Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neboj, pokud si příroda nepomůže sama, pomůžou vám lékaři. A ono to uteče, ani nevíš jak…
Bubu25 píše:
No ono hlavne spermiogram se meni kazdej den i hodinu takze, ze je lepsi ho opakovat pokud jsou nejaky horsi ci spatny vysledky takze bych nevesela hlavu a dala si repete trebas pro klid dusehodnekrat jsme byli kvuli vysetrenich v carech, tak na imunu ci genetice nebo IUI a pokazde byl jiny vysledek ale v dobrym slova smyslu - nekdy byl ukazkovy primo až na darce, nekdy horsi pohyblivost, nekdy toho bylo zas malo pak zase horsi mofrologie atd.
děkuju za povzbuzení, no manža je nastydlej ![]()
@Kathuschka asthenozoospermie mame taky,bohuzel sse nedari,ale nejspis bude lepsi navstivit cntrum,kde by nam snad mohly pomoct,jen to jeste nejakou dobu potrva
Je tu prosím někdo kdo by mi vysvětlil jestli je spermiogram manžela v pořádku? Já tomu vůbec nerozumím ![]()
@adulka06 píše:
Je tu prosím někdo kdo by mi vysvětlil jestli je spermiogram manžela v pořádku? Já tomu vůbec nerozumím
A jak to máme zjistit my? ![]()
Píše se tu:počet 20mil/ml, motilních 50%B,50%nemotilních. PERCCOLL 2,5mil/mil a 2%aberantních buněk
@adulka06 píše:
Píše se tu:počet 20mil/ml, motilních 50%B,50%nemotilních. PERCCOLL 2,5mil/mil a 2%aberantních buněk
Tak řekla bych že jich má 20 miliónu, ale zbytek neví,.. tam ti neřekli jak na tom jste??
měli by ti to vysvětlit v Caru
Moc jsme ti neporadila co? Třeba se tu ukáže ještě někdo a. e třeba si zkus napsat o radu poradkyni tady na emimi… https://www.emimino.cz/poradny/
Moc děkuji, včera jsem podstoupila kyretáž dělohy v 9TT a ted hledám příčinu proč se to stalo, je mi jasný, že už to nezjistím, ale mám tu půl roku staré výsledky ze spermiogramu tak to zkoumám, ale i tak děkuji za radu ![]()
@adulka06 píše:
Moc děkuji, včera jsem podstoupila kyretáž dělohy v 9TT a ted hledám příčinu proč se to stalo, je mi jasný, že už to nezjistím, ale mám tu půl roku staré výsledky ze spermiogramu tak to zkoumám, ale i tak děkuji za radu
To mě mrzí, doufám že se brzo opět zadaří ![]()
Půl roku staré výsledky ale neřeš.. spermie se mění každý den, takže třeba už jsou na tom úplně jinak ![]()
@adulka06 20 mil na mililiter je fajn, je to spodna hranica normy. 50% pohyb B nie je nic uzasne, ale na prirodzene oplodnenie by to malo stacit, 50% nemotilnych znamena, ze sa nehybu, resp. nie spravnym sposobom. perccoll som este nepocula a aberantne bunky neviem. morfologiu tam nemas? ta je najdolezitejsia
@adulka06 píše:
Moc děkuji, včera jsem podstoupila kyretáž dělohy v 9TT a ted hledám příčinu proč se to stalo, je mi jasný, že už to nezjistím, ale mám tu půl roku staré výsledky ze spermiogramu tak to zkoumám, ale i tak děkuji za radu
To, že jsi přišla v 9tt o mimi rozhodně není vina spermatu.
Chyba spermatu by byla kdyby vůbec nedošlo k početí. A to jen pokud by chyba nebyla nebyla na straně ženy.
Spermiema to nebude 100% - k oplodnění došlo, předurčily jakého bude miminko pohlaví, úkol splnily. Ostatní je na oplodněném vajíčku, děloze, výstelce a bůhví čím vším… na spermiích ale už nic ![]()
@adulka06 pol roka stary spermiogram je fakt stary, spermie sa menia cca kazde tri mesiace.
potratu mi je luto ![]()