Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Podle mě spíše naopak a hodně mastí. Právě když jsem měla vysušené vlasy, tak jsem dávala na vlasy právě ten kokosový olej ![]()
Cetla jsem, ze by se mel aplikovat vzdy na vlhkou pokozku, jinak ze prave naopak vysusuje. Nevim jestli se to tyka jen kokosaku nebo vsech oleju obecne…
@Dendiss píše:
Cetla jsem, ze by se mel aplikovat vzdy na vlhkou pokozku, jinak ze prave naopak vysusuje. Nevim jestli se to tyka jen kokosaku nebo vsech oleju obecne…
Všech obecně.
Ano, vysušuje mi vlasy hrozně, x krát jsem ho zkoušela a nejde to prostě
Na tělo nepoužívám a na obličeji mi ucpával póry. Na vlasy mi ze všech olejů sedí jen meruňkový a makadamiový.
Kokosový olej na vlasy prosím ne! Je to zabiják a to, co se používá na vaření na vlasy nepatří.
já ho používám jen na zdravější sladké vaření a pečení (lívance, buchty atd.), když je nouze tak na obličej a ten mi nevysušuje, ale vlasy brutálně a ničí je.. kdo tomu nevěří, najděte si kvalitní školenou profesionální kadeřnici - ta vám tohle nikdy nedoporučí.
Používám na tělo i vlasy kokosový, mandlový nebo arganový olej a to vždy do vlhké pleti nebo vlasů.
@K97 píše:
Kokosový olej na vlasy prosím ne! Je to zabiják a to, co se používá na vaření na vlasy nepatří.já ho používám jen na zdravější sladké vaření a pečení (lívance, buchty atd.), když je nouze tak na obličej a ten mi nevysušuje, ale vlasy brutálně a ničí je.. kdo tomu nevěří, najděte si kvalitní školenou profesionální kadeřnici - ta vám tohle nikdy nedoporučí.
Na tom smazis? Nebo ho do tech livancu pridavas do testa misto rozpusteneho masla? Ja teda nevim no…zdrava strava je mi vic nez blizka, ale z nejakeho principu se mi kokosac celkove na vareni hnusi, nikdy jsem to nezkousela. Smazeni mi prijde uuuuplne des.Ale je to muj nazor no.Do tech vlasu ho ke smesi oleju pouzivam a nemuzu si stezovat a s vlasy jsem spokojena.Ale nemusi to sedet kazdemu.
@wildcherry používám ho do těsta, ale jen někdy, abych ho dopotřebovala, mám velké balení a už ho znovu kupovat teda nemusím. S těmi vlasy fakt ne.. ucpává je a je to prostě zabiják, stačí se o vlasy víc zajímat a naslouchat své kadeřnici, pokud i ona je teda profi tak to musí vědět.
@K97 píše:
@wildcherry používám ho do těsta, ale jen někdy, abych ho dopotřebovala, mám velké balení a už ho znovu kupovat teda nemusím. S těmi vlasy fakt ne.. ucpává je a je to prostě zabiják, stačí se o vlasy víc zajímat a naslouchat své kadeřnici, pokud i ona je teda profi tak to musí vědět.
Takze na smazeni? ![]()
@wildcherry nejsem výživový poradce tak netuším, jestli je to zdravý, ale já ho používám do těsta a minimálně potírám pánev když dělám banánový lívance.. jinak jako hodně lidí, co jí zdravou stravu i různí trenéři a tak ho do jídla používají, dělají na tom i kuřecí maso, což já teda nepozřu, to je hroznej hnus ![]()
@K97 píše:
@wildcherry nejsem výživový poradce tak netuším, jestli je to zdravý, ale já ho používám do těsta a minimálně potírám pánev když dělám banánový lívance.. jinak jako hodně lidí, co jí zdravou stravu i různí trenéři a tak ho do jídla používají, dělají na tom i kuřecí maso, což já teda nepozřu, to je hroznej hnus
Ja vim, ze to delaji, ale mne se to fakt taky prici ![]()
@K97 jsem prave delala dnes ty livance, tak jsem chvilu zvazovala ze zkusim do toho testa, ale maslo vyhralo ![]()
@wildcherry haha tak jasně, že je máslo lepší
ale já ho moc nemohu, když chci hubnout
![]()
Kokososvý olej používám na vlasy - na konečky po umytí a po holení. Nanáším vždy na vlhkou kůži / vlasy a nemám problém. Minulý rok jsem byla rok na cestách - Asie, Pacifik, Indonésie a kokosák je opravdu univerzální, když se máte vejít do jednoho batohu. Pak jsem ještě objevila na Bali Kutus Kutus olej, který byl úplně báječný - používala jsem ho na odřeniny, vyrážky, záděry, jako repelent, na spálenou kůži, vlasy a na bolest hlavy. Neznáte ho někdo? Nevím, jestli je v ČR k dostání. ![]()