Vysoká teplota u osmileté třetí den

Anonymní
17.12.23 22:01

Vysoká teplota u osmileté třetí den

Už od pátku má dcery teploty. Už jak jsem ji vyzvedla ze školy to hned měla 38. Dávám léky spíše až jak má těch 38,5 a více… zatím to stačilo nurofen 200mg tabletka co 8 hodin. Ač teplota vyletěla už po 6-7hodinách ale vždy max. do 38,5… aktuálně má teplotu 38,6 před půl hodinou 38,1… a nurofen můžu dle času dát až ve 23hodin… dát ted paralen? Obklady? Nebo počkat do 23h na nurofen?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
17.12.23 22:06

Pockala bych, je to uz jen hodina a 38,1 není tak hrozne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
17.12.23 22:07

A jak to zvlada? Ja to obvykle praktikuju tak, ze pres den sprchuju ke schlazeni a na noc si nechavam ty leky, tak aby se mi tato situace nemohla stat. Obecne srazim teplotu az k 39 stupnum, protoze prave to teplo ty bacily nici. V noci potrebuji, aby se vyspaly a odpocnuly si, tak to volim ty leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
17.12.23 22:07
@Tichošlápek píše:
Pockala bych, je to uz jen hodina a 38,1 není tak hrozne

38,1 měla o půl desáte… v deset už měla 38,6…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.12.23 22:08
@KKK85 píše:
38,1 měla o půl desáte… v deset už měla 38,6…

A ji, jsem natvrdlá :mrgreen: tak to bych dala paralen, když to leze nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12374
17.12.23 22:20

Dcera (3,5 roku) teď mela taky nějakou virozu a teploty 38 - 39 se ji držely opravdu víc jak týden 🤦‍♀️ mela do toho i rymu. Crp nějak vysoké nebylo, takže bez atb. Ale teda bylo to hrozný.. Drželo se ji to dlouho. Držím pěsti, aby se dcerce brzy ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
17.12.23 22:24
@e008 píše:
A jak to zvlada? Ja to obvykle praktikuju tak, ze pres den sprchuju ke schlazeni a na noc si nechavam ty leky, tak aby se mi tato situace nemohla stat. Obecne srazim teplotu az k 39 stupnum, protoze prave to teplo ty bacily nici. V noci potrebuji, aby se vyspaly a odpocnuly si, tak to volim ty leky.

já dávám léky taky až od těch 38,5 a výše… zvládá to celé tak nějak jak se to vezme.. jak začnou teploty začne ji zimnice, leží… a do hodiny zvýšená teplota a pak to jede.. už měla ted 39.. dala jsem zábal na kotníky… snížila se teplota… no zábal se ji nelíbil tedy. Za chvíli už dám léky, a budu měřit ještě… 39 už se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
17.12.23 22:25
@Lenny93 píše:
Dcera (3,5 roku) teď mela taky nějakou virozu a teploty 38 - 39 se ji držely opravdu víc jak týden 🤦‍♀️ mela do toho i rymu. Crp nějak vysoké nebylo, takže bez atb. Ale teda bylo to hrozný.. Drželo se ji to dlouho. Držím pěsti, aby se dcerce brzy ulevilo.

tak to je šílené.. dcera na teploty vůbec netrpí, jednou u covidu asi dva dny… ale jinak toto je poprvé takové teploty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12374
17.12.23 22:32

@KKK85 Dcera právě taky ne. Vůbec nevíme, co to bylo.. Poprvé taková dlouhá nemoc. Začalo ji to přesně večer, když chodili čerti. A ted je teprve 3.den bez teplot.. No asi něco ze školky 🤷‍♀️ ale už jsme byli zoufalí - pohotovost, pak naše doktorka.. Je to na nic, když ty děti takhle drti horečky 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
17.12.23 22:33
@Lenny93 píše:
@KKK85 Dcera právě taky ne. Vůbec nevíme, co to bylo.. Poprvé taková dlouhá nemoc. Začalo ji to přesně večer, když chodili čerti. A ted je teprve 3.den bez teplot.. No asi něco ze školky 🤷‍♀️ ale už jsme byli zoufalí - pohotovost, pak našel doktorka.. Je to na nic, když ty děti takhle drti horečky 😔
Zítra se s ní k doktorce chystám… jsem si říkala jak bude teplota i v neděli večer jdeme a je vyšší než to začalo.. noooo ale zda nám vůbec pomůže…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12374
17.12.23 22:40

@KKK85 Určitě hele raději běžte. Nam tenkrát vzali právě krev na crp a vyšetřili moč. Má k těm teplotam nějaké problémy, nachlazena..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7489
17.12.23 22:41
@Lenny93 píše:
@KKK85 Určitě hele raději běžte. Nam tenkrát vzali právě krev na crp a vyšetřili moč. Má k těm teplotam nějaké problémy, nachlazena..?
kašel, rýma už od pátku, dneska si stěžuje na bolení v krku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.12.23 22:42
@KKK85 píše:
já dávám léky taky až od těch 38,5 a výše… zvládá to celé tak nějak jak se to vezme.. jak začnou teploty začne ji zimnice, leží… a do hodiny zvýšená teplota a pak to jede.. už měla ted 39.. dala jsem zábal na kotníky… snížila se teplota… no zábal se ji nelíbil tedy. Za chvíli už dám léky, a budu měřit ještě… 39 už se bojím.

Horecka ma svoje opodstatneni, vyburcuje imunitu, ktera pracuje rychleji a efektivneji.

Po antipyretikach nejenze klesa teplota, ale prace imunitniho systemu se zpomaluje.
Takze cim vic to budes srazet, tim dele to potrva.

Co ji jeste krome horecky je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.12.23 22:42
@KKK85 píše:

To bych šla k dr určitě, kdyby to byla angina apod. Držím palce, jsou to nervy vždy, když jim neco je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.12.23 22:43
@KKK85 píše:

To vypada jako brutalnejsi covid, doktorka nic moc jineho, nez ty doma, neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí