Vytržení zubu moudrosti v těhotenství

Anonymní
15.12.25 15:29

Vytržení moudráku v těhu

Ahoj holky,
před měsícem jsem byla na preventivce a zubařka mi dala žádanku na extrakci horní osmičky do FNHK. Rikala jsem ji, ze mě sem tam bolí, v létě mi trhali druhou horní v zanetu a ani injekce mi nezabraly, takze to byl dost hororovej zážitek, ktery uz nechci zažít. Rikala jsem si, at jde ven co nejdriv, nez se tam dostane znova zánět. Ale ona se na to vubec netvářila skrz to, ze jsem těhotná.
Hned jsem volala do HK a objednali me nejdřív na konzultaci…
Máte nějaké zkušenosti se stomatochirurgii v HK? Případně jak probíhá ta konzultace v těhotenství? Budou mi dělat rtg? :?
Bojim se, aby mi nedali termín na trhání až za buh vi jak dlouho… chci aby sel ven, některý dny mě prostě zlobí… jsem uz ve 2. trimestru tak z toho trhání nemam takový strach a chci se ho zbavit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16967
15.12.25 17:34
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

trhání zubů v těhotenství není uplně dobrý nápad. Řeší se takto radikálně jen opravdu v akutních případech :nevim: pokud je to v pohodě, nechala bych to po porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.25 18:02

Zkušenost nemám, ale aktuálně jsem ve 27tt, minulý týden prevence u zubaře, na jedné osmičce dole mám kaz, nebolestivej. Za normálních okolností by mi lékař zub rovnou vytáhl, ale říkal mi, že riskovat nebude. Nejde mu o krytí antibiotiky po vytažení, ale nemohla bych si kromě Paralenu vzít nic na bolest.

Jsme domluvení tento týden na vyvrtání a plombu na pojišťovnu, kdyby zub dál zlobil, tak po porodu půjde ven.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 19:54
@chs.jasmin píše: Více

No, on je nejspíš napůl rozpadlý, doktorka mě na to upozornila. Rekla, ze je extrakce nutna a vsude jsem četla, ze se nedoporučuje pouze v 1 a 3 trimestru…
ja to riskovat nechci, kdyby začal vic bolet, stejně by musel ven… a po ty minuly zkušenosti je lepší tahat, kdyz neni v zánětu. Navic zánět pro mimco asi taky není uplne ok:/
Spis moc nevim, jaky je rozdíl trhání ve fakultce a u zubaře..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 19:56
@Anonymní píše: Více

Ten paralen me taky trošku děsí, předpokládám ze na bolest nebude stačit… ale jak to udělat, kdyz me boli a musi ven?:/

• Citovat
  • Upravit
13434
15.12.25 20:02

Mě se měsíc před porodem ulomil a řezal mě zevnitř do tváře, zubařka ho vytáhla. Nedalo se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.