, zdravím. Včera jsme dostali výsledky ze spermiogramu se závěrem Theratozoospermie, tedy spermie s tvarovým defektem. Defekt hlavičky je 100%, defekt krčku 67% a defekt bičíku 26%. Byli jsme v soukromém sanatoriu, kde nás hned tlačí do IVF. Holky, nemáte s tímto některá zkušenost? Jestli se dá defekt napravit vitamíny nebo něčím podobným? Děkuju!!!
Ahoj.
S takovým defektem spermií bych teda neriskovala a šla do IVF. Už jenom kvůli tomu, že když otěhotníte normálně a zrovna vajíčko oplodní špatná neboli geneticky změnená spermie tak můžete mít postižené dítě. U IVF je výhoda to že oni vidí pod mikroskopem spermie a vyberou zdravou, neboli pohledově v pořádku a tú vpraví do vajíčka(budete si muset podle mně zaplatit ICSI…).No každopádně je to nejistější
![]()
@Anonymní píše:
Na to ti nikdo neodpovíManžel má diagnozu oligoastenotheratozoospermie
- má jich málo (asi 20× méně, než by měli mít), asi 80% nepohliblivých, 98% deformovaných. Nebylo co řešit, podstoupili jsme IVF a hned napoprvé to vyšlo.Manžel vitamíny zobal, ale k ničemu to nevedlo.
Vitamíny jsou jenom na úpravu počtu a pohyblivosti. Můj manžel měl na začáatku pouze 19% pohyblivých a teď po tom co jí vitamíny asi rok a půl tak se nám to vyšplhalo na 56% což je extra!!!U někoho je to trocha jenom, u někoho nic…
No, manžela teď čeká druhý spermio a budou mu dělat DNA těch deformovaných spermií. Teprve se uvidí, jestli jsou špatné i uvnitř nebo jen obaly… Tak myslím, že je lepší počkat na tyto výsledky a pak se rozhodnout, ne?
![]()
@PetraPSPT píše:
No, manžela teď čeká druhý spermio a budou mu dělat DNA těch deformovaných spermií. Teprve se uvidí, jestli jsou špatné i uvnitř nebo jen obaly… Tak myslím, že je lepší počkat na tyto výsledky a pak se rozhodnout, ne?
no tak to každopádně…
Ahoj, prosím o radu. Dnes byl manžel na spermiogramu a volal mi že je celkem normál, ale má jen 10 mil / ml koncentraci. Je to hodně špatný?
Děkuji
Dobrý den, ráda bych oživila diskusi. Dnes přinesl manžel výsledky spermiogramu, ale moc mu k tomu neřekli.. pouze že to není moc dobre a aby si zašel na urologii.
Snažíme se už rok a půl o druhe miminko (už máme spolu syna 4,5roku) a než se manžel k Dr dostane (je z toho dost špatný ) rád by věděl víc, něco jsem si vygooglila ale stejně.. je to hodně zle?
Objem…3,0
Celkový počet..1,4
Motilni…0,4
Nemotilni…1
Motilita %…C 28%
Patologie %…98%
Liquifikace… +
Vzhled…nečisté
pH…7,6
Nález…OAT
Doporučení pro ART…ICSI
Omlouvám se za anonym, ale mám tu dost známých a nerada bych aby vedeli-manzel by se necítil dobře.
Celkovy pocet 1,4 - to je milionu, v celem objemu? V kombinaci s tou pohyblivosti a morfologii to bohuzel hodne spatne je. Na prirozene otehotneni to urcite neni.