Vyštípala mě, co teď?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3044
29.1.25 12:39
@Marieke píše: Více

Ji někdo říká, že udělala tou výpovědi něco špatného? To jsem nezaznamenala. Naopak mozná blbá je ta šéfka, že dělá práci za ní, když tam má zaměstnance, co je ochotný pracovat. Možná se chce vytáhnout před vedením, ale taky je možné, že má třeba blbou zkušenost s tim, že zaměstnanci ve výpovědní lhute dělají velké kulové, nebo se rovnou hází marod, tak to radeji prevzala hned. Nebo se naštvala, to je taky možné. Ani jedno z toho nevidím jako důvod nedávat výpověd, že bych se klepala, že nedejbože nebudu mít 2 měsíce do čeho píchnout, to fakt ne, kvůli tomu bych určitě nikde nezustavala :nevim:
Jediné, co jí fakt může trápit, je krácení těch peněz, ale to jsme se nedozvěděli, jestli byli nárokové nebo ne.

• načítám...
1552
29.1.25 12:41

@unuděná já myslím, že není třeba takhle rejpat nebo jo?! K čemu to je. Ano, čekat můžeš všechno možný a stejně tě to třeba překvapí, šokuje nebo se tě to dotkne. Ne každej je flegmatik, kterymu je to jedno.

• načítám...
Anonymní
29.1.25 12:42
@unuděná píše: Více

Hele já nevím, já si prostě asi přijdu jako marťan i na základě některých odpovědí zde ve vlákně. Já prostě měla za to, že je zbytečné dělat zaměstnanci ve výpovědní lhůtě peklo a problémy, protože zaměstnanec je vždy ten, kdo má eso v rukávu, třeba právě v podobě neschopenky, která se dělá dost často, například pod záminkou bolesti zad. Už od začátku jsem v poklidu vykomunikovala s vedoucí, že odcházím z mnoha faktorů, včetně velkých změn a mého vyhoření, a že to není nic osobního. Myslela jsem si, že respekt bude na obou stranách. Asi jsem naivní a zmýlila jsem se. Možná jde o to, že jsem měla určitá očekávání, která nebyla naplněna. Nejde mi o ego, jistě, že jsem nahraditelná, kdo není? Ještě měsíc zpátky bylo práce až až, to jsem lítala dvanáctky, večery, svátky, víkendy, což mi samozřejmě nevyhovovalo, ale je velmi divné, že najednou pro mě práci nemají. Tak mi měli nabídnout odstupné nebo dohodu, šla bych mileráda pryč okamžitě. Štve mě, že tu sedím jako pecka, vedle mě dřepí vedoucí, kouká mi zpoza rameno a já stejně nemám vyžití. Nepřijde mi fér, že mi odebírá práci, když jsem placená za služby v terénu. Mohla mě to nechat ještě dojet a od nového měsíce to dát kolegyním, tady ta práce stojí běžně, čekačka je dlouhá, práce není nikdy málo. Mám pocit, že to pochopila úplně špatně - Nechceš tu být, nechceš u nás pracovat, tak pracovat nebudeš. Ten čas, který tu prosedím pro nic za nic bych mohla věnovat něčemu užitečnějšímu, kdybych třeba v současné chvíli byla vedena na ÚP. To je celý point.

Příspěvek upraven 29.01.25 v 12:43

• Upravit
53190
29.1.25 12:42
@Alice180 píše: Více

To není rejpání, spíš se podivuju, že tě to udivilo. Když dávám někde výpověď proto, že se mi tam nelíbí personální změny, tak je jasné, že lidé, kvůli kterým tu výpověď dáváš, asi nebudou úplně sluníčkoví, toť vše. Fakt, že nemáš moc práce, je nakonec ještě to nejmenší, mohlo by být sakra dusněji.

• načítám...
53190
29.1.25 12:46
@Anonymní píše: Více

Psala jsi, že odejít dřív kvůli penězům nechceš a tady zmiňuješ, že bys mileráda šla hned, tak teď to tedy fakt nechápu.
Nicméně vítej ve světě mezilidských vztahů. Je zbytečné dělat peklo jakémukoli zaměstnanci a přesto se to zkrátka děje na denní bázi. To, že za tebe převzala práci, ale fakt jako peklo nevidím. Na nudu ještě nikdo neumřel, navíc ti zbývá kolik? Nějakých 22 pracovních dní, to snad není nic k nevydržení :nevim:

• načítám...
10863
29.1.25 12:47

Naprosto normalni situace. Nezazila jsem, aby mel zamestnanec, ktery odchazi praci az do konce vypovedni lhuty. Nezvani na porady je taky bezne, uz nechteji, aby jsi mela pristup k internim informacim a neco vynesla.
Proste si to tam odsed, plat ti bezi, vse jsi predala, nic vic se neda delat.
Pokud chces pryc, zkus nabidnout dohodi, ze skoncis hned, ale zase prijdes o mesic platu. :nevim:

• načítám...
Anonymní
29.1.25 12:48
@Beruska999999 píše: Více

Nárokové to není. Pokud nemáš terén, nemáš peníze. Samozřejmě peníze jsou nasmlouvané, ale tady u nás to funguje zkrátka tak nějak zvláštně všechno. Pokud třeba práce v terénu padne, protože klient jede na dovolenou, nedostaneš to zaplacené. Skoro jako nějaký švarc až na to, že jsi normálně na smlouvu. Tady nic jako překážka na straně zaměstnavatele není. Ale tady není spousta věcí, která by se inspektorátu nelíbila. Já bych ten terén bývala i měla, kdyby mi jej nesebrali.

• Upravit
3044
29.1.25 12:54
@Tarena píše: Více

Tak já to třeba zažila. 2× jsem odcházela z vlastní vůle a 2× jsem normálně pracovala do posledního dne. Samozřejmě jsem to průběžně předávala a zaucovala, ale i tak bylo co dělat. A vlastně i potřetí, když jsem šla na mateřskou…tam mi teda na konci změnili práci a už jsem více méně jen bouchala nějaké věci do systému, co jsem klidně mohla položit ze dne na den…ale práci pro mě měli.
Ale zažila jsem i opacnou situaci, i když ne vůči sobě, kdy se člověk ve výpovědní lhute snaží vysackovat co nejdřív…ale i tak šéf není tak blbý, aby tam někoho nechal čuměl do zdi, to už raději obětuje peníze a nechá je doma.
Takže to, co dělají u zakladatelky je pitomé a prudící, ale holt bych se to snažila využít nějak pro sebe, když jim to za to stoji :nevim:

• načítám...
1552
29.1.25 13:04

@unuděná na jenom říkám, že není potřeba se v tom takhle hrabat, vždyť o nic nejde.

• načítám...
41188
29.1.25 13:08

a to, že dělají ostatní práci za tebe považuješ za „peklo“? :think: nemyslím to zle, ale peklo od zaměstnavatele vypadá opravdu jinak :think: to že tam sedíš a nudíš se, fakt není peklo…

• načítám...
Anonymní
29.1.25 13:30
@Keyllah píše: Více

peklo to je, protože tím, že tu práci dala ostatním, to nedostanu zaplacené já, ač bych chtěla. Teď mám momentálně místo plného úvazku prakticky zaplacenou jen polovičku… a polovina výplaty je velký rozdíl

• Upravit
41188
29.1.25 13:42

ale ta část je nenároková, ne? :think: odcházíš, tvoji práci teď dělá šéfová a budou ostatní, tak jim umožnila si za to i víc vydělat :think: hádám, že to žádná z kolegyň neodmítla, že? :think: nebývá standartní po výpovědi zaměstnance mu dávat nenárokové složky mzdy, jestli to je pro tebe peklo, ok a vlastně jsem za tebe ráda, protože opravdové peklo po výpovědi vypadá opravdu jinak…

• načítám...
Anonymní
29.1.25 13:46
@Keyllah píše: Více

je to nárokové, popletla jsem to. nenárokové je třeba osobní ohodnocení. Toto je normální náplň práce. To je, jako bys šla do prace na 8 hodin a šéf tě poslal po 4 hodinách domů protože pro tebe nema práci. a místo 8 hodin dostanes zaplaceno jen 4. A nemáme mzdy, ale platy. Výše platu je nasmlouvaná.

• Upravit
41188
29.1.25 13:46

tak ale pokud tě pošlou domů, že nemají práci, tak máš přece nárok na zaplacení celé pracovní doby…

• načítám...
53190
29.1.25 13:47

Tak ale tohle jsi měla řešit s vedením, myšleno někým nad tou šéfovou ne? :nevim: A ne na emiminu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat