Vyštípala mě, co teď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Keyllah jo neshodneme,., dál už se v tom pitvat nechci. Jak to mají a mohli by mít
Já s kolegy jsme vždy tvořili prostředí, aby se i ten odcházející mohl k nám vrátit a dobre vztahy.
@lucad77 píše: Více
Tak je „normalni“ a „normální.“ Normalni jako běžné je jedna věc, „normalni“ ve smyslu=tohle je norma, jak by to mělo být- už může být něco jiného. Já to nevidím jako správné, ale setkala jsem se s tím, běžné to bude.
Blbe je to, že zakladatelka na tom trati, ale.je otázka, jak to má smluvně. Na nenarokovych složkách se asi není čemu divit (i kdyz, za me, kdyz ten zamestnanec odvede práci, za kterou by jinak ten bonus dostal, tak by ho klidně mohl mít, ale řekněme, že to trochu může vyvážit ty náklady, co má zamestnavatel s hledáním a zaucovanim nového…no tady by se dalo diskutovat), ale pokud ji krátí hodiny, které má normálně odpracovat, tak je to o dost horší. Ale s tím zkusenost nemám, já nikdy ukolovku neměla, ani nic v tom smyslu.
Za mě normální. Pokud někdo končí, tak je snaha, aby dodělal, co začal a ke konci už nedělal na ničem zásadním - aby pokud ze dne na den nepřijde do práce, tak firma neměla problém. Na zaměstnance ve výpovědi zaměstnavatel nemá žádné páky a pokud už zaměstnavatel jednu špatnou zkušenost s někým jiným má, tak to už znovu neriskuje. A ano, kdo je ve výpovědi nedostane bonusy.
V klidu bych si četla, hledala dovolenou, učila se něco nového,… Dvacet dní to vydržíš
Co bych dělala? Vzala bych si knížku nebo ntb a užívala si, že mám placený měsíc nicnedělání. ![]()
A proč ten pracovní poměr prostě neukončíte? Vždyť není potřeba čekat na konec výpovědní lhůty, pokud tem nemáš co dělat/nepotřebují tě, tak to ukončete. Já bych třeba třeba měsíc volna (když vím, že mám potom práci) strašně ocenila.
@carsa494 píše: Více
Protože to není možné, to by musela být oboustranná dohoda, a to by mi umožněno nebylo. Plus teda zatím nemám práci, a peníze potřebuji
- Upravit
@Anonymní píše: Více
To, že potřebuješ peníze ty, chápu, ale proč chtějí oni platit někoho za nic, tomu teda nerozumím. Tak pak už jedině to, co tady padlo: hodit nohy nahoru, brát peníze za nic a číst si.
Podala jsi výpověď bez toho aniž bys měla novou práci? To to tam bylo tak hrozné? Pokud ano, tak by tě nemělo asi překvapit, že ta atmosféra je taková jakou popisuješ…
Se nedivím, že v ČR je tak nízká fluktuace zaměstnanců a to ne proto, že by v té práci byli x let šťastní, ale proto, že se bojí skončit. Krásný příklad tady. Paní píše, že dala výpověď, výpovědní dobu dodržet chce, evidentně by klidně ještě dodělala svou práci, ale šéfka dělá uraženou a vy jí ještě píšete, že se šéfové nedivíte když dala výpověď, jako by to bylo něco špatného
Tak ji měla pustit hned, když práci zastane sama.
@lucad77 píše: Více
Ne sepsali by tu dohodu. Nějak nevidím důvod trvat na výpovědní lhůtě, když pro ni nemají práci (z pohledu zaměstnavatele). Ale zakladatelka už mi vysvětlila, že ona tu výpovědní lhůtu chce, protože peníze za měsíc dobrý. Tak to tam holt ten měsíc bude muset vydržet.
@Marieke píše: Více
A kde píše, že šéfka dělá uraženou?
Píše, že dělá polovinu její práce (nejspíš jí bude dělat i po jejím odchodu) a část terénních výjezdů už předává na kolegyně. O nějaké uraženosti či nenávisti tam není ani slovo
Navíc, i ta šéfová snad má někoho nad sebou a toho jaksi musí taky poslouchat.
@Magical-eyes píše: Více
Jop. Jsem 3. v řadě, kdo odchází. Měnilo se vedení a celé to jde do kytek…
- Upravit
A čemu se tedy divíš, že tvůj odchod není poklidný a sluníčkový? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat