Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
zajímalo by mě co je pro mimi lepší, jestli nejdřív zbaštit kašičku a potom vykoupat a šoupnout do postýlky nebo napřed koupat a teprve s plným bříškem uložit. Naše malá baští kašičky od ukončeného 9. měsíce, o kojení se přihlásí až 2,5 - 3 hodiny po kaši. Podělte se prosím o Váš večerní režim. Díky! Yv
Ahoj,
my nejdřív koupeme a pak teprve večeříme
u toho koupání se majel ještě trochu vyřádí, kaše je pak zklidnění (nebo si to aspoň myslím já), a nakonec ještě v pokojíčku už ve tmě dostane cucnout UM. Tak takový je náš předspací rituál ![]()
Věrka
Ahoj,
my také nejdříve koupeme, pak dáváme kašičku a těsně před spaním ještě kojím.
Také se říká,už v porodnici mi to sestra povídala, že s plným bříškem do vody ne.
Tak u nás je to naopak. Nejdřív kaše, protože je malá uleptaná až hrůza a kdyby byla už vykoupaná, tak ji snad hodíme do vany ještě jednou. Po koupání se ještě napije trošku mlíka a jde spinkat.
Ahojky,
taky jsme dávali nejdřív kaši a potom koupali. Ale potom mi nechtěla jíst kaši, tak jsme začali nejdřív krmit kašičkou a potom až koupali a kaše vždy snědla dost.
Ivulka
Ahoj,
ja bych rekla, ze nejlepsi je to udelat tak, jak to vyhovuje diteti.
My to stridame, podle toho jak je hladova a unavena. Ale vetsinou dam kasi nebo jine jidlo pred koupanim, potom vykoupat oblect, precist pohadku, do postylky a tam dostane mleko.
Ahoj,
můžu se vás zeptat, od kdy jste kaši začaly dávat?
Malý mi v noci špatně spí, teď se začal budit o hodinu dříve než obvykle, tak jsem přemýšlela, jestli mu třeba večerní mlíčko trošku nezahustit rýž. kaší. Třeba jen jednou lžičkou, aby to bylo pořád tekuté. Příkrmy ještě žádné nedáváme, kojím a dokrmujeme Nutrilonem HA.
Díky Berča ![]()
Ahoj,
tak já nejdřív koupu, pak kaše. Dám malýho do postýlky a tam si chvilku hraje pak usne. Nekojím a mlíko mu potom už taky nedávám. Ale záleží na dítku, některým to vyhovuje obráceně.
Kaši jsem začala dávat před ukončeným 5. měsícem a od té doby spí celou noc ![]()
My koupem a pak kašička a spát. Ale koupem obden takže jinak jen převlečení do pyžama, kaše a spát.
Holky díky moc za odpovědi. Ještě prosím poraďte, jak hustá by měla být…Myslíte, že pro začátek by stačila ta jedna lžička do flaštičky? Používám lahve Avent, proteče to tím dudlíkem s variabilním průtokem???
Berča
Já nejdřív koupu a pak pije kašičku. Řekla bych že vždycky Jáju tak zklidní a uondá
.
Berco - já koupila rýžovou kaši od nestlé, nemléčnou (omylem). Je od 5 měs. a jsou 3 lžíce na 200ml. vody(mléka). Tak dávám jen 2. Ale lžička je dle mě málo, co tam nebude asi ani cítit. Ono to zas tak hustý není.
A.
Když jsme dávali kaši, tak jsme dřív večeřeli, pak koupali. Vojta byl po kaši vždycky špinavý až za ušima.
Jinak jsem žádný přínos při podávání kaše nepozorovala
Dokonce se mi zdálo že ho po ní bolelo bříško a spal ještě víc neklidněji než normálně. Dokud jsem kojila, tak se Vojta stejně budil tak 20× za noc na kojo. Na 1 roce jsem přestala kojit a teď se budí 1× za noc na Sunar. Kaši vůbec nedávám.
Zdravím všechny maminky,
zrovna řeším kašičky,jelikož jsme byly na půroční prohlídce a Dr. se divila proč už nedávám večer kaše???:-/ Ale Anetka spí od 4m celou noc i s mlíčkem.Máme svůj rituál a mlíčko k němu prostě patří! Bojím se,že podávání kaše by nám ho narušilo.Musí se tedy kaše podávat jenom na večer? Docela se mi zalíbilo,jak dáváte kaši před koupáním a potom ještě mlíčko.To by nám to nemuselo narušit,ale aby zase nebyla přecpaná:-/
Všem přejeme krásné léto:-)
Paulinka + Anetka
Ahoj holky,
tak my jsme zkusili dávat kaši v 6,5m, protože prcek začal špatně spát a často budil (před tím jsme kojili 1-2× za noc). Dávali jsme ji před koupáním, po koupání kojo. Ale taky mi přišlo, že ho pak bolelo bříško, takže se budil stejně, jen nebyl hladovej.
Paulinko, já jsem teď někde četla, že kaši můžeš dávat i místo poledního příkrmu - odpověď Dr mamince, jejíž dítko baštilo zeleninko zá:,–(ně až navečer, takže to prohodili - kaši v poledne, zeleninku večer. Ale Anetka prospívá dobře a v noci spinká taky dobře, takže bych kaši ani nedávala, prý po nich děti jen akorát tloustnou.
Ahoj všem,
market a filípek 6,5m