Vystěhování z bytu :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.4.16 21:27
@Anonymní píše: Řešila jsem nedávno to samé a i když dostal manžel dům darem za dobu manželství, tak jsem tam měla právo bydlet jen jako jeho manželka, po rozvodu jsem se musela odstěhovat a nárok na náhradní bydlení nemám. Jediné, co bych z domu mohla dostat je poměrná část nákladů, které se do domu po dobu manželství investovaly, ale musela bych mít doklady a smlouvy, což jsem samozřejmě neměla.

No tak to je hezké. Samozřejmě žádné doklady nejsou, všechno jsme hradili ze společných peněz - vždyť jsme hospodařili v jedné domácnosti a i účet byl společný. To bych chtěla vidět, kdo by ty doklady měl a hlavně, jak by se dokládalo, kdo to platil - vždyť přece za trvání manželství jsou společné jak příjmy, tak dluhy…
Anonym 1.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.16 21:34
@Lutonka píše:
Ale ted jsem resila situaci, kdy spolu sezdany par bydlel v byte partnera (koupeny a napsany na nej pred uzavrenim snatku) a i presto mela zena narok na urcity podil za ty roky, co tam bydlela. Rekonstrukce tam neprobehla, jen proste spolecne finance na domacnost… :nevim:

No uvidím, snad se situace trochu uklidní, ono je to vždycky horší po nějaké vlně hádek.
Díky za příspěvky, aspoň budu přemýšlet a třeba ještě někdo přispějete s nějakým nápadem nebo názorem.

• Citovat
  • Upravit
45739
2.4.16 21:39
@Anonymní píše:
No tak to je hezké. Samozřejmě žádné doklady nejsou, všechno jsme hradili ze společných peněz - vždyť jsme hospodařili v jedné domácnosti a i účet byl společný. To bych chtěla vidět, kdo by ty doklady měl a hlavně, jak by se dokládalo, kdo to platil - vždyť přece za trvání manželství jsou společné jak příjmy, tak dluhy…
Anonym 1.

To nemusis prokazovat kdo to platil, platilo se to ze společného, tudíž mas narok na polovinu toho, o co jste dum společne zhodnotili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19792
3.4.16 06:41

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.16 11:42

Není nutné dokazovat, že jsi to platila ty ze svých peněz, ale že se na domě něco platilo. My jsme většinu věcí dělali svépomocí a opravdu jsme po 15.letech manželství neměli schované doklady o nákupu plovoucí podlahy a dalších věcí. Takže pokud jste například měnili okna a máš doklad, tak na polovinu bys nárok mít měla. Taky mi bylo řečeno, že mám nárok na polovinu peněz na společném účtu, ale na něm už nebylo skoro nic. Každopádně z domu za dva miliony jsem odešla z částkou cca 40 000,–. Na druhou stranu jsem byla ráda, že se rozvedeme a budu mít konečně klid. Právníka jsem měla a sám říkal, že dar od rodičů je neprůstřelný, není nárok na nic z domu jako takového.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný