Vyštípala mě, co teď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
- Upravit
@Alice180 píše: Více
Taky dělám v sociální sféře, kde je obrovská fluktuace. Ta nahraditelnost tu zas tak velká není, lidé se tu moc nehrnou, a není divu, za ty prachy. Budu se opakovat, ale chtěla jsem odejít s čistým štítem. Šéfka je u nás nová, já tu dělám něco přes dva roky. Celkově mě to zarazilo, protože sama je ještě ve zkušebce, a asi má potřebu si něco dokazovat. A to sem samozřejmě nepíšu vše, co se děje, zaprvé by to nikdo nečetl a zadruhé to není asi tak důležité. Ale jo, snaží se mi to znepříjemnit, jak jen to jde. Ale jinak děkuji moc všem za reakce, ač jsou různé. Každá odpověď má něco do sebe ![]()
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Spíš má asi potřebu dokázat vedení, že tvou práci převezme bez problémů, ne?
Možná za tím hledáš něco, co tam vůbec není.
Napadlo mě, že se jedná o soc. sl. Když si zmínila ten terén. No jasný peníze…
@unuděná no je úplně nepodstatný, proč to dělá i kdyby tenhle důvod je min. A kdybych byla sefky nařízena a tohle by se ke mně dostalo, moc by se mi to nelíbilo.
Co by se ti nelíbilo, že už v polovině výpovědní lhůty zaměstnance ho dokáže plně nahradit záskok?
Vždyť to je benefit, ne?
co by se ti nelíbilo?
že podřízená zkouší, jestli za odcházejícího zaměstnance to zvládnout odpracovat sami nebo budou potřebovat někoho jiného? Byla by jsi radši, kdyby to neřešili a v den, kdy dotyčná skončí by se ukázalo, že nemáte náhradu a nedá se to stíhat? ![]()
Neber si to osobně ![]()
Prostě potřebují začít fungovat bez tebe a pro to, abys např. chodila na porady už fakt není důvod. Nezajímají je tvoje pocity. Tak jako tam přetrpí oni tebe (protože už si pro ně naprosto zbytečná - a buď ráda, přetrp ty je - něco si přečti nebo se chystej na budoucí práci. Vezmeš peníze za nic ![]()
- Upravit
@Keyllah píše: Více
Já jsem taky převzala místo po bývalé kolegyni, a tohle jí nikdo nedělal. Já se zaučila, jela si svoje, a až odešla, teprv jsem nastoupila do funkce a převzala její agendu, ale do té doby ji nikdo do práce a pod ruky nesahal…
- Upravit
Hodit si marod je bohužel častá praxe, tak se šéfová jistí, že bude práce hotová, když ze dne na den nepřijdeš. Ještě jsem neviděla, že by se někdo mstil tak, že bude dělat práci navíc ![]()
Ale ona ti nic nedělá
Prostě jen pracuje už teď tak, jak bude pracovat po tvém odchodu. Není vůbec výjimkou, že se odcházející zaměstnanec hodí ze dne na den marod a pak je průšvih. Třeba to čekají i od tebe a proto radši dělá tu práci už teď, aby kdyby se vyskytl nějaký problém, měla ještě čas ho řešit
Přijdeš mi zbytečně uražená, vždyť vůbec o nic nejde. Ale pro klid duše se jí klidně zeptej, co máš dělat, když je všechna práce hotová ![]()
Navíc, pokud je ve zkušebce, tak zaprvé netušíš, co po ní vedení může chtít a za druhé třeba jen chce mít možnost si tu práci zkusit naplno, aby věděla, jestli zavčasu neodejít.
ok, ale ty nevíš jestli nebo kdo tě bude zastupovat…ani kdy a oni to musí zvládnout bez tebe, tak zkouší, jestli to jde. V čem je problém? Lepší, než kdyby tě zavalili prací a ty udělal nějakou chybu, ne?
@unuděná jo jedna věc je praktická stránka a druhá ta lidská a ta by se mi nelíbila. Zejména v sociální službě.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jj, to vím, ale to se vztahuje jen pro případ, že výpověď podá zaměstnavatel, nebo se pletu? Sama nevím,..