Výtěr krku

14
23.5.06 20:07

Výtěr krku

Ahoj holky,jdu s malou na výtěr krku,protože se jí dělá kolem pusiny a nosíku škaredá osýpka a je to zřejmě z cumlíku…prý může mít v krku nějaký bacil a proto se to pořád dělá..máte někdo s tímhle zkušenost?Mám přijít hned ráno,můžu dát malé jíst nebo musíme přijít hladoví?Dr. sice nic neříkala,ale kámošky tvrdí,že na výtěr se musí na lačno,prosím poraďte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.5.06 20:28

To ti měla asi dr říct, mě vždycky dělali nalačno, ono to je logické. Ale s dcerou jsem na něm byla před rokem, neplánovaně, rovnou při návštěvě a rozhodně byla po kojení…
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
23.5.06 20:36

lepsi je nalacno, protoze jidlem se ty bakterie castecne „splachnou“
ale kdyby to neslo, tak co nadelas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5619
23.5.06 21:06

hlavne necistit zuby!!!! (pokud mate) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
23.5.06 21:11

Ahoj,

my šli na výtěr také nečekaně a malá byla nakojená… Myslím, že kdyby bylo potřeba jít nalačno, tak vás jistě upozorní : ) Ať je to jen z toho cumlíku a nééé žádná mrška v krčku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
28.3.14 10:37

Ahojky holky. Mám zase problém s mudr. Manžel má kašel a rýmu a prý ho bolí v krku (ale ne nějak převratně).Ma ho červenej, ale to může mít od rýmy, rozhodně žádný bílý čepy apod.Dnes šel k doktorce, říkám: Nech si udělat výtěr! Protože ji znám, ta výtěry nedělá a píše atb na všechno :cert: Tak hádejte. Prý výtěry dělá jen dnes a ve středu a manžel už přišel pozdě, takže mu dala Klacid a čau :cert: Takže jsem manžela poslala zpět, ať mu ho udělá a že si ho do laborky odveze sám. Jak to dopadlo, zatím nevím, ale zuřím! Tohle je vždy. Ještě nikdy od ní nepřijel bez atb! Dělá vaše doktorka taky výtěry jen 2 dny v týdnu? A ještě ten klacid? Po tom mi bylo šíleně blbě a on by si ho měl brát jen tak? No co myslíte? Díky za reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
28.3.14 10:51

@Peťule1013 8o..Vyter jsem mela pokazde co me bolelo v krku snad, todle slysim prvne :D..To jsem zvedava jak dr reagovala, jinak to me stve a to ze nekteri pisi atb na vse :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 10:59

Tak tady si s dovolením počkám jak to dopadlo. :think:
Protože se mi to zdá taky dost podivné- až líné chování lékařky.
U nás se odběry dělají ofic.jen 3dny v týdnu- Po, Út, Čt.
Pokud je to potřeba udělají i v pátek, ale do laborky si musíš odvézt sama- nejezdí jim svoz a ve středu je dr.jen odpoledne.
Ale taky není vůbec problém kdykoliv si u Dr. vyzvednout žádanku a nechat si udělat odběry kdykoliv v laborce.
Jo a Atb se taky snaží dávat až na jasný klidn. nález a pokud to není úplně jisté, čeká na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
28.3.14 12:08

Tak má žádanku a má di dojít jinam. Ale prý bude mít výsledky až v pátek. To je podle mě blbost. Když půjde v pondělí (v tý době už stejně budem tušit, jestli je to virový či bakteriální), tak do středy tu musí být ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 12:18

@Peťule1013 -za předpokladu, že výtěr udělají v pondělí a hned ho začnou kultivovat, ve středu budete vědět jestli v tom krku něco je, či nikoliv.
Ale co přesně za bakterii případně vyroste a na co je citlivá (ATB) bohužel bude fakt později- tenhle proces urychlit nejde.
Jinak je manžel dobrý, že se nedal. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
28.3.14 12:25

@Hanulínek No já jsem asi byla trochu drsná :mrgreen: Tak si radši řekl ;)
Jo a manžel je v tomhle hrozná slečinka. My máme kolikrát to samý a vždycky se tváří tak, že umírá a já normálně funguju, takže to nebude tak horký. Btw. nemá ani teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 14:07

@Peťule1013 no jo, klasický chlap a,,rýmička". :roll:
Mám doma totéž- ve čtyřech exemplářích. :lol:
A je dobře, žes byla drsná- oni to někdy potřebují. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
28.3.14 14:24

@Hanulínek Jéé to jsou všechno chlapečci? Tak to musí být záhul. My jsme dva na dva a já plánuju rozhodně přesilovku :mrgreen: :palec:.
Jako jeho rýmičky jsou hrozný drama. Tváří se vždy spíš na ebolu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.3.14 15:20

Jo jo, tři chlapečci a jeden tatínek- občas svými nápady dá za všechny kluky.
Plánovat se nevyplácí, pozor na to! :lol:
Ebola- dobrý! :mrgreen:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
12.5.16 15:36

Ahoj holky, oživuji diskuzi. Mám jít zítra s malým na výtěr krku, a dr říkala, že nečistit zuby, nejíst a nepít. Syn v noci hodně pije a když nedostane napít, tak je řev na celý panelák :(. Jako po probuzení už mu napít nedám ( oblékneme a půjdeme ), ale v noci mu asi napít budu muset dát. Pili Vaše děti před výtěrem a nebo jak dlouho jste jim nedaly napít? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí