Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,jdu s malou na výtěr krku,protože se jí dělá kolem pusiny a nosíku škaredá osýpka a je to zřejmě z cumlíku…prý může mít v krku nějaký bacil a proto se to pořád dělá..máte někdo s tímhle zkušenost?Mám přijít hned ráno,můžu dát malé jíst nebo musíme přijít hladoví?Dr. sice nic neříkala,ale kámošky tvrdí,že na výtěr se musí na lačno,prosím poraďte!
To ti měla asi dr říct, mě vždycky dělali nalačno, ono to je logické. Ale s dcerou jsem na něm byla před rokem, neplánovaně, rovnou při návštěvě a rozhodně byla po kojení…
G
lepsi je nalacno, protoze jidlem se ty bakterie castecne „splachnou“
ale kdyby to neslo, tak co nadelas…
Ahoj,
my šli na výtěr také nečekaně a malá byla nakojená… Myslím, že kdyby bylo potřeba jít nalačno, tak vás jistě upozorní : ) Ať je to jen z toho cumlíku a nééé žádná mrška v krčku ![]()
Ahojky holky. Mám zase problém s mudr. Manžel má kašel a rýmu a prý ho bolí v krku (ale ne nějak převratně).Ma ho červenej, ale to může mít od rýmy, rozhodně žádný bílý čepy apod.Dnes šel k doktorce, říkám: Nech si udělat výtěr! Protože ji znám, ta výtěry nedělá a píše atb na všechno
Tak hádejte. Prý výtěry dělá jen dnes a ve středu a manžel už přišel pozdě, takže mu dala Klacid a čau
Takže jsem manžela poslala zpět, ať mu ho udělá a že si ho do laborky odveze sám. Jak to dopadlo, zatím nevím, ale zuřím! Tohle je vždy. Ještě nikdy od ní nepřijel bez atb! Dělá vaše doktorka taky výtěry jen 2 dny v týdnu? A ještě ten klacid? Po tom mi bylo šíleně blbě a on by si ho měl brát jen tak? No co myslíte? Díky za reakce ![]()
@Peťule1013
..Vyter jsem mela pokazde co me bolelo v krku snad, todle slysim prvne
..To jsem zvedava jak dr reagovala, jinak to me stve a to ze nekteri pisi atb na vse ![]()
Tak tady si s dovolením počkám jak to dopadlo. ![]()
Protože se mi to zdá taky dost podivné- až líné chování lékařky.
U nás se odběry dělají ofic.jen 3dny v týdnu- Po, Út, Čt.
Pokud je to potřeba udělají i v pátek, ale do laborky si musíš odvézt sama- nejezdí jim svoz a ve středu je dr.jen odpoledne.
Ale taky není vůbec problém kdykoliv si u Dr. vyzvednout žádanku a nechat si udělat odběry kdykoliv v laborce.
Jo a Atb se taky snaží dávat až na jasný klidn. nález a pokud to není úplně jisté, čeká na výsledky.
Tak má žádanku a má di dojít jinam. Ale prý bude mít výsledky až v pátek. To je podle mě blbost. Když půjde v pondělí (v tý době už stejně budem tušit, jestli je to virový či bakteriální), tak do středy tu musí být ne?
@Peťule1013 -za předpokladu, že výtěr udělají v pondělí a hned ho začnou kultivovat, ve středu budete vědět jestli v tom krku něco je, či nikoliv.
Ale co přesně za bakterii případně vyroste a na co je citlivá (ATB) bohužel bude fakt později- tenhle proces urychlit nejde.
Jinak je manžel dobrý, že se nedal. ![]()
@Hanulínek No já jsem asi byla trochu drsná
Tak si radši řekl ![]()
Jo a manžel je v tomhle hrozná slečinka. My máme kolikrát to samý a vždycky se tváří tak, že umírá a já normálně funguju, takže to nebude tak horký. Btw. nemá ani teplotu…
@Peťule1013 no jo, klasický chlap a,,rýmička". ![]()
Mám doma totéž- ve čtyřech exemplářích. ![]()
A je dobře, žes byla drsná- oni to někdy potřebují. ![]()
@Hanulínek Jéé to jsou všechno chlapečci? Tak to musí být záhul. My jsme dva na dva a já plánuju rozhodně přesilovku
.
Jako jeho rýmičky jsou hrozný drama. Tváří se vždy spíš na ebolu ![]()
Jo jo, tři chlapečci a jeden tatínek- občas svými nápady dá za všechny kluky.
Plánovat se nevyplácí, pozor na to! ![]()
Ebola- dobrý! ![]()
![]()
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Mám jít zítra s malým na výtěr krku, a dr říkala, že nečistit zuby, nejíst a nepít. Syn v noci hodně pije a když nedostane napít, tak je řev na celý panelák
. Jako po probuzení už mu napít nedám ( oblékneme a půjdeme ), ale v noci mu asi napít budu muset dát. Pili Vaše děti před výtěrem a nebo jak dlouho jste jim nedaly napít? Děkuji.