Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Teď jsem 3 měsíce po porodu, plně kojím. Gyndr. mi říkala, že když mi menstruace nepřijde do 3 měsíců po porodu, mám přijít na injekci na vyvolání MS. Z příspěvků na emiminu jsem se ale dočetla, že běžně se dostává MS i třeba 9 měsíců po porodu, tak nevím, zda na tu injekci jít či ne? Rodila jsem poprvé, tak nevím, prosím poraďte mi. Illka
Nikam nechod. Ja nemenstruovala 11m a jeste se mi to zdalo kratke.
Leda ze by byl padny duvod a to asi neni.
Illko, fakt?
Prosimte kolik je te Dr? Mozna to tak bylo pri nekojeni, ale pri kojeni je bezne, ze nemestruujes vic jak pul roku
Byt tebou, tak nikam nejdu. Tedy pokud nemas jine zdravotni duvody.
L.
ahoj Illko,
fakt jsem zvedava,co ti na to holky napisou,protoze tohle slysim prvne..
Ja jsem sice mela sestinedeli delsi
nez sest tydnu,ale potom uz bylo spokojene ticho po pesine snad az do deviti mesicu po porodu(pak uz to vim nepresne,protoze jsem mela jine problemy s HA cerazette..)
Mne to prijde fakt divne,MS preci nemusi prijit,kdyz plne kojis…
Any
Ahoj,
nikdy som o tom nepocula a keby mi to niekto radil, neposluchla by som. Myslim, ze treba dat telu sancu, aby sa samo vysporiadalo so zmenami, ktorymi preslo. U niekoho to trva kratsie, u niekoho dlhsie. Tri mesiace sa mi zda prilis kratka doba. Ja som opat zacala menstruovat po 5,5 mesiaci. Asi by ma to zacalo trapit tak po roku.
Miri
Ahoj Ilko, podle me je to blbost - me moje dr. nic takoveho nerekla, take jsem plne kojila a prvni MS se dostavila kdyz prckovi bylo presne 7 mesicu a zacala jsem s prikrmy a tudiz trochu omezila kojeni pres den. Urcite bych pockala, az MS dorazi sama, jak si telo urci.
Já jsem si to myslela. Díky za vaše odpovědi, počkám, až MS sama přijde, vůbec mi nechybí:-) Ona paní doktorka je už paní před důchodem, tak má možná trochu zastaralé názory:-) Illka
Illka- V jednom našem deníčku Únorňátka a Březňátka 2006 , kde jsi i ty jsme si z holkama psaly jak jsme na tom a valná většina plně kojících ještě MS nedostaly a taky jsme už mnohokrát slyšela, že přichází později!!!
Pokud nemáš jiné problémy, tak si život bez MS ještě užij
![]()
Danny
Proboha, buď ráda, že ji nemáš. A ještě si ji nechat vyvolat!
Já jsem nemenstruovala po celou dobu kojení, to je víc než 6 měsíců a žádný doktor se nad tím nepozastavil
Milu
Ahoj!
Na gynekologii pracuju jako sestra už hodně dlouho,ale tohle slyším poprvé.
PROČ když plně kojíš, by jsi měla jít na vyvolání menstruace???!!! ![]()
Ahojky Illko,
taky si myslím, aby sis injekci nenechala dát. Já jsem přestala kojit, když byl Berunce cca 1 rok. Nyní je jí 14 měsíce a MS stále nikde. A rozhodně nikam nejdu, abych si tu „bestii“
nechala přivolat. Takže klid, nikam nechoď a tělo si samo řekne. Když jsem přestala kojit prvorozeného syna, bylo mu cca 6 měsíců, tak se MS dostavila cca 2 měsíce po úplném odstavení.
Zatím papa Veronika Adámek a Berunka Ema (VABE)
Mě doktorka na kontrole 3 týdny po porodu jen řekla, že pokud nebudu menstruovat, mám si jednou za 3 měsíce přijít na UTZ, jestli nejsem těhu, ale o žádný injekci nemluvila. První MS přišla 9měsíc po porodu.
G
to teda koukám, proč bys měla chodit na injekci??? když kojíš, tak MS můžeš dostat klidně až po roce! a je to naprosto přirozené. To teda fakt nechápu, co tvoje dr. tímto zamýšlí ![]()