Vysušuje kokosový olej?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47
30.4.20 14:07

Podle mě spíše naopak a hodně mastí. Právě když jsem měla vysušené vlasy, tak jsem dávala na vlasy právě ten kokosový olej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
30.4.20 15:40

Cetla jsem, ze by se mel aplikovat vzdy na vlhkou pokozku, jinak ze prave naopak vysusuje. Nevim jestli se to tyka jen kokosaku nebo vsech oleju obecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
30.4.20 16:02
@Dendiss píše:
Cetla jsem, ze by se mel aplikovat vzdy na vlhkou pokozku, jinak ze prave naopak vysusuje. Nevim jestli se to tyka jen kokosaku nebo vsech oleju obecne…

Všech obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
30.4.20 16:42

Ano, vysušuje mi vlasy hrozně, x krát jsem ho zkoušela a nejde to prostě :lol: Na tělo nepoužívám a na obličeji mi ucpával póry. Na vlasy mi ze všech olejů sedí jen meruňkový a makadamiový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
1.5.20 00:26

Kokosový olej na vlasy prosím ne! Je to zabiják a to, co se používá na vaření na vlasy nepatří. 8o já ho používám jen na zdravější sladké vaření a pečení (lívance, buchty atd.), když je nouze tak na obličej a ten mi nevysušuje, ale vlasy brutálně a ničí je.. kdo tomu nevěří, najděte si kvalitní školenou profesionální kadeřnici - ta vám tohle nikdy nedoporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.5.20 09:06

@K97 zrovna na smazeni livancu je to nejvetsi srajda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
1.5.20 09:36

Používám na tělo i vlasy kokosový, mandlový nebo arganový olej a to vždy do vlhké pleti nebo vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.5.20 10:53
@K97 píše:
Kokosový olej na vlasy prosím ne! Je to zabiják a to, co se používá na vaření na vlasy nepatří. 8o já ho používám jen na zdravější sladké vaření a pečení (lívance, buchty atd.), když je nouze tak na obličej a ten mi nevysušuje, ale vlasy brutálně a ničí je.. kdo tomu nevěří, najděte si kvalitní školenou profesionální kadeřnici - ta vám tohle nikdy nedoporučí.

Na tom smazis? Nebo ho do tech livancu pridavas do testa misto rozpusteneho masla? Ja teda nevim no…zdrava strava je mi vic nez blizka, ale z nejakeho principu se mi kokosac celkove na vareni hnusi, nikdy jsem to nezkousela. Smazeni mi prijde uuuuplne des.Ale je to muj nazor no.Do tech vlasu ho ke smesi oleju pouzivam a nemuzu si stezovat a s vlasy jsem spokojena.Ale nemusi to sedet kazdemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
1.5.20 12:31

@wildcherry používám ho do těsta, ale jen někdy, abych ho dopotřebovala, mám velké balení a už ho znovu kupovat teda nemusím. S těmi vlasy fakt ne.. ucpává je a je to prostě zabiják, stačí se o vlasy víc zajímat a naslouchat své kadeřnici, pokud i ona je teda profi tak to musí vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.5.20 14:26
@K97 píše:
@wildcherry používám ho do těsta, ale jen někdy, abych ho dopotřebovala, mám velké balení a už ho znovu kupovat teda nemusím. S těmi vlasy fakt ne.. ucpává je a je to prostě zabiják, stačí se o vlasy víc zajímat a naslouchat své kadeřnici, pokud i ona je teda profi tak to musí vědět.

Takze na smazeni? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
1.5.20 14:29

@wildcherry nejsem výživový poradce tak netuším, jestli je to zdravý, ale já ho používám do těsta a minimálně potírám pánev když dělám banánový lívance.. jinak jako hodně lidí, co jí zdravou stravu i různí trenéři a tak ho do jídla používají, dělají na tom i kuřecí maso, což já teda nepozřu, to je hroznej hnus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.5.20 16:38
@K97 píše:
@wildcherry nejsem výživový poradce tak netuším, jestli je to zdravý, ale já ho používám do těsta a minimálně potírám pánev když dělám banánový lívance.. jinak jako hodně lidí, co jí zdravou stravu i různí trenéři a tak ho do jídla používají, dělají na tom i kuřecí maso, což já teda nepozřu, to je hroznej hnus :mrgreen:

Ja vim, ze to delaji, ale mne se to fakt taky prici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.5.20 16:40

@K97 jsem prave delala dnes ty livance, tak jsem chvilu zvazovala ze zkusim do toho testa, ale maslo vyhralo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K97
140
1.5.20 17:03

@wildcherry haha tak jasně, že je máslo lepší :D ale já ho moc nemohu, když chci hubnout :D :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alenkaaa_123
4.5.20 15:16

Na kokosák nedám dopustit

Kokososvý olej používám na vlasy - na konečky po umytí a po holení. Nanáším vždy na vlhkou kůži / vlasy a nemám problém. Minulý rok jsem byla rok na cestách - Asie, Pacifik, Indonésie a kokosák je opravdu univerzální, když se máte vejít do jednoho batohu. Pak jsem ještě objevila na Bali Kutus Kutus olej, který byl úplně báječný - používala jsem ho na odřeniny, vyrážky, záděry, jako repelent, na spálenou kůži, vlasy a na bolest hlavy. Neznáte ho někdo? Nevím, jestli je v ČR k dostání. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková