Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky jak máte taky někdo vysoké dcerky. 12- letá nám jde do puberty a je vyšší než ostatní holky a začíná jí to vadit. A to dost.
@violass a co s tim chceš dělat? Já byla nejvyšší ve třídě, nějak jsem to neřešila ![]()
@violass píše:
Holky jak máte taky někdo vysoké dcerky. 12- letá nám jde do puberty a je vyšší než ostatní holky a začíná jí to vadit. A to dost.
Já tedy vysokou dcerku nemám, ale sama jsem vysoká
Ve 14 letech jsem měla 177 cm a pak už jsem narostla jen „na“ 182cm, já si spíš myslím, že je to přednost ![]()
Na vysokou ženskou si alespon kdejaký úchylák netroufne
A alespoň ji nikdy nikdo nepřehlédne
Podle mě vyšší lidi i ostatní lidé „vnímají“ více než ty „menší“
Měla by to spíš brát jako přednost než jako nedostatek ![]()
@violass V pubertě vadí vlastní vzhled každému. Dobrá zpráva je, že každý to přežije a v dospělosti se s tím srovná.
@violass taky jsem byla jako malá nejvyšší ze třídy… nic s tím neuděláš, je třeba to před holkou obrátit v přednost a třeba ji poradit, jak odrážet blbé kecy spolužáků.. víc jí asi nepomůžeš ![]()
Já ji to vysvětluji, je chytrá šikovná dělá gymnastiku, ale začíná se tím moc trápit. Všímá si že začíná převyšovat.
@violass píše:
Já ji to vysvětluji, je chytrá šikovná dělá gymnastiku, ale začíná se tím moc trápit. Všímá si že začíná převyšovat.
tak hledej pozitiva, ať dělá sport pro vysoké - basket, volej a pod.. prostě z toho udělejte přednost.. ostatní holky jí budou závidět.
Ona je jinak fakt velice pěkná holka, ale fakt začíná mít kompext a hlídá se
Já jsem taky byla nejvyšší..Schytala jsem přezdívku Žirafa a taky mě to štvalo..Všichni kluci mi byli po ramena..Dost jsem se tím trápila, ale po pubertě mě to přešlo ![]()
@violass nechtěla by hrát volejbal nebo basket? jinak to docela chápu, pamatuju si, že vysoké holky měly u nás na základce i na gymplu mezi klukama docela smůlu… nikdo je nechtěl ![]()
@violass no obávám se, že růst neuhlídá
Já jí chápu, taky jsem si tím prošla, ale jak píše @martina.se, je třeba v tom hledat pozitiva a dodat jí sebevědomí
@violass píše:
Ona je jinak fakt velice pěkná holka, ale fakt začíná mít kompext a hlídá se
a co hlídá proboha? výšku neovlivní ![]()
@violass píše:
@martina.se Je v pubertě taky jsem byla
to já taky.. a šla jsem hrát volej, kde jsem se zcela ztratila
jako normálně rozumově vysvětlit, že se může hlídat jak chce, ale jestli má mít 190 cm, tak se může stavět na hlavu a mít je prostě bude.. ![]()