Bílý výtok v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
14.3.13 12:04

@katerinkaaa Tak výtoky jsou normální. Sliznice víc pracují, výtok chrání i proti infekci. Ale nesmí zapáchat a svědit. Jak začne svědit, jsou to přemnpžené kvasinky, v těhotenství bohužel dost časté. Prodávají se na to různé přípravky normálně v lékárně, je vhodné omezit cukry, protože kvasinky se tím živí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25381
14.3.13 12:28

Tak já bych v první řadě nepoužívala žádná mýdla a už vůbec ne výplachy. Jinak já měla výtoky i minulé i toto těhotenství, bez intimky ani ranu. Je to normální. Nornální není, když to svědí a doktor by měl poznat i bez stěru, zda jsou to kvasinky nebo mykoza a adekvátně léčit (vím, že v těhotenství se hodně dává Canesten). Moc se mi přístup tvého dotora nezdá. výplachy jsou přežitek a podle mě je žádný solidní doktor nedoporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
3.8.13 10:17

Ahoj holky,
já už to mám druhý týden, byla jsem i na stěru a prý negativní, tak opravdu nevím, co dělat. Začalo to být hrudkovité, svědí to jako blázen, ale nějak se mi nechce jít po týdnu zase na stěr, když tam nic nenašla. Dá se na to něco koupit? Jsem 16+3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
3.8.13 22:06

@Nicky-jh Určitě dá, v lékárně toho na mykózu seženeš mraky. Klidně bych si něco koupila a přeléčila to sama. Pokud by to nepřešlo, tak bych asi znovu naklusala k doktorce. Jak je to hrudkovité a svědí to, tak jsou to kvasinky jak vyšité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
4.8.13 07:08

@gabi.design mně vždycky pomáhal jenamazol (a zbyde i pro muže), ale doktorka ho na začátku těhotenství nedoporučuje a jelikož tam nic nenašla, na předpis mi nic nedala. Canesten jsem měla a nepomáhal :(

Máte někdo zkušenost s jenamazolem v těhu? Nejsem už úplně na začátku, za pár dní jdu do 5. měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nalle.d
19.8.13 13:16

Chtěla jsem se zeptat ty kvasinky se projevuji jen u těhotnych žen? Děkuji předem za odpověď?

• Citovat
  • Upravit
mili84
20.8.13 09:19

Kvasinky nemusí svědit… Jinak pár info, neb tady v tom máte trošku myslné informace - kvasinky nevadí v prvním trimestru-pak jsou nebezpečné a mohou vyvolat porod stejně jako kterákoli jiná bakterie… V prvním trimestru se používají výplachy neb jsou šetrnější a spousta doktorů nechce hned rvát léky v tomhle pro vývoj důležitém období… Já s nimi bojuji taky a už se těším ve čtvrtek k dr., až mi na ně něco dá-budu začínat 11tt, tak by už snad mohla… nesvědí, jen mám sem tam výtok, nijak silný, ale na výtěru byl na jeden X až XX…

• Citovat
  • Upravit
mili84
20.8.13 09:20
@nalle.d píše:
Chtěla jsem se zeptat ty kvasinky se projevuji jen u těhotnych žen? Děkuji předem za odpověď?

Nee,, můžeš je mít i mimo těhotenství ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.14 09:42

Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat, začínám 16.tt a od začátku těhotenství jsem měla bílý výtok, podle dr. bylo vše ok, ale teď mi z ničeho nic ustal, nejdříve přešel do takového vodnatého (cca 2 dny) a teď už několik dní vůbec nic. Myslíte, že je to v pořádku? Díky :)

• Citovat
  • Upravit
29436
31.8.14 10:17
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat, začínám 16.tt a od začátku těhotenství jsem měla bílý výtok, podle dr. bylo vše ok, ale teď mi z ničeho nic ustal, nejdříve přešel do takového vodnatého (cca 2 dny) a teď už několik dní vůbec nic. Myslíte, že je to v pořádku? Díky :)

Jo, je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.14 10:23

Jen mě to trošku vyděsilo, protože jsem četla, že právě v tom 16.tt se stupňuje.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
216
31.8.15 14:42

Ahoj holky, trápí mě výtok už přes týden, nesvedi nic jen pišete že je to normální mohu se zeptat, jak jste to řešili v sexuálním životě? Partner se mnou odmítá spát prý je to ne chutný :,( zítra jdu na kontrolu tak to nahlásím jak to řešit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
31.8.15 15:04

@dreadnuth1
Nic to neznamená. Doktor vám na to může napsat borexové globule - po nich se to zmírní.
Jinak u mě to přítel nijak neřešil.. :nevim: Po těch globulích mi to vždy na pár dní zmizelo, ale pak se to objevilo znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
31.8.15 16:10

Díky :) mě to spíš trápí a dost se mi snižuje sebevědomí vzhledem k narůstajícímu problému i s nemotorností a pohybem :lol: :,( proste všechno spatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
31.8.15 16:12

@dreadnuth1
já to chápu, mám to celé těhotenství. Ale už jsem si tak nějak zvykla, že bez intimky ani ránu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí