Vyšší zábrana ke schodům

19.9.15 10:59

Vyssi zabrana ke schodum..

Prosím o radu. Potřebuji zabránu ke schodům, nahoru na chodbu, kde se budou děti volne pohybovat. Všude mají výšku kolem 80 cm, zda se mi to málo, kdyby se malý dvoulety nahnul prez to, tak přepadne.. Nevíte, kde by se dala sehnat vyšší zabrána? Bude to asi znít divne, ale našla jsem na netu zabránu vysokou 107 cm, vypadá stejně, ale je pro psy. Nevím, jestli bude bezpečná i pro děti.. Neporadite někdo? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
19.9.15 12:03
@Medvídek Kulicka píše:
Prosím o radu. Potřebuji zabránu ke schodům, nahoru na chodbu, kde se budou děti volne pohybovat. Všude mají výšku kolem 80 cm, zda se mi to málo, kdyby se malý dvoulety nahnul prez to, tak přepadne.. Nevíte, kde by se dala sehnat vyšší zabrána? Bude to asi znít divne, ale našla jsem na netu zabránu vysokou 107 cm, vypadá stejně, ale je pro psy. Nevím, jestli bude bezpečná i pro děti.. Neporadite někdo? Děkuji.

Dvouletý už si zvládne zabranu otevřít sám ne? Nebo sis přitrkat něco přes co ji preleze. Spíš bych dítě učila chování u schodů

• Citovat
  • Upravit
26574
19.9.15 12:23
@lucenka píše:
Dvouletý už si zvládne zabranu otevřít sám ne? Nebo sis přitrkat něco přes co ji preleze. Spíš bych dítě učila chování u schodů

To můžeš a jak bude dítě lítat po chodbě, tak mu to bude k prdu.
Naši zábranu na chatě nad extrémně prudkými schody se naučila teprve letos otvírat skoro šestiletá. Mám ještě skoro tříletou.

@lucenka Dvouletý se nahne přes 80 cm, to mi nepřijde pravděpodobné :think: Koupila bych tuhle, a vysvětlovala proč tam je atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.15 12:38

@jenny.fields tak když si tam něco pristrka tak se nahne… děti nejsou blbý. Máme v baráku i na chatě schody a od mala jsme vysvětlovali, že na ně bez nás nesmí. Přijde mi to účinnější než vytvářet z domácnosti super bezpečný skleník, když stejné nástrahy čekají i venku

• Citovat
  • Upravit
26574
19.9.15 12:40

@lucenka JAsně, pokud by k tomu měl tendenci. Naše děti to nikdy nedělaly, je tam jen proto, aby nespadly omylem, což by se stát mohlo a pak by to mohlo mít fatální následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.15 12:46
@jenny.fields píše:
@lucenka JAsně, pokud by k tomu měl tendenci. Naše děti to nikdy nedělaly, je tam jen proto, aby nespadly omylem, což by se stát mohlo a pak by to mohlo mít fatální následky.

A proto je lepší dítě učit, že nesmí ;) u nás by to mělo taky fatální následky, takže jsem od mala vysvětlovala a dvouletý to chápal. Navíc tedy ve 2 letech už měl přes 90 cm, takže bych i tipla že by si 80 cm zabranu už otevřel :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26574
19.9.15 12:55

@lucenka Jasný, ale 100 krát tomu může rozumnět a pak se rozeběhne, někdo ho bude honit a je to. U nás má zábrana mechanismus, který nelze jednoduše otevřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.9.15 12:58

Máme tu psí a je perfektní, kupovali jsme ji kvůli větší šířce. Zatímco u kamarádek bojuju s otvíráním, tohle se otvírá tak nějak jednoduše, je to pro mě příjemnější. Dcera ji teda otvírá sama (začala tak ve třech letech), ale instalovali jsme to kvůli prckovi, který to v roce ještě rozhodně nezvládne a o to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.15 13:00
@jenny.fields píše:
@lucenka Jasný, ale 100 krát tomu může rozumnět a pak se rozeběhne, někdo ho bude honit a je to. U nás má zábrana mechanismus, který nelze jednoduše otevřít.

Takže s dítětem nechodis ven, na návštěvy? Tam totiž zábrany být nemusí. Takže mi přijde lepší mít dítě vychovaný, že si musí dávat pozor než zvyklý na absolutní bezpečí

• Citovat
  • Upravit
26574
19.9.15 13:06

@lucenka Na návštěvách snad netráví tolik času jako doma, ne? 8o
A venku-to už vůbec nechápu.

Vychovaný nevychovaný dvouletý dítě je prostě neřízená střela.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.15 13:08
@jenny.fields píše:
@lucenka Na návštěvách snad netráví tolik času jako doma, ne? 8o
A venku-to už vůbec nechápu.

Vychovaný nevychovaný dvouletý dítě je prostě neřízená střela.

:mavam:

Takže na návštěvě jsi mu pořád za zadkem? Ja ne a ani doma jsem nemusela.

• Citovat
  • Upravit
catie
19.9.15 13:09

@Medvídek Kulicka my si nechávali udělat zábranu u truhláře, je přesně na míru a podle požadavků.

A využívali jsme ji hodně dlouho, schodiště je vedle pokojíčku a v noci jsem nechtěla riskovat, že si rozespalé dítě splete směr na wc a slítne dolů. Zakladatelka se ptá na vhodný typ zábrany, ne na rady, jak si vychovat děti.

• Citovat
  • Upravit
19.9.15 13:11

Máme i menší dítě, batole :). Prostě bych chtěla vyšší zabránu a zajímá mne, kde by se dala koupit. V tom jsem chtěla poradit. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
19.9.15 17:08

Hele my se stěhovali do baráku se schody, když měl syn jeden rok. Uvažovali jsme nad zabranami, ale během týdne jsme se přesvědčili, že budou zbytečné. Naučil se schody bezpečně slezat i vylezat a moc dobře chápal, že na ně smí jen v našem doprovodu. A blbě letět a spadnout může podle mého názoru i šestileté dítě, které si zábranu zcela jistě bude umět otevřít samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
19.9.15 17:10

@Medvídek Kulicka pokud ovšem na té zábraně trváš, vyšší se opravdu nedělají. Snad jen ta pro ty psy. Ale ty většinou mívají jednoduché otevírání, takže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný