Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lutonka píše:
Ale ted jsem resila situaci, kdy spolu sezdany par bydlel v byte partnera (koupeny a napsany na nej pred uzavrenim snatku) a i presto mela zena narok na urcity podil za ty roky, co tam bydlela. Rekonstrukce tam neprobehla, jen proste spolecne finance na domacnost…
No uvidím, snad se situace trochu uklidní, ono je to vždycky horší po nějaké vlně hádek.
Díky za příspěvky, aspoň budu přemýšlet a třeba ještě někdo přispějete s nějakým nápadem nebo názorem.
@Anonymní píše:
No tak to je hezké. Samozřejmě žádné doklady nejsou, všechno jsme hradili ze společných peněz - vždyť jsme hospodařili v jedné domácnosti a i účet byl společný. To bych chtěla vidět, kdo by ty doklady měl a hlavně, jak by se dokládalo, kdo to platil - vždyť přece za trvání manželství jsou společné jak příjmy, tak dluhy…
Anonym 1.
To nemusis prokazovat kdo to platil, platilo se to ze společného, tudíž mas narok na polovinu toho, o co jste dum společne zhodnotili.
Není nutné dokazovat, že jsi to platila ty ze svých peněz, ale že se na domě něco platilo. My jsme většinu věcí dělali svépomocí a opravdu jsme po 15.letech manželství neměli schované doklady o nákupu plovoucí podlahy a dalších věcí. Takže pokud jste například měnili okna a máš doklad, tak na polovinu bys nárok mít měla. Taky mi bylo řečeno, že mám nárok na polovinu peněz na společném účtu, ale na něm už nebylo skoro nic. Každopádně z domu za dva miliony jsem odešla z částkou cca 40 000,–. Na druhou stranu jsem byla ráda, že se rozvedeme a budu mít konečně klid. Právníka jsem měla a sám říkal, že dar od rodičů je neprůstřelný, není nárok na nic z domu jako takového.
No tak to je hezké. Samozřejmě žádné doklady nejsou, všechno jsme hradili ze společných peněz - vždyť jsme hospodařili v jedné domácnosti a i účet byl společný. To bych chtěla vidět, kdo by ty doklady měl a hlavně, jak by se dokládalo, kdo to platil - vždyť přece za trvání manželství jsou společné jak příjmy, tak dluhy…
Anonym 1.