Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Janko,
myslim,ze muzes byt v klidu,anestezie je pouze lokalni ![]()
Hlavne preji aby slo vytrzeni jako po masle a aby ti tehotenstvi vyslo .
Ahoj
ja byla u obou tehu trhat osmicky,vzdy na zacatku 2-3 mesic a v pohode.
Neměla bych odvahu do toho jít, mi trhala dr. osmičky mezi těhotenstvími, není tak nebezpečná anestezie, ale to , co může následovat , zánět s následnou léčbou…, takže mě dr. varovala, že kdybych byla těhotná, tak to bychom pro jistotu odložili až na dobu po porodu. Neriskovala bych zdraví miminka, zvláště, pokud tě osmička prozatím netrápí, tak bych to odložila. A pokud si nejsi jistá těhotenstvím, není nic jednoduššího než si dojít do laboratoře na krev, kde Ti za poplatek zjistí hladinu HCG, pak budeš mít jistotu.
No v podstatě je vlastně ještě na zjištění těhu i z krve brzy, tak to nevím, jak si poradit, asi bych se pro jistotu přeobjednala.
Já bych do toho nešla. Protože jsem měla dost náročný průběh po vytrhnutí (vysekání) dali mi hodně silné prášky na bolest a ty určitě už tak v pohodě, jako lokální umrtvení, nejsou. Nevíš, co se může stát a osmička počká, hlavně pokud se jedná o preventivní zákrok …
Já moc děkuji všem za názory. Nakonec jsem to zrušila a dohodla se se střičkou, že až budu vědět, jestli jsem nebo nejsem těhotná, tak mě jsou ochotní vzít i těsně po menses, že mě někam vecpou. Jinak objednávají na měsíc dopředu.
Ono je fakt, že ten Supracain by byl v pohodě, ale třeba po tý první spodní 8 jsem měla komplikace - zánět lůžka a to byly takový bolesti, který mi nedaly spát a když jsem usnula, tak mě vzbudily. ATB jsem sice nebrala, chodila jsem jen na výplachy, ale brala jsem Aulin, dooost silný analgetikum, a to skoro 14dní…
A co kdyby náhodou se to stalo znova, i když pevně doufám, že ne…
Mějte se krásně!
Janka
Ahoj holky. byla jsem dneska u zubaře a zjistila mi kaz na osmičce. říkala, že teď s tím nic nebudeme dělat, že počkáme až po porodu, že se bojí abych tam nedostala nějaký zánět.
měl jste někdo kaz také v těhu? a jaký byl postup vašeho Dr.? může to nějak ohrozit mimi když tam budu mít kaz? jsem ve 24.tt
děkuji za odpovědi
Kaz ohrozit dítě? to snad ne, né?
Mně našla kaz na preventivce ve 29tt, normálně ho vyvrtala. Zánět nevím.
Příspěvek upraven 22.09.14 v 13:00
@Anonymní píše:
Ahoj holky. byla jsem dneska u zubaře a zjistila mi kaz na osmičce. říkala, že teď s tím nic nebudeme dělat, že počkáme až po porodu, že se bojí abych tam nedostala nějaký zánět.
měl jste někdo kaz také v těhu? a jaký byl postup vašeho Dr.? může to nějak ohrozit mimi když tam budu mít kaz? jsem ve 24.tt
děkuji za odpovědi
V obou těhotenstvích mi vrtala doktorka zub a v druhym mi v 5.tt trhali moudrák a to jsem i kojila staršího…nikdo z toho nedělal žádnej problém a žádnej nebyl ![]()
Zánět spíš dostaneš, když tě neošetří. Můj zubař mi vše v těhotenství ošetřoval, i trhal, v posledním trimestru i rentgenoval. Injekce miminko neohrozí. Kaz se ti může hodně rozšířit ![]()
Trhala osmičku asi v 10 tt…i atb jsem dostala, které jsem mohla ![]()
V těhotenství jsem si u zubaře užila. Dělal mi dvě korunky (otisky byly fakt mňamka). Trhal mi jednu osmičku protože řekl že než riskovat zánět ze zkaženého zubu je lepší ho vytrhnout. Miminko se narodilo v pohodě. ATB jsem nepotřebovala. Hojilo se to v pohodě.
Ahoj, mam jit na vytrzeni posledni osmicky vpravo dole (z „preventivnich duvodu“, zatim tam snad kaz nemam).
Nejsem si jista, jestli nejsem v prvnich tydnech spis tedy dnech tehotenstvi. O mimčo se snažíme, takže je to možné. Na teh. test je ale zatim brzo.
Ovulaci jsem mela asi minuly tyden a na osmicku jdu tuhle stredu…
Myslite, ze takhle brzo by mohl Supracain nejak poskodit embryo? Myslim, ze je to pouze mala lokalizace podani anestetika, a zdrave embryo vydrzi „vsechno“, ale uz jsem letos jednou potratila a tak jak se ten termin na vytrzeni blizi, tak zacinam asi blbnout a mam obavy, abych neco nepokazila.
Díky Janka