Vysoká škola a osobní život?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tomie Ano, i vloni jsem chodila do práce a měla zkouškové a zvládala to líp než teď. Můj prvotní dotaz zněl, zda někdo má „krizi“ aktuálně jako já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anibuod píše:
Chci se zeptat, řeší někdo obdobnou starost? že kamarádi vyčítají, že nemáte čas? A že se do něčeho dokopáváte? přitom v loni jste nemuseli? potřebuju poradit, co stím?
Řešíš naprosté kraviny.
Tvou prioritou by mělo být studium. Ne kamarádi a jejich bezvýznamné výčitky! Studuj, nebo se rychle rozhodni přerušit studium, než přijde konec zkouškového období zimního semestru.
- Citovat
- Upravit
@Anibuod píše:
Ahoj,Nechtěla jsem zakládat nové téma, ale to co řeším a potřebuju se z toho trochu „vyblít“ tu není. Je mi 30 let, jsem ve druhém ročníku na vysoké škole. Aktuálně je zkouškové. No spíš asi začnu od začátku…V roce 2021 tu byl covid, já doma v garsonce na HO, kamarádky už doma s dětma a já vnímala, že potřebuju změnu. Trápilo mě, že po střední jsem šla hned kvůli rodičům do práce, a nezažila nikdy pocit studovat vysokou. Tak jsem si podala přihlášku do Plzně, kde mě vzali bez přijímaček. Měnila jsem v tý době i práci a stala se regionální manažerkou v jedné firmě. Takže jsem hodně jezdila napříč republikou a do toho ještě víkendová dojíždění do Plzně. Poznala jsem ve škole super lidi, věkové tam jsme od 22-50 let. Spolužáci mě nakopávají a drží tam zůstat a splnit si sen a mít Bc. No a přišel podzim 2022, já chvíli zadaná ve fázi stěhování k přítelovi do baráčku na vesnici za Prahu. Dala jsem výpověď ke konci roku, s tím, že po státnicích chceme začít na miminku, a že zůstanu v lednu doma kvůli zkouškovému a ať si i odpočinu před nástupem od února do nové práce, která bude klidnější. Aktuálně si z loňska jeden předmět táhnu, mám poslední dva pokusy ho udělat, jinak letím ze školy. Do toho mě včera dorazila kamarádka, která je na mateřský co mi zavolala a do telefonu řekla, že jsem celej leden doma a že na ně pěkně kašlu a nejedu se za nima do Rakovníka podívat. A já jen, učím se, tak snad příští týden, když budu mít hotovo. Dneska mi přišel e-mail že jsem neudělala jednu zkoušku, v pondělí mám druhý pokus předmětu, který si táhnu z loňska, a dnes to na mě padlo. Omlouvám se, že jsem potřebovala se z toho „vyblít“, ale já fakt ted sedím zavřená v baráku nevídám nikoho, pomalu ani rodiče a snažím se učit, a jsem uplně bez chuti a dokopávám se k tomu, to jsem vloni nemusela. A do toho mě zamrzela ta kámoška, s tím, že na ně kašlu…a už jsem to slyšela asi od dvou lidí, a mrzí mě, že v době kdy jsem byla single, tak jsem svojí dovolenou trávila, tak že jsem ty kamarády objížděla a trávila s nima čas, a teď prostě nechápou, že mám školu…Chci se zeptat, řeší někdo obdobnou starost? že kamarádi vyčítají, že nemáte čas? A že se do něčeho dokopáváte? přitom v loni jste nemuseli? potřebuju poradit, co stím?
Můžu se prosím zeptat, co v Plzni studujete?
- Citovat
- Upravit
@Anibuod
Ve kterém jsi ročníku? Já bych letos měla končit Mgr., tak se těším, až tyhle období ukončí. Studovat kvůli získání titulu, kvůli rodině partnera, mi teda přijde hustý. Ale přeji a závidím, že mám podporu partnera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Můžu se prosím zeptat, co v Plzni studujete?
EKONOMIKU A MANAGMENT
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gitulee ve druhém. No prvotní cíl byl prostě si to zkusit, potom splnění snu, no a pak jsem potkala přítele a dostalo se mi do hlavy to že musím :/ i když on mi říká, že nemusím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anibuod píše:
@gitulee já mám kolem sebe víc kamarádů bez Vš než s ní. Hodně jich se to naučilo právě vloni, že prostě je škola pro mě priorita, ale u této kámošky bohužel asi stále narážím…
Tak to asi nebude až taková kámoška. Nech jí, buď se to taky naučí jako ostatní kámošky nebo to není kámoška…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Ale ty nejsi jenom DOMA. Ty mas zkouskove.
No, zas rekneme di to upřímně, je doma, deti zadne, tedy domacich praci minimum a ucit se od nevidim do nevidim neni zrovna ideální, takze objektivně neni duvod na 1-2 puldny tydne nekam nevypadnout.
Příspěvek upraven 20.01.23 v 14:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anibuod Nečetla jsem vše…
Ale jedno ti povím. Zbytečně všem vše moc vysvětluješ.
Tři roky na Bc. s prací a dvěma dětma jsem měla školu jako prioritu.
Za tři roky padlo pár výčitek, ale pak bylo, je promiň, ty vlastně studuješ.
No a loni v červnu státnice a pomalu obnovuji vztahy až teď. Prostě jsem na nikoho neměla energii. Bylo to náročné.
Není nikdo, kdo by to nepochopil. Jestli jsem někoho ztratila tak ani nevím, tím pádem za to nestal.
Někdy to není o nastavení priorit, že se dá zvládnout vše. Ne, nedá a ten kdo to nechápe má smůlu.
Se ti divím, že donekonečna jsi tak trpělivá a vysvětluješ něco, co je úplně tvá věc. I ta práce, tvá věc, co se obhajuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 každý týden mám jednu nebo dvě zkoušky :/ dotahovala jsem i seminárky kvůli započtům. Klasický zkouškový je do cca 14.02, ale já 01.02. mám nástup do práce, takže si narozdíl od spolužáků vypisuju hned první lednový termíny, abych měla do konce ledna hotovo, a to už jsem na dvou zkouškách byla i na druhých pokusech
Spolužáci ty si to rozdělili do více týdnů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek máš pravdu, asi jsem tohle potřebovala číst. Obhajuju se tu před cízimi lidmi, které ani neznám oni neznají mě a můj život, ale to už je úděl této stránky. Je to tak kdo chce pochopí mojí aktuální prioritu, kdo ne musí prostě počkat nebo naložit s tím po svým. Děkuji ti moc. Normálně bych sem ani nepsala, ani nereagovala cizím lidem, ale dnes to na mě padlo a jsem v nějaký „depce“, tak jsem to sem vypsala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anibuod píše:
EKONOMIKU A MANAGMENT
Na kombinovaném? A je to náročné?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Na kombinovaném? A je to náročné?
Ano na kombinovaném, něco je na pohodu a něco je hodně náročné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud chceš tu školu dodělat, musíš tomu asi něco věnovat, možná i víc než ostatní, to musíš posoudit ty sama jak na tom jsi. Co je to odříkání, vím moc dobře, studovala jsem medicinu a s dětma pak i dělala dvě atestace. Lehké to nebylo. Na medicině ve zkouškovém jsme se prostě učili od rána do večera. Záviděla jsem větší volno studentům FF, peďáku a pod. Jejich VŠ byla nekončící zábava na koleji. Ale medicinu jsem chtěla hodně dělat, tak jsem prostě tolik zábavy neměla. K tomu jsem chodila na brigádu, takže to byl „záhul“. Na každého někdy spadne úzkost, ale ty sama si musíš udělat priority. Na kamarádku se nezlob, asi není schopna to pochopit, protože má jiný život a má asi pocit, že když nemáš děti, času máš dost…Já taky třeba moc nechápu, že si někdo na MD stěžuje, že nemá žádný část (pokud se tedy nestará o nějaké nemocné či specifické dítě). Pro mě mnohem horší byl návrat do práce s dvěma malýma dětma- škola, školka, domácnost, práce na plný úvazek…
- Citovat
- Upravit