Jsou toto špatné výsledky spermiogramu?

LuciTau
24.11.11 12:52

výsledky spermiogramu..

Ahojky holky, dneska jsme byli s partnerem na spermiogramu a vyšli nám takovéto výsledky- 42 mil.spermií na ml, pohyblivé 40 %, morfologie 78% (to jsem četla že je v normě do 30 %) toto je špatné? :roll: děkuji za odpovědi.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12225
24.11.11 13:14

Mozes prosim odfotit papier s vysledkami? Ked to takto pises, tazko odhadneme, co tym myslis. Ak ma morfologicky spravnych 78%, tak je to ok, aj pocet, malo znizena rychlost, vo vseobecnosti to vyzera ok, ak to ale spravne citam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
24.11.11 13:26

Asthenozoospermie - snížený počet pohyblivých spermií či zhoršená pohyblivost spermií

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792

zlati tak jsem ho nasla ja mam tady 60milionu spermii,a jsme ve skupine A+B-50% a pak mame 50% ve skupine C.vitalita 58. a leukocity 0.zaver normozospermie :nevim: takze teda nevim na co se ptas :nevim: ja tam nic takoveho nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778

Závěrem spermiogramu může být:

Normozoospermie - veškeré hodnocené parametry ejakulátu jsou normální
Oligozoospermie - snížený počet spermií
Asthenozoospermie - snížený počet pohyblivých spermií či zhoršená pohyblivost spermií
Theratozoospermie - snížený počet spermií, které mají normální tvar
Nekrozoospermie - spermie v ejakulátu jsou mrtvé
Azoospermie - v ejakulátu nejsou žádné spermie.

Možná ti to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
24.11.11 13:31

máte snížený počet pohyblivých spermií a zhoršenou pohyblivost … zkus nakoupit vitamínky
my jsme to taky takto měli, manža bral vitamínky a ted máme normospermie ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.11 13:33

tak můj muž má: 114mil spermií na ml, norma je 20-400mil/ml
pohyblivost 40% norma je větší než 50
morfologicky vadných 53% norma je pod 70%

opsala jsem ti výsledky toho co jsi chtěla vědět a ta norma je u toho uvedená…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.11 14:03

Vysledok nie je az tak spatny, jedinne co mate pod normou je pohyblivost. Ak je to prvy spermiogram, tak si myslim, ze by vas mali poslat este raz na kontrolny po urcitej dobe. btw. co ja by som dala za takyto spermiogram u manzela

• Citovat
  • Upravit
3076
24.11.11 14:08

Jsem nasla toto, snad to pomuze v orientaci vysledku.
Hodnocení spermiogramů dle Laboratory manual WHO

Normozoospermie:

Normální ejakulát dle normy WHO
Objem 2 ml a více
Koncentrace spermií 20 mil/ml a více
Morfologie 15% spermií a více s normální morfologií
Pohyb 50% spermií a více s progresivním pohybem vpřed
Příměs buněk < 3
pH > 7

Oligozoospermie - koncentrace spermií menší než 20 mil//ml
Asthenozoospermie – méně než 50% spermií s progresivním pohybem vpřed
Teratozoospermie – méně než 30% spermií s normální morfologií
Oligoasthenoteratozoospermie – kombinace tří předchozích vad
Aspermie – nepřítomnost spermií v ejakulátu

Mm jde v pondeli, tak uvidime.¨
Preju vsem hodne stesti pri tehotneni!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
24.11.11 17:05

ahojky holky, děkuju za odpovědi,ráda, bych to vyfotila, ale manža si vzal foták, a každá máme v papíře něco jiného :nevim: je tam morfologie: 78%def. (asi jako deficitních) :think: ? jinak pohyblivost, vejdeme se do normy, vím, a s počtem je na tom dobře :potlesk: jen ta morfologie mě trápí, že nevím a on moc nic nevysvetlil a k Mudrovi jdu až 12DC a ještě nejsem ani 1DC :zed: na kontrolu SPG jdeme v lednu :roll:

• Citovat
  • Upravit
12225
24.11.11 19:09

aha, takze morfologicy vadnych je 78%? Tak to nie je dobre. Rychlost sa da lahko spravit, velmi dobre su na to L-karnitiny. Ale na s morfologiou je to zlozitejsie. Rozhodne by som minimalne muzovi dala Selezin ACE a kazdy den misu ovocia alebo zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
24.11.11 19:27

To je paráda, spermiogram je OK, my máme 2 mil. spermií v ml, zdravých a pohyblivých jen 20%, tzn. Oligoasthenoteratozoospermie, i s tímto nám někteří optimisti dávali naději na přirozené otěhotnění (např. má gyndařka, doktorka na spermiu,…)No dali jsme tomu rok a hádej…nepovedlo se. V CARu už takový optimismus neměli, ale díky nim, moderní medicíně a nemalé injekční vichřici čekáme miminko. Na druhou stranu, ušetřím za antikoncepci :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
24.11.11 19:34
Lajka09 píše:
To je paráda, spermiogram je OK, my máme 2 mil. spermií v ml, zdravých a pohyblivých jen 20%, tzn. Oligoasthenoteratozoospermie, i s tímto nám někteří optimisti dávali naději na přirozené otěhotnění (např. má gyndařka, doktorka na spermiu,…)No dali jsme tomu rok a hádej…nepovedlo se. V CARu už takový optimismus neměli, ale díky nim, moderní medicíně a nemalé injekční vichřici čekáme miminko. Na druhou stranu, ušetřím za antikoncepci :P

No ale ta morfologie není dobrá, pokud to je 78% spatných :-( tobě gratuluju k miminku, snad se taky dočkám :zed:

• Citovat
  • Upravit
5154
24.11.11 19:59

Ale z toho počtu to taková hrůza není, jste někde na 10 mil kvalitních spermií, což teda žádný nadsamec není, ale není nutné končit na IVF. Jinak první spermiogram nemusí být tak validní, stojí za to ho za 3 měsíce zopakovat. A brát vitamíny, selen, zinek, vit.E. My dali prachy i do homeopatik, hříšné prachy. Kvalitu-morfologii nám zvedli o 10%, žádný zázrak, ale lepší než nic. Ale v našem případě to bylo o ničem…Zkuste tomu taky dát nějaký čas, my dali rok a pokud to nevyjde,pak si vybrat dobrý CAR. S váma budou mít brnkačku :palec: Já dokonce četla na e miminu deníček maminy, kteří měli 2 spermie(a to byli vděčni, protože většinou tam nebylo nic)! a podařilo se oplodnit vajíčko a čekají mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciTau
24.11.11 20:11

děkuju za podporu, ale pro mě už to snažení trvá strašně dlouho a já jsem z toho úplně vycucaná, ale jsme ráda,že nám to takto dopadlo, jen já mám problém :-( Mudr.říkal, že nám dá čas do unora a pak pošle do CAru tak jsem zvědavá, na kontrolu spermíků jde v lednu :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex